Placanek Odesláno 13. listopad 2007 Autor Odesláno 13. listopad 2007 Ono to bude všechno jen a jen o tom zacházení..Jinak dík všem za odpovědi a názory... Citovat
rimmer Odesláno 13. listopad 2007 Odesláno 13. listopad 2007 Původně zaslal: Placanek Já jsem na Peugeoty docela ulítlej a HDička mě dostávaj svou spotřebou a doufám že i kvalitou.Mám 206 1.4 HDi a spočital jsem spotřebu 4,4 litru.A to jsem jezdil Kolín-Praha a ty Pražský zácpi kolikrát.Jsem s nim spokojenej..Dík za odpovědi.. srandisto nevim v cem maji HDi dobrou spotrebu, zerou vyrazne vice nez treba konkurencni TDi, zrovna spotreba je teda to podledni v cem HDi mezi konkurenci vynika Nechtej vedet spotrebu meho 2.2 a to jeste v kombinaci s automatem a velkym tezkym 1600kg autem(konkurencni stejne vykonne motory zerou o 1-2l itry mene pri stejne jizde) Kdyz uz tak kultivovanost chodu, lepsi spalovani diky common railu, FAP filtr jiz davno zavedeny a tudiz lepsi ochrane zivotniho prostredi (i kdyz i HDi bez fapu skoro nekouri, nebo nepostrehnutelne.) Citovat
Přema Odesláno 13. listopad 2007 Odesláno 13. listopad 2007 Původně zaslal: rimmer Původně zaslal: Placanek Já jsem na Peugeoty docela ulítlej a HDička mě dostávaj svou spotřebou a doufám že i kvalitou.Mám 206 1.4 HDi a spočital jsem spotřebu 4,4 litru.A to jsem jezdil Kolín-Praha a ty Pražský zácpi kolikrát.Jsem s nim spokojenej..Dík za odpovědi.. srandisto nevim v cem maji HDi dobrou spotrebu, zerou vyrazne vice nez treba konkurencni TDi, zrovna spotreba je teda to podledni v cem HDi mezi konkurenci vynika Nechtej vedet spotrebu meho 2.2 a to jeste v kombinaci s automatem a velkym tezkym 1600kg autem(konkurencni stejne vykonne motory zerou o 1-2l itry mene pri stejne jizde) Kdyz uz tak kultivovanost chodu, lepsi spalovani diky common railu, FAP filtr jiz davno zavedeny a tudiz lepsi ochrane zivotniho prostredi (i kdyz i HDi bez fapu skoro nekouri, nebo nepostrehnutelne.) No nevím moje žere 6,5 l a myslím že na 1500 kg těžké auto a skoro 150 koní to není vůbec moc a to to nějak nešetřím.....:myslim:myslim To bude tím automatem.....:mrk [upravil dne 13-11-07 Přema] Citovat
jarinek Odesláno 13. listopad 2007 Odesláno 13. listopad 2007 No hlavne psal o 1,4HDi v malym a lehkym voze. Nesrovnavej to s 2,2HDi a 1600kg a jeste nespecifikovanej automat. Vono taky zalezi jaka je to automaticka prevodovka. A citroen v tom bohuzel neni na vysi. Citovat
Placanek Odesláno 13. listopad 2007 Autor Odesláno 13. listopad 2007 To by mě ta tvoje spotřeba docela zajímala!!!!!!!!!!!! Citovat
jarinek Odesláno 13. listopad 2007 Odesláno 13. listopad 2007 Mam auto 2,5 roku a jezdim 50% Brno 50% mimo vc. dalnice. Prumer je 4,6l/km. V lete, kdy jezdim hodne mimo mesto mam 4,2l/100km a to jezdim svizne, ale ne brzda - plyn, proste plynule. V zime ma tak k 5 litrum, vic ne. Citovat
Placanek Odesláno 13. listopad 2007 Autor Odesláno 13. listopad 2007 No jasně,jestli je tohle velká spotřeba,tak pak už nevim.Ale zřejmě "rimmer" má spotřebu u 2,2 ještě menší....Koho znám a má HDičko,tak si libuje.Dílenskej Boxer,plně vybavenej vercajkem má po městě něco okolo 9 litrů a že něco váží...Jo,má tu někdo 206 HDi ve dvou litru?Spotřeba? Citovat
Steiner Odesláno 14. listopad 2007 Odesláno 14. listopad 2007 Spotřeba na autě je strašně individuální! O tom je těžká debata a porovnání... Záleží za způsobu a stylu jízdy, povětrnostních podmínkách, terénu atd. Brácha na stejným autě (405 1.9TD) jede o litr ve spotřebě navíc. Stačí, když jede jen trochu svižněji, s rychlejšími rozjezdy a ve vyšších otáčkách... HDI je výbornej motor. Spotřeba s konkurenční TDI na porovnatelném výkonu a hmotnosti auta bude asi podobná (podle TP), i když mám zkušenost, že okolní TDI mají proti mé HDI spotřebu vyšší. Může to být ale dáno "dravější" jízdou. Jsem kliďas:roker. Nebudu psát pšesně kolik, neboť byste mi stejně nevěřili , ale se 405TD i se současným HDI jezdím kombinovanou pod 5.0 l/100 km. HDI určitě vydrží hodně, i když je tam zvýšené riziko odchodu elektroniky... To je určitě nevýhodou proti starším TD nebo D. Samotný motor určitě vydrží hodně, pokud se k němu majitel chová mravně. Citovat
mbleho Odesláno 14. listopad 2007 Odesláno 14. listopad 2007 Na 307 sw 2003 66kw 2,0 hdi 155000km Na 406 coupe 2005 2,2 hdi 155 Ps po cipe 89000 km - predane VW passat combi 1,9 tdi 66 kw bez problemov a bez akych kolvek oprav...len zakladne vymeny pocas intrevalov a vymeny pradnej naravy kazdych 80000 kmn rok 1999 najazdene 325000km...a motor priadol ako macicka klasicke TDI vydrzi viacej ako Hdi...ale pri dobrom zaobchadzani by nemal byt problem na HDI urobit 500000 km. Znami kupil 407 1,6 hdi 80 kW 2005.... ziadne blaznive jazdenie...po 80000 klimotroch sa mu zlomila ojnica... majstri z Peugeotu hovoria ze motor 1,6 hdi je pekyn pojem ,vykon aj spotreba, ale davat tento motor do 407 je uplna hlupost...to je to iste ako ked davali 1,4 hdi do 307....to ktory blbec vymyslel... Citovat
Placanek Odesláno 14. listopad 2007 Autor Odesláno 14. listopad 2007 Tak na 307 je 1.4 docela slabá a 1.6 je dost namáhanej motor,tam je ideál ten 2.0 litr.. Citovat
Stam Odesláno 14. listopad 2007 Odesláno 14. listopad 2007 Na 2.0 HDI, 80 kW mám spotřebu 7.1 l. Když jsem měl Oktávku byla spotřeba na stejných trasách a myslím si, že jezdím pořád stejně 5.6 l. HDI motory jsou sice ekologické, ne však ekonomické. Citovat
Leo Odesláno 15. listopad 2007 Odesláno 15. listopad 2007 Původně zaslal: Stam Na 2.0 HDI, 80 kW mám spotřebu 7.1 l. Když jsem měl Oktávku byla spotřeba na stejných trasách a myslím si, že jezdím pořád stejně 5.6 l. HDI motory jsou sice ekologické, ne však ekonomické. Ještě uveď co máš za auto (ne jenom motor). Co jsem si kdysi zjišťoval, tak u mého auta je spotřeba o 0,5 litrů vyšší než u Oktávky se stejně výkonným motorem TDi, ale taky moje auto má o nějaké kilo navíc. Toto zjištění u mne souhlasí i v praxi (rozjezdy ve městě jsou na těžkém autě dost poznat). 7,1l to mám jízdou jenom po městě. Citovat
buml Odesláno 15. listopad 2007 Odesláno 15. listopad 2007 tak muj motor (viz podpis) ma najeto urcite pres 350t a co se tyce motoru tak ok, problem je prislusenstvi a elektroinstalace tam se sere furt neco, a co se spotreby tyce tak ho prohanim jako tago po Praze a to ve dne a prumerna spotreba od 1.12.06 je 6.89l/100km udaj sem si nevycucal s prstu a muzete si ho overit zde Citovat
foxo Odesláno 15. listopad 2007 Odesláno 15. listopad 2007 Ahoj, ja bych chcel len reagovat na ten siemens. Nevim, co sa teho kazdy boji, na pocitaci common reilu mam samolepku siemens, a auti slape jak hodinky. Mam najete cez 70tis. a urcite aj neco stocene. Nekdo tu tvrdil, ze sa siemens daval do starsich typu com.r. ale ja mam rok vyroby oktober 2003, potoem uz sa vyrabala ta 406 snad len pol roka. takze jaky starsi typ??? Citovat
-=Michal=- Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: Placanek No jasně,jestli je tohle velká spotřeba,tak pak už nevim.Ale zřejmě "rimmer" má spotřebu u 2,2 ještě menší....Koho znám a má HDičko,tak si libuje.Dílenskej Boxer,plně vybavenej vercajkem má po městě něco okolo 9 litrů a že něco váží...Jo,má tu někdo 206 HDi ve dvou litru?Spotřeba? TDI VW jsou výrazně pod HDI se spotřebou. Věř mi. Máme v práci 4 různá TDI od VW a nad 5 litrů se nemám šanci dostat. To u HDi úplně v pohodě. Na druhou stranu (alespoň moje) HDi je nesrovnatelně kultivovanější a tišší. Citovat
Steiner Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 [TDI VW jsou výrazně pod HDI se spotřebou. Věř mi. Máme v práci 4 různá TDI od VW a nad 5 litrů se nemám šanci dostat. To u HDi úplně v pohodě. Na druhou stranu (alespoň moje) HDi je nesrovnatelně kultivovanější a tišší. Sorry, ale s tím nemohu souhlasit. Žádná z našich firemních Fábií, natožpak Octávek, nemá průměrnou dlohodobou spotřebu pod 5.5 l/100 km (měřeno jen dle PP, jinak to nikdo nezjišťuje...). Má HDI má dle TP kombinovanou spotřebu 5.2 l/100km, myslím, kterou splňuje i s rezervou. Kolik má dle TP kombinovanou Fabia nebo Octávka s motorem TDI? Myslím, že podobnou. Znám lidi, co jsou schopni s Octávkou jezdit za 5 litrů nebo taky za 7-8 litrů... Obávám se, že řešíme "neřešitelné"... Spotřeba je tak individuální a s vlivem tolika faktorů, že plus minus litr není žádná míra... Jinak ale HDI je bezva motor! On i TDI má svoje mouchy... Citovat
Placanek Odesláno 16. listopad 2007 Autor Odesláno 16. listopad 2007 Já jsem nikdy TDI nezavrhoval,ostatně ani diesli,to jsou držáci.Spotřeba je opravdu velice idividuální.Znám člověka,kterej jezdí s Oktávkou za 4litry na dálku,ale předjede ho kde kdo.Ono záleží na spůsobu jízdy a taky hlavně na těžké noze.Mám kamaráda a ten se s Oktávkou pod 6 litrů nedostane.Já dokážu s 1.4 HDI jezdit do 4 litrů ale taky za 5..Ostatně s P 309 1.9 D s lehkou nohou se vejdu do 5.5 litru... Citovat
mares Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Podle mých poznatků jsou spotřeby motorů VW 1,9 TDI 66 kW 210 Nm a motoru Peugeot 1,6 HDI 66 kW 215 Nm téměř stejné akorát Peugeot má kultivovanější chod a lepší zátah. Citovat
rimmer Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: Placanek To by mě ta tvoje spotřeba docela zajímala!!!!!!!!!!!! Leto 8.5, nyni v zime 9.5. Jizdy cca 60% okrsky, 40% mesto mimo spicku, vetsinou do prace a zprace, 15km trasa. Jezdim zlehka a plynule (ale bez efektu). Dalnice Ostrava Praha a zpet za 7.8 vetsinou mezi 100-140 pulka jizdy urcite na tempomat. Kdyz pominu automat, tak i takhle nic moc. Svarg mel O II 74kW cip na 100kW, 4x4 kombi a 5.5 litru. Otec ma 66kW HDi a jezdi asi tak za 6litru, coz schvaluju, je to na 406sedan pekne, ale proste ta 2.2je zrout nenasytny Ale pravda jede slusne no. Kdybych dnes kupoval znova, tak C5 v 1.6HDi, sice by to jelo mene, ale taky zralo sakra mene... Beru to tak ze za pohodli se plati... PS: a nejkrasnejsi na tom je, ze C5tka ma tak zasrane malou nadrz...natankuje se tam lehce neco pres 60 litru...uboheeee na takovy kocar. [upravil dne 16/11/2007 rimmer] Citovat
Placanek Odesláno 17. listopad 2007 Autor Odesláno 17. listopad 2007 Tak 2.2 bude asi papat.Hodlám si pořídit 807 a nevim jestli 2.0 nebo 2.2 HDi a jelikoš je to poměrně velký auto,tak tam počítám že bude spotřeba 8 litránků a víc.Zas mi ale kluk co má Alhambru 2.0 benzín tvrdí,že jezdí taky za 8,si myslim že kecá tak nevim.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.