Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zajima me jestli se tahle nehorazne draha nafta projevi na vykonu ci na spotrebe u staryho TD?????? Vim ze u novejch motoru to asi znat bude ale jestli u staryho to nevim.....diky za nazory

Odesláno

Do starýho TDčka bych jí asi fakt nelil, nicméně do HDI se snažím tankovat právě V-POWER nebo jiné aditivované nafty a doufám, že tím krom příjemnějšího a klidnějšího chodu motoru předejdu i problémům se vstřikovačema, palivovým čerpadlem nebo váhou vzduchu, což se u HDIček zmiňuje pro mě až nepříjemně často

Odesláno

Já jsem to jednou zkusil, kvůli motoru ještě do 406. Do 407 leju od shellky jejich diesel.

Původně zaslal: Medvěd

Do starýho TDčka bych jí asi fakt nelil, nicméně do HDI se snažím tankovat právě V-POWER nebo jiné aditivované nafty a doufám, že tím krom příjemnějšího a klidnějšího chodu motoru předejdu i problémům se vstřikovačema, palivovým čerpadlem nebo váhou vzduchu, což se u HDIček zmiňuje pro mě až nepříjemně často

Myslíš že bych se měl taky přeorientovat na V-POWER? Fakt to může motoru prospět? Nejsou to jen reklamní řeči?

Odesláno

nevim proc nezkusit :myslim ja mam stare td sice malo najeto ale co jsem poznal kdyz jsem jezdil na v-power disel tak mel tizsi chod :) a o neco malo to lip jelo ale mozna ze se mi to taky jenom zdalo :roll mam 306 1.9td s 75 tisici najeto :) rok 96

Odesláno

Aditivovana nafta (oproti suche) muze motoru prospet ... neni na skodu ji cas od casu koupit i klidne do stareho mechanickeho ci turbodieslu ... Zase takovy velky cenovy rozdil to neni...

Odesláno

Pro zvyseni mazivosti postaci olej do dvoutaktu v pomeru 1:200 s naftou. Jinak pochybuji o vyssi vyhrevnosti paliva (nizsi spotreba). Mozna, ze to bude mit nizsi spotrebu diky mensimu treni pistu vuci valci - takto se projevuji i jina aditiva, ktera si muzes primichavat do nafty pri tankovani sam.

Kaja

Odesláno

Olej do dvoutaktu do nafty nepatří v žádném případě a v žádném poměru. Je až k nevíře, jak se tahle zastaralá hovadina furt tak neskutečně drží v povědomí, v dobách kdy je na trhu nepřeberné množství aditiv k tomu určených. Je to stejná krávovina jako sypat do diferáku dubové piliny pro vymezení vůle, a nebo lít do chladiče dešťovou vodu - to taky ještě dneska děláte??? Pokud chcete do nafty mermomocí něco přidávat, tak si na pumpě kupte to příslušné aditivum - máte na výběr z mnoha oblíbených značek, tak si tam můžete i najít svoji oblíbenou. M2T si leda tak víc zasíráte spalovací prostor.

Odesláno

Co sem slysel, tak v-power ma i mensi bod nez zmrzne oproti obyc. no a urcite to pude malinko zna t na vykonu a cistote motoru i kdyz nikdy nevite co tam lejou, viz asi mesic, jak tam nacpali naky extra agresivni horalvy latky do benzinu a v servise to chteli vypustit a zacalo jim to horet z niceho nic :D

Ja treba sem tam taky vezmu v power-racing , ale jinak jezdim na natural, ale mozna presedlam na v-power klasiku a racing budu davat sem tam, jelikoz sem zjistil ze ten motor na obe paliva v-power je tissi a malinko lip jede kor kdyz natankuju 100oktanovej racing :super

No takze jelikoz naftu nemam pak nemluvim z praxe , ale v zime bych ji bral urcite protoze ta cena je docela slusna

Guest Miloš306
Odesláno

Ja ho občas natankujem, najlepši efekt je ak viackrát za sebou, aby sa vyjazdila klasicka nafta.

A z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať, že je poznať rozdiel, dosť dobre! :super

Ráno motor lepšie štartuje-prvidelnejší chod a výkon je tiež lepší, motor ma pri otáčkach cca 3000 ot/min. kedy má turbo najväčší plniaci tlak parádny záťah. Oktáviam ukazujem svoje brzdové svetlá. :potlesk

Aditíva áno, dávam prvidelne pri výskyte prvých mrazov, samozrejme tie, určené do nafty. žiadny olej.

:papa

Odesláno

Já ho tankuju ted pravidelně, už asi desátá plná nádrž a je to znát. člověk to pozná pouze na svém autě, které dost dobře zná. Motor je tiší, motor pružnější. Budu ho tankovat dál...:roker

Odesláno

Já čas od času koupim bud od V-power nebo od OMW...a je to rozdil. Normalně kupuju nějakej šit z globusu. Jede to vpoho, ale jak tam dam ten V-power, tak se motor ztišší, a tahne od nižších otáček.

Odesláno

taky tankuju pouze Shell Vpower do svého TD a jsem plně spokoj,jednak je tižší a jednak to míň kouří a lépe táhne už pěkne odspoda ! A rozdíl v ceně ?? Když vezmu vpotaz cenu z Tesca v Jihlavě a to 26.90 kč tak 28.40 od Shellu je rozdílek 1,50 kč a na 70l nádrži je rozdíl nějakej 80 kč +/- je celkem minimální ale jízdní dojmy více než uspokojivé !

Odesláno

A na zimu ještě do V-power dieselu dáváte nějaké aditivum proti zamrzání, nebo už se nemusí?

[upravil dne 13.8.07 MMMMM]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...