Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám takovej pocit,že by ho vyšlo levněji dát to dohromady!kdyby by bylo potřeba tak vodní pumpu i hlavu na fávo mam starší.Nechal bych ti je za symbolickou cenu a těsnění pod palici stojí asi tak 200-300kč.Dej vědět kdybys je potřeboval

Odesláno
Původně zaslal: subin

Mám takovej pocit,že by ho vyšlo levněji dát to dohromady!kdyby by bylo potřeba tak vodní pumpu i hlavu na fávo mam starší.Nechal bych ti je za symbolickou cenu a těsnění pod palici stojí asi tak 200-300kč.Dej vědět kdybys je potřeboval

Jo, to je zajímavá nabídka

Odesláno

Ten motor vydrží hodně a mrazovky by tomu měly pomoct. Navíc zas taková zima nebyla. Nechal bych ho stát v garáži a potom to zkusit a pokud poho, tak nalít nemrzku. Vodní pumpa by měla vydržet. Táhnout to můžeš - bez brzd. Já to dělával, že jsem semtam zařadil pětku, aby se aktivoval brzdový válec a šlo brzdit, ale se zamrzlým motorem bych to neriskoval. Jinak přeskočit nemá co, protože má rozvodový řetěz, ne řemen. ( pokud to není fávo s pajšlem z fildy MPI )

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

možná přišel čas na peugeotka, jak to že má bratr předsedy škodovku?:myslim:D

Jedním z důvodů by mohlo být i to, že na konci každé předváděčky se auta zase vracejí sponzorům - možná bys mohl tam u vás zatlačit... :D

Odesláno

Nemá a piškota ani nikdy mít nebude - za 7000 totiž podle mě NELZE koupit jiné auto, které opraví kterýkoli jezeďák v kterékoli vesnici, což je ale přesně to, co brácha potřebuje.

On to auto používá hlavně jako přibližovadlo sloužící na skautském táboře na cesty na nákup eventuelně s dětma do špitálu. Jinak najede ročně pár set km po Praze, když už opravdu není zbytí. Kdybych byl na jeho místě já (a měl k řízení i podobný vztah) tak bych si na ten měsíc v létě někoho sjednal nebo si půjčil auto z půjčovny a vyšlo by ho to podstatně levněji než tohle fávo.

Loni na jaře přišel brácha s tím, že mu odtáhli auto. Pravda, zaparkoval ho v září na místo v souladu s veškerými předpisy, ale v říjnu bylo čištění ulic . . . . a bráchu to v květnu stálo tuším kolem 9000 Kč - odtah, pokuta + parkovné (řekli mu, že je jeho povinnost jako vlastníka auta parkujícího na veřejném prostranství průběžně sledovat, zda nedošlo ke změně místního značení a tudíž zda se nedopouští svým jednáním nějakého přestupku). Ten odtah by mu anulovali pouze v případě, že by prokázal, že byl dlouhodobě v zahraničí nebo nemocný.

Tož takový je můj bratr - psycholog, ale mám ho rád

[upravil dne 23/12/2007 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: Pe.Tr

možná přišel čas na peugeotka, jak to že má bratr předsedy škodovku?:myslim:D

Jedním z důvodů by mohlo být i to, že na konci každé předváděčky se auta zase vracejí sponzorům - možná bys mohl tam u vás zatlačit... :D

tak já mu nějakého pažouta vyšetřím:D

Odesláno
Původně zaslal: Hadra( pokud to není fávo s pajšlem z fildy MPI )

Co to je za haluz, remen ma felda 1,6 sice je to taky system MPI ale prehodit veci z OHC do OHV je nesmysl.

No jsem na ten favo motor zvedav, kdyztak sou protizamrazovy spunty este v hlave kdyz se sunda viko ventilu :)

Odesláno
Původně zaslal: Matthes

Co to je za haluz, remen ma felda 1,6 sice je to taky system MPI ale prehodit veci z OHC do OHV je nesmysl.

No jsem na ten favo motor zvedav, kdyztak sou protizamrazovy spunty este v hlave kdyz se sunda viko ventilu :)

já myslel motor.... a nemohl jsem si vzpomenout, která ta filda už nemá řetěz...

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

Původně zaslal: Matthes

já myslel motor.... a nemohl jsem si vzpomenout, která ta filda už nemá řetěz...

taky sem chvili premejslel coze s to mel namysli:myslim

OHC byly jen 1.6 a 1.9 ale 40tka i 50tka mely blok uplne stejnej

Odesláno
Původně zaslal: Hafity

Aktivaci brzdového válce slyším poprvé! Že by nějaká elektronika?

Přece když nemáš nastartovanej motor, tak ti po pár sešlápnutích ztuhne pedál. A pokud protočíš motorem, i nenastartovaným, tak zase jde brzdit. No tak jsem nevěděl jak to napsat:aut

Odesláno

no jeden kluk taky na 205 gti nechal vodu, voda zmrzla, když startoval tak to na chvíli chytlo a pak zdechlo a neělo to už nahodit.

jak zamrzla pumpa tak se netočila, zumy na řemenici oholily rozvoďák tak mu to přeskočilo, a když to dal do kupy tak mu na několik místech z hlavy teče voda... takže celkem nic moc.

jinak ohledně tažení, táhnout se dá v poho bez motoru - jinak by auta tahat bylo netřeba, kdyby jel motor.

točit s ním, aby fungoval posilovač taky netřeba-nejsou to náklaďáky, dá se brzdit i bez posilovače, jen se na to musí šlapat větší silou.

mám už něco natahané a kola se daji zablokovat i bez posilovače

Guest servisman
Odesláno

kluk mne táhl měl jsem Lagunu takže bez motoru jsem ji ubrzdil i točil volantem.Motor nešel blokl imobilizer.

Odesláno

Fávo už je v teplé garáži (odtáhl to tam brácha s kamarády, přeci jenom aby mi skončil ve 406ce protože jel poprvé na laně a bez posilovače to neubrzdil, to jsem teda fakt nerisknul), uvidíme co bude až se do toho naleje voda.

Jinak děkuju za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...