Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

:aut Zdravim ludia !

Mam motor DFW a velmi raad by som tam narval turbo ....aby tym mojim poníkom nebolo smutno tak chcem pre nich kamaratov...

Takze potrebujem program do RJ,turbo s variabilnymi lopatkami ,BOV,zvody T16 ,U piesty a ?? Ake turbo? chcel by som tak strednu velkost koli turbo diere a overboost tak na 3 Bary normal 1,5...robil to uz niekto? Na nete som nasiel takychto prestavieb vela ale nic konketne..

Odesláno

1/ klicovy problem pri montazi turbodmychadla kupodivu neni stanoveni plniciho tlaku:bojim.

2/ k cemu proboha variabilni lopatky? to ti je budou ridit karburatory, nebo uz snad vis, jak predefinovat mapu v RJ?

3/ predpokladam, ze jsi blazen, takze tech 1,5 baru myslis rozdil oproti tlaku atmosferickemu, tzn 2,5bar absolutne. radeji si udelej pruzkum benzinu u nejblizsi cerpaci stanice, pac pri kompresnim pomeru pres 20:1 uz muze motor se standardnim benzinem krapet klepat.;)

Ale to se da nastesti poresit snizenim kp. Pri tomto tlaku asi na 4:1. Mame-li vrtani 83mm, tak staci snizit pist asi o 2cm. Coz by opet slo pouze v pripade, ze by onen hlinikovy valec, tvorici pist, nebyl uvnitr duty:o

[upravil dne 31.10.07 .mycTD]

Odesláno

už se to všude možně řešilo,na kdejakém fóru se najde někdo,kdo chce někam narvat turbo.VZDEJ TO!! jestli ho tam chceš,tak kup celý motor i s turbínou.Už si na tom vylámali zuby jiní borci,věř mi....... kdysi jsem někde četl podrobný popis jak se frajeři snažili dostat turbo do felicie.A to byli fakt frajeři.měli motor pořád na brzdě,programovatelnou ŘJ a drbali se stím mooooc dlouho a stejně to nebylo nic moc.Když pohledáš na netu,možná to někde najdeš.....

Odesláno

No abych řekl pravdu, tak ve svých studentských letech, jsem plánoval přidat turbo do D9B a nakonec mě odradila snížená životnost vlivem nedostatečného chlazení pístů - TD mají tlakové ostřikování dna pístů kvůli chlazení ..... a to se do D těžko nacpe, i když by to možná jít mohlo, ale nevim nevim .... a předpokládám, že benzín je na tom stejně .... ale jinak enjoy ... ale doporučuji smontovat motor pomocí rychloupínáků, neboť ty písty moc dlouhou životnost asi mít nebudou a při tak velkém výkonu a krouťáku ostatní součásti také ne ... :papa

Odesláno

TycoonX: Já chtěl narvat turbínu do Mi16, ale nakonec jsem to vzdal, páč, mi tu někdo říkal, že jestli to udělám, budu mít o poznání větší spotřebu spojek a poloos:D Předpokládám, že to chceš narvat do BX 16V 4x4. Jestli je tomu tak, tak mimo jiné začni šetřit na novou rozvodovku:D:D:D

Odesláno

nie od 4x4 som upustil...mala maximálka...spotreba mi nevadí ,teraz to žere 12l takze nejakych par sk naviac ma nezabije..BX je auto pre bohatých :-D:-D:-D

Odesláno

Dost dlouho popracuješ, pak to pojede vzdálenost tak 10 km, ale strašně rychle a dál už to jezdit nebude. Takhle končí auto. Jestli do toho jdeš, vrazíš peníze a námahu, to je jen tvoje rozhodnutí.

Kdybys chtěl jen jezdit rychle, tak si kup levně nějaké GTi. Ale tady chápu, že si chceš hrát s motorem, vyzkoušet to. Každý máme svoje hobby, které stojí peníze...

Odesláno

No možná by to šlo .... ale nebylo by to vyloženě turbo .... když jsem si jako student s tímto pohrával, dělal jsem pokusy na atmosférických motorech s mírným zvýšením tlaku v sání ... použít kompresor a do sání přidat k vstřikovači (jednobod) nebo do sacího potrubí (nafta) trysku s tlakovým vzduchem ... potom můžeš tlakem kompresoru, velikostí trysky a množstvím vstříknutého paliva, regulovat poměr a tlak směsi ve válci a lze tak částečně modelovat charakteristiku motoru ... je tam i možnost rajského plynu (v poměru se vzduchem), ale nakonec stejně narazíš na chlazení pístů (dá se tomu pomoci vyšším schlazením vzduchu za kompresorem - k dalšímu ochlazení dojde za tryskou), ovšem plný výkon od motoru člověk potřebuje většinou jen malou chvíli a potom už stačí jeho normální výkon .... a to tak nějak lze, ale zázraky od toho čekat nelze, je to strašná piplačka a výsledek nic moc ... spíš je to takové hraní pro protáhnutí mozkových závitů ... a pokud se budeš chtít takovým autem vytahovat, nepochodíš, stejně tě předjede kdejaké sériové turbo (nebo jeho zástavba do dané kastle) ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...