Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj Lidi , mam taky problem

nejde mi ventilator v interieru auta , nevie ti mi poradit nejaky nakres kde je umiestneny a ako ho odskusat , mam taky dojem ze potenciometer ktorym sa ovlada je vadny ?

Dakujem

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Máš namysli ventilátor topení??

sevas ok.

no tiez to chapem ako chladenie a kurenie, iny ventilator tam klasika nie je.;)

Odesláno
Původně zaslal: ajven

Původně zaslal: OK406

Máš namysli ventilátor topení??

sevas ok.

no tiez to chapem ako chladenie a kurenie, iny ventilator tam klasika nie je.;)

ano presne ten

Odesláno

sundej jen koberec u spolujezdcovych nohou tam uvidis cerny valec to je ventilator , drzi na třech šroubkach a jednom konektoru , vyšroubuješ a vypadne to na tebe:D

měl jsem stejny problem . odešel ten regulator . v kelly ho maj za 3500,- na vraku ti to daj i s vrtuli za cca 1200-1800,- pasuje tam i regulator s 405 , ja osobně tam narval cely komplet z Berlinga , jen jsem to musel přepolovat páč se to točilo obraceně:D

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

sundej jen koberec u spolujezdcovych nohou tam uvidis cerny valec to je ventilator , drzi na třech šroubkach a jednom konektoru , vyšroubuješ a vypadne to na tebe:D

měl jsem stejny problem . odešel ten regulator . v kelly ho maj za 3500,- na vraku ti to daj i s vrtuli za cca 1200-1800,- pasuje tam i regulator s 405 , ja osobně tam narval cely komplet z Berlinga , jen jsem to musel přepolovat páč se to točilo obraceně:D

no pokud se jedna o stary model, u novych modelu prej ten regulator neni. Jinak na tom regulatoru se v 95% pripadu znici jen ten vykonnovej tranzistor, nahrada stoji asi 15kc a da se sehnat v prodejnach s elektronickejma soucastkama. Presne oznaceni toho tranzistoru je tady na foru. Myslim ze po zadani Vyhledat slovo Motorola je to otazkou par vterin

Odesláno

u spolujezdce zadne pojistky skutecne nejsou, jelikoz ta ceska knizka je prekladem anglicke knihy, a ta ceska verze je v nekterych ohledech docela zmrsena, tak si prekladatele neuvedomili, ze pokud je v anglicke verzi psano umisteni tzv. passenger compartment - tedy u spolujezdce, bude to u evropske verze auta u ridice, tedy ze se jedna o pojistkovou skrinku pod volantem

navic pokud mas starej model 406, tak ty schemata v te ceske knize jsou pro novej model 406 a ty schemata se dost podstatne lisi, takze skoro nic z toho pro starej model neodpovida a neda se to pouzit

[upravil dne 18/9/07 Ferry]

Odesláno

už jsem sehnal na starý typ tam je to jina už bez dvanácti pojistek .Jenže ventilátor nejde ani klima.Pojistky jsem koukal i měnil jak vevnitř tak u motoru.Nejde tam vůbec nic ani na agregát od klimi.Tak to napojim od jinud ,nebo jestli to zjistí na diagnostice.

Odesláno

Koukni na forum 605tek...tam jsme to resili taky..resp. i ja to preletovaval. Dokonce by ten ventilator z 605 mel byt i stejny jako na 406, aspon starsi model. Je s tim drbacka, podle me kdo nerozumi aspon elektrice a nikdy si nehral s tranzistorama, nepajkoval neco, at se do toho nepousti a da to nekomu kdo to zvladne. Taky se tam musi odvrtat nyty (tranzistory jsou prinytovane). A potom az to budes skladat, podmazat tranzistory silikonovou pastou (napr. co se pouziva na procesory v pocitaci atp.), a nezkousel ten regulator mimo ventilator, on se tim totiz chladi a za malou chvili se dost zahreje. Jinak pokud je spatny tranzistor, tak by ten ventilator mel foukat jen naplno, kdy tam sepne rele a nejde to vubec pres ty tranzistory. Pokud tomu tak neni, tak to zrejme nebude zavada tranzistoru !! Muzes mit taky spatne teplotni cidlo. To jsem mel i ja taky, opravit jsem vsak nedokazal, sehnal jsem si jiny cely ventilator za petikilo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...