stalmik Odesláno 6. říjen 2007 Odesláno 6. říjen 2007 Původně zaslal: mio Původně zaslal: stalmik Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: stalmik Dobře zeptám se ještě na tohle: Má cenu měnit BOSCH Super 4 (dost lidí tvrdí že sou na prd) za NGK BKR5EK?? Má to cenu?? Nebo nechat ty BOSCHe?? naco to chces menit ked ti ide motor v pohode? rozdiel nikdy nezistis ak su dobre sviecky aj keby si to menil kazdy tyzden J8 vím jjá jen stále řeším ty studené starty a taky se mi zdá že když jedu na rychlost a nešlapu na plyn tak hned poté jak přidám to zacuká a rozjede se.. Někdy se mi zdá že to maličko cuká i třeba do kopce... Takže hledam všechno co by to mohlo být... zdravim k tomu cukání a startům co třeba tlak v palivové soustavě (čerpadlo,filtr) čerpadlo my odešlo na 1,9 gti 88 kw .Cukání při zátěži a potom točil jenom 4000 ot.min a konec .Pak odešla i lambda ale to svítila kontrolka. Dá se to nějak lehce změřit?? to by bylo velice nemilé... Není to zrovna levná záležitost Citovat
mio Odesláno 6. říjen 2007 Odesláno 6. říjen 2007 Určitě dá ale vůbec netušim kolik má to tvoje čerpadlo dávat,mě dobzučelo a tak jsem vyměnil kus za kus.Nejlepší bude mrknout do knížky(jak na to) tam myslim ty tlaky byly. Citovat
Radio Odesláno 9. říjen 2007 Odesláno 9. říjen 2007 Ahoj, řešíte tady výrobce svíček, ale to není o výrobci ale o tepelné hodnotě svíčky, ta je nejdůležitější. Především je důležité znát tlaky ve válcích a podle toho vybrat tepelnou hodnotu svíček. Nikdo tady nemáte motor v naprostém pořádku, myslím tlaky jako na novém motoru. Proto svíčky, které jste měli namontované v novém motru nyní nemusí být to pravé ořechové. Zdenek Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. říjen 2007 Odesláno 10. říjen 2007 tlak motoru se ti nemuzu snizit o takovou cast, aby ti pak nevyhovovala svicka, to je jako kdyby se menilo turbo, protoze se mu nepatrne snizi tlak, rozdil ani nepoznas. ja v kelly nakupuju vzdy dily oznacene jako srovnatelne kvalitativne, pak by nemel byt problem. kdy asi nakuuji servisy. Me treba v pezotu namontovali neoriginalni kotouce, podle cisla byly z kelly. Docela dobry, ne? Citovat
hnjupis Odesláno 11. říjen 2007 Odesláno 11. říjen 2007 Zdar chlapi..Ja jezdim na iridiove,dvoujiskristove(maj dve elektrody) NGK a jsou lepsi.Jizda je sviznejsi a zda se ze lepsi chytaj.Ale uvidi se v zime... Citovat
tanagy Odesláno 12. říjen 2007 Odesláno 12. říjen 2007 Nazdar Já měnil svíčky cca po 30tisících km (takže už měly dost - ne že by auto cukalo , nebo nějak zlobilo, ale už tam prostě byly dlouho) Servisák mi tam dal NGK - prý má s nima dobrý zkušenosti a nikdo si nestěžoval. Pravda, že jak sem do toho sedl, tak se mi zdálo, že to je o dost živější (ale to by asi bylo i u originálních víček, protože tam šli prostě nový). Po pár jízdách sem ale došel k závěru, že to vyjde nastejno - že rozdíl oproti doporučeným originálum skoro žádnej nebude (spotřeba je taky stejná). Všechno sou to ovšem subjektivní názory - na žádným měření výkonu sem nebyl. pokud teda investovat do jiných/lepších svíček, tak asi Iridia, kde by výslednej efekt měl být znát - alespoň na chvíli, než se zaserou Citovat
stalmik Odesláno 13. říjen 2007 Odesláno 13. říjen 2007 Čus all, Dnes jsem koupil nové svíčky konečně. Jedná se o NGK BKR5EK V-Line 23. Dojmy zatím žádné protože jsem s nimi neujel ani kilometr. Hned jak to projedu napíšu své dojmy. Jen podotýkám, že stejné svíčky má i Ferry a Urdemala, kteří jsou s nimi spokojeni. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 13. říjen 2007 Odesláno 13. říjen 2007 No stejně to bude subjektivní hodnocení. Každý zvolí asi svoji značku že? Já mám taky NKGčka, ale zvažuji zkusit něco na LPG:myslim Citovat
urdemala Odesláno 13. říjen 2007 Odesláno 13. říjen 2007 Já mám taky NKGčka, ale zvažuji zkusit něco na LPG:myslim tak v tomhle případě můžu říct jenom jedno: jdi do toho! a pak se poděl o zkušenosti! já jsem s těma NGK hodně spokojenej, ale furt mam červíka, že nějaká fakt specielní na lpg by byla ještě o malinko lepší.. ngk dělaj ještě jednu řadu, která je právě na lpg doporučovaná, myslim že ta iridiová řada, ale stojej o dost víc.. jinak do těch brisků special na lpg bych nešel, měl sem je, jsou třeba vychytaný na lpg, ale tak možná na karburátor. Citovat
Pata Odesláno 13. říjen 2007 Odesláno 13. říjen 2007 urdemala: to si fakt myslis, ze poznas rozdil u te "specialni LPG" svicky? :o:o Marketing vladne svetem Citovat
stalmik Odesláno 14. říjen 2007 Odesláno 14. říjen 2007 Myslim, že svíčky na LPG opravdu lepší nebudou.. No, ale nerozumím tomu. Jak jsem slíbil napíši moje dojmy po výměně svíček" a) starty 100% b) zátah za studena i za tepla jaký moje auto ještě neznalo c) po vyndání BOSCH Super 4 mi klesla spotřeba o půl litru (testováno) d) chod motoru je kultivovanější e) motor daleko lépe točí především v nižších otáčkách Někdo může říct že je to subjektivní názor ale za poslední rok co auto mam to takhle vážně nejezdilo (a nejezdilo ani když jsem to koupil tak jako teď)- Závěrem: Jezdím nyní na NGK BKR5EK V-Line 23 a plná spokojenost!! Mohu vřele doporučit!! Citovat
urdemala Odesláno 15. říjen 2007 Odesláno 15. říjen 2007 Původně zaslal: Pata urdemala: to si fakt myslis, ze poznas rozdil u te "specialni LPG" svicky? :o:o Marketing vladne svetem ne, nemyslim, že by tam byl nějakej extra rozdíl. jde spíš o to, že teplota při explozi lpg je vyšší než u benzínu, a tím rychleji odchází (nejen) svíčky. v podstatě se některý můžou utavovat, takže životnost se může zkrátit třeba na polovinu. proto někteří výrobci dělají specielní na lpg. osobně koupím radši nějaký osvědčený kvalitní a častěji vymněním, než se trápit s drahou speciální která ve finále stejně nepojede Citovat
tanagy Odesláno 15. říjen 2007 Odesláno 15. říjen 2007 No speciální svíčky na LPG určitě mají smysl Jak už tady padlo -> při hoření LPG vznikaj vyšší teploty, takže se do speciálních LPG svíček přidává jinej matroš s vyšší tepelnou vodivostí (tušim že sem cosi četl o mědi). Svíčka pak dýl vydrží a motor je o něco míň tepelně namáhanej. Toť teorie. Praktický přínos bude asi jen v té delší životnosti Ale pokud ti součastný svíčky končej, tak zkus ty special LPG - podle mě to nebude jen reklamní trik Citovat
Jogin Odesláno 25. říjen 2007 Odesláno 25. říjen 2007 Co sem koukal tak tyhle svicky: http://peugeot.autodoplnky.cz/peugeot-306/zapalovaci-svicka-denso-iridium-power-peugeot-306-s273574 by meli byt na muj p306 1,8 16V rok v.99 kod motoru lfy akorat, maji teplelnou hodnotu IK16, nasel sem i IK20, ale co sem tady cetl , ze to na 1,4ce zlobilo, pak nejspis bude nejlepsi zvolit IK16! Dale si chci koupit zapalovaci kabely! viz tady sem nasel naky teslacky nevim vubec jak sou na tom se spolehlivosti a funkcnosti! pls poradte! : http://www.tesla-blatna.cz/cs/zapalovaci-kabely-sada,peugeot-306-1-8-16v-1-8-break-16v-rok-97-motor-lfy,1443,56#results pokud mate lepsi kabely na moje auto, pak piste odlkazy, myslim ze dobry kabely dela jeste brisk, ale nikde sem nenasel konkretni katalog s cenou, starline to ani snad nechci, a dal uz nevim. Jinak co sem koukal na brisk, popisy, tak ta jejich nejlepsi rada je podobna teslackym kabelum, ma 35Kv , tesla ma 30Kv nevim zda je to podstatny rozdil. Sice auto prodavam, ale nerad bych jel se svickama prez zivotnost a podelal treba zapalovaci rampu, nebo tak! Diky vsem za rady Citovat
Fakir Odesláno 26. říjen 2007 Odesláno 26. říjen 2007 V pondělí bych už měl mít auto konečně ze servisu doma, kde se mi na poličce už týden válejí čtyři krabičky s Denso Iridium Power (IKH20). Jsem na ně hrozně zvědavej, takže dám pak určitě vědět, jak to s nima jede. Citovat
Jogin Odesláno 27. říjen 2007 Odesláno 27. říjen 2007 No ja si prave chci objednat IK16, ty by meli lip zapalovat pri nizsich teplotach. Takze by nemeli delat problemy prave v zime. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.