Přejít na obsah

gen.Migen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    397
  • Registrace

Vše od uživatele gen.Migen

  1. Tady je ta hadica co hledáš, pod číslem 8 http://public.servicebox.peugeot.com/docprdp/AP/img/pr/2a/ia67/ia67d02a.jpg
  2. Zdravím všechny, můj dotaz směřuje k tomu, jestli se náhodou nedělá náhrada hadice, která je na obr. viz níže: http://www.dtp.atlasweb.cz/hadice_P406.jpg Hadice vede chladící kapalinu. V peugeotu ji originál nemají, dle mých informací se již nedělá. Díky za odpovědi
  3. Informace: Kamarád včera sehnal hravu, uvidíme jak na tom bude. Prý je se zarukou 2 mesíce. Stála ho 5000kč. Pokud by tohle nevyšlo, tak se uvidí dál.
  4. Omlouvám se, že píši sem, ale téma Peugeot 406 čte nejvíc lidí. Kamarád urgentně shání dobrou hlavu motoru na peugeot 406 2.1 TD. Pokud někdo má, nebo ví o někom kdo má prosím napsat sem. Předem diky za rychlost. PS: Peugeot toho času rozmontován a tečou jen peníze.
  5. gen.Migen

    Tlumič vibrací řemenu

    Ahoj. Já jsem tento tlumič měnil. Jak píšeš, na první pohled vypadá ok. Nepraskne totiž pružina, ale ten pístek vevnitř a to nejde jen tak na autě poznat. Když jsem ho měl prasklej, tak se mi to projevovalo tak, že při studeným motoru to chrčelo uplně nehorázně jak traktor a jak se to zahřálo, tak ten zvuk prakticky zmizel. Dělalo to jen na volnoběh (motor nemá otáčky). Při výměně musíš dát dolů drážkovanej řemen, kterej pohání alternátor, servo a jestlí máš tak i klimu. Pak se to dá odmontovat a nandáš novej. Tenkrát mě stál cca 1800kč. PS: ještě, že už peugeota nemám )
  6. Jo a malem bych zapoměl. Motor se při výměně těsnění pod hlavou vyndavat nemusí.
  7. Něco málo jsem zjištoval a v servise, na kterej sem ti daval kontakt mění těsnění hlavy motoru (material + prace) cca za 4-5 tisic. Takže to neni zase takova palka. Pokud bude ovšem prasklá hlava, tak je asi lepší sehnat celej motor a vyměnit. Výměna toho těsnění prý trvá asi 8 hodin, berou si 300kč/hod + 1000 kč těsnění + 1000 kč šrouby + doporučují vyměnit i rozvodovej řemen (+ další asi 1500).
  8. Kdysi jsem to dělal, a myslim že stačilo zatlačit směrem do spojky ten černej valec (jen trochu) a pak pootočit na jednu stranu. Je to takovej \"bajonet\"
  9. Solenoid jsem já osobně měnil pře rokem. Dělalo to opačně, když jsem chtěl vypnout motor, tak to prostě nechciplo. Vyměna opravdu jednoducha. Myslim, že diagnostika je v tomto připadě zaklad. Potřebujem vyloučit špatnost čidel, čerpadla atd. První co mě napadlo, že to muže byt nějaky kontakt, ale všechno prostříkané a změřené. Vypnutí motoru je opravdu nahodne, nezaleži jestli je auto pravě v tahu, nebo se brzdí motorem. Prostě taková skrytá vada. Lucas tam je. Bordel nikde není, jak to chcipne, tak to jde do vteřiny nakopnout a jede dál. Dle mě to bude nějaka blbost, ale najít ji :-D
  10. Ahoj, mluvím ted za svého kamaráda. Prodal jsem mu mého peugeota a hned první den se mu stala zavada(( Auto při jízdě z ničeho nic chcipne. Pak jde zase nastartovat a jede dalšich 100km a nahodně zase někdy chcipne. Už jsme zkusili hodně věcí, ale nic nepomohlo. Chci poprosit někoho ochotného v okolí Brna, kdo by měl chvili času a vlastní diagnostiku a zkusil vyčíst vady z řídící jednotky at víme víc. Kamarad odmítá dát 920 kč za připojení v peugeot servisu (mě se to zdá také hodně). Takže pokud se najde někdo ochotný, nebo máte kontakt na někoho kdo by si vzal třeba jen cca 200kč prosím dejte sem vědět. Předem moc diky PS: prozatimní bezmoc identifikovat zavadu a to jsem zatim opravil vše sám jen a jen kuli tomuto foru( diky
  11. Jdi do nové. Sezeň si ji sám a nech si celou sadu namontovat. A jestli maš cvakani, tak bych řek, že je to tak na 90% opravdu spojka.
  12. Takovouhle zavadu jsem měl taky, projevovalo se to, že při přidani plynu se zdalo, že de motor jako první a pak teprv auto. Nepřikládal sem tomu váhu, ale nakonec mi rupla spojka. Po vyměně spojkové sady vše vpořádku. Takže taky varianta.
  13. Dobrý, ja si taky myslim, že to bude v nějakym kontaktu. Prvně jsem přemyšlel, že by mohlo byt něco s čerpadlem, ale to by se asi projevovalo jinak. Třeba by to kouřilo, nebo by kolisaly otačky atd. Abych se přiznal, tak auto ted prodávám, a nechtěl sem, aby tam byla nějaká chyba.
  14. No solenoid \"chcípák\" vlastně elektromagnetickou cívkou drží takovej váleček v určité poloze, a když vypneš kliček, tak pustí a valeček přeruší přívod paliva do čerpadla a tim to chcipne. Tak sem si myslel, že to muže bejt tim. Jako že ta civka občas nebo spiš nahodile pusti na zlomek sekundy ten pistek a tim se přeruší palivo. Před rokem sem řešil opak, to mi nechtělo pravě auto vypnout Kontakt ve spinačce je možnej, no uvidime na další reakce Každopadně dik
  15. Zdravím všechny, stalo se mi následující. Jel sem do kopečka na 3-ku a rozjížděl auto a asi při 2800 ot/min zničeho nic vypl motor. Rozsvídili se všechny kontrolky, které svítí při otočení klíčkem do první polohy (diagnosiky, stop, dobijení atd.) Myslel sem, že rupl rozvod, nebo něco takovyho ale né. Vypl sem kliček, pak znovu nažhavil a nastartoval bez problemů. Auto pak ujelo dalších 100 km bez tohoto jevu. A ted se ptám: Stalo se to někomu? nevíte co by to mohlo být. (mam podezření na vypínací solenoid - logické vysvětlení) Ještě doplním, že motor má klidný chod, otáčky nelítají, prostě vpohodě. Jen toto vypnuti motoru se stalo. Předem diky za jakékoly rady.
  16. Ten šroub se jen tak udělat nedá a basta:) Už ho mám domluvenej, že mi ho někdo pošle (Ferry). Tak díky.
  17. Podložky mám, jen sem uřízl ten šroub. Ten šroub má na sobě takovej podélnej vrub, do kterýho zapadají ty podložky aby se na něm neprotáčely, vyrobyt šroub nejde.... 150 kč v peugeot je dost...Pokud by někdo dal lepší cenu, byl bych rád:))
  18. Ahoj. Mam prosbu. O víkendu jsem měnil na zadní nápravě vodorovný tyčky stabilizátoru. Na jedné straně nešel povolit excentrickej šroub, kterým se šteluje sbíhavost. Po 4- hodinovém boji jsem musel použít flexu a uříznout ho. Proto se ptám, jestli náhodou nemáte tento šroub. Pokud ano, byl bych vděčný za poslání poštou. Domluvíme se i na ceně ) . Díky předem vlastníkům zbytečného šroubu.
  19. Co vím, tak dole je jeden silentblok, ten to asi muže dělat taky. Ale ja nejsem schopnej to takle při jizdě odsledovat, protože mi klepou i tyčky stabilizatoru a beztak ještě něco. Hold naprava je už stará a i přez to, že jsem tam vyměnil dost věcí to mlátí. Ale tady to lupani při rozjedu je nová věc pro mě. Zajimavy, že dnes sem to nepozoroval. Při rozjezdu ticho. Každopadně se na to musim podívat, ale asi se k tomu dostanu až o vikendu. Pak pisnu.
  20. Zdravím všechny. Mám následující problém. Pokud stojím, a chci se rozjet, tak mi při rozjezdu lupne, prskne nebo jak tomu mam řikat někde na přadní nápravě...je to už dost nepřijemne. Občas to udělá i přo dobrždování. Při normlání jízdě na rovné cestě to cítit není, i při 140 km. Horní uložení tlumíčů, pružiny a ložiska mám nové. Nemáte někdo radu co by to mohlo byt?..Musí to být něco, co drží kola v ose jízdy. Je tam prostě někde vůle. Mam podezření na uložení stab. tyčky, nebo ramena, nebo možna jestli to nemuže byt i spodní uložení motoru. Prostě nevim. Tak diky
  21. gen.Migen

    Ve městě se hřeje

    Moje zkušenost: V teplotách, jaké jsou ted (cca 20°C) se mi začne zvyšovat teplota vody až když stojím nebo popojíždím tak 15 min v zacpach. Klidně mi to jde na 102°C, pak zapne sahara (jede mi pouze jedna) a během minuty teplotu srazí cca na 96°C, takhle to dělá pořád dokola. Pak když vyjedu z kolony, tak je během 2 minut teplota na 80°C. Termostat mam novej (otvírací teplota 80°C). Doporučení: podívej se, jestli nemáš nahodou dečku prad chladiči )) sice by to nemělo moc vliv na to když stojíš, ale přecejenom. Zkusil bych nějak zjistit, jestli nemaš zavzdušněnej chladící systém. Většinou to poznaš tak, že při zahřatem motoru, jsou hadice okruhu dost tvrdé. Všeobeně si myslím, že tento motor hůř chladí a z mé zkušenosti i kamarada kterej ma stejnej motor je normalni, že v zacpach jde teplota na 100°C. Takže to zase tak moc neřeš.
  22. gen.Migen

    Ulozenie tlmica po 10rokov

    Pružina praskne proto, že se ložisko uložení zadře a netočí se. Proto se netočí ani pružina na jednom konci (nahoře) společně s kolem a je namáhaná na KRUT, na což není stavěná a praskne. Většinou praskne, když stojíš (moje tak praskly obě) a jsou vytočeny kola na jakoukoli stranu. Tim padem je pružina zkroucena a dřiv nebo později praskne. S tim, že na autě by se muselo pořad něco měnit souhlasím. Ja mam 14 let stary auto, a aby to bylo uplně supr, tak bych musel vyměnit vše co se tyče podvozku (tlumiče, čepy, stab.tyčky atd..) no a tohle udělám a pak se vysere motor ne:)) Pomalu pak dojdem k tomu, že je možna lepší koupit novější auto.
  23. gen.Migen

    Ulozenie tlmica po 10rokov

    Mužu jen potvrdit, že takto uložení vypadá a přídávám fakt, že mě kuli tomu ruply i obě pružiny Takže pak to je trochu nakladnější oprava. Pružina cca 1200kč, sada jednoho uložení cca 1700kč jedna strana. Dělal sem to před tydnem:)
  24. No jo, ale provokuje už tak 3 roky:-D
×
×
  • Vytvořit...