Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Starší versus nové modely

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem si nedávno uvědomil kam jde vývoj ve výrobě aut a hlavně jejich designu. Když porovnám modely posledních řad 306, 406 atd s nejnovějšími auty tak musím říct, že jednoznačně vítězí starší modely. To byly tak krásné auta v porovnání s beztvarými modely poslední doby, že je mi smutno při pomyšlení až bude moje 306 stará babička a já budu muset vybrat z nových modelů, nebude to lehké. Když se podívám na nové Renaulty, zvláště Laguny tak je to děs. Ty trojúhelníkové světla, kulatý předek ala stará Tatra a Peugeot asi půjde stejným směrem. Modely 206, 307 atd jsou v pohodě a mají krásný tvar, ale při prohlédnutí posledních modelů s podivnými světly mám obavu že je to fakt. Jestli si raději nekoupit potom horské kolo. A nebo si na to člověk zvykne.:myslim

Odesláno

Řekl bych, že "staré" modely byly v době zahájení výroby stejně netypické svým vzhledem, jako jsou dnes ty nové. To, že se ti nové nelíbí je naprosto v pořádku - každý má jiný vkus, jinak bysme si museli klonovat i baby. ;)

Odesláno

Ja za sebe muzu rict , ze na vse se da zvyknou , nove modely Peugeot dela nejen bezpecne ,ale i tvarove odlisne nez ostatni automobilky a v tom vidim ten puvab Peugotu .

Vem to podobne jako kdyz se prechazelo z 603 na 613 , veliky skok .

U me vymena stareho modelu za novy je vice bezpecnosti hledisko nez krasa ,ale i tak jsem si rychle zvykl na 407 a k te jsem mel ze zacatku nejvice namitek , po chvili jsem si ji oblibil (i s nekteryma vecma ktere me vadi do ted) .

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Ja za sebe muzu rict , ze na vse se da zvyknou , nove modely Peugeot dela nejen bezpecne ,ale i tvarove odlisne nez ostatni automobilky a v tom vidim ten puvab Peugotu .

A to "tvarove odlisne" myslíš jako tvarově odlišné? :o Tím si poslední dobou nejsem vůbec jist. Naopak se mi zdá, že jsou designeři v koncích a jednotlivé automobilky mají vzhledově velmi podobné vozy.

Co tak třeba Ceed?

http://www.motorauthority.com/wp-content/uploads/Kia/Cee__d/4_kia_ceed_production.jpg

a 307ma?

http://www.kakaku.com/kuruma/images/car/PEUGEOT_307Style.jpg

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Co design, ale sranda je, že ony nové modely jsou leckdy notně průserovější než jejich předchůdci, a to je pak teprv síla.

Moje řeč....říká se, že si člověk zvykne i na šibenici - stačí pár minut, ale co mi nevyhovuje je to co píše Oddie. Staré moudro praví, že co v autě není, to se nepo****.

A máme stále menší šanci si něco udělat sami. Auta nacpaná systémama, kdy nějaký v něčem pomůže , ale zase v něčem uškodí, tak se tam dá ještě jiný, který eliminuje mínusy toho prvního, na ten pak naváže jiný a ve finále jezdí po silnicích auta, jejichž řidiči žijí v přesvědčení, že se na ně nevztahují fyzikální zákony, protože to "elektronika" hlídá.

Odesláno

306ka byla svym desigenem nadcasova takze ja jsem porad spokojenej :D Pravda ze co se tyce technologii tak cim zacali tim taky v podstate skoncili ale to je bohuzel dane marketingem..

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Co design, ale sranda je, že ony nové modely jsou leckdy notně průserovější než jejich předchůdci, a to je pak teprv síla.

mne prijde vsetko (nielen auta) nove taknejak odrbane, proste skorej to bolo vyrabane poctivejsie :myslim

Odesláno

Zrovna 407 se mi designově i celkem líbí... Až na ten pro mě naprosto debilní přední převis, který prostě nerozdýchám. Nezajedu s tím do garáže, u přítelkyně TEORETICKY zajedu s nějakým tím škrtnutím, ale už nevyjedu (holt garáž dělaná v době, kdy byla silnice projektována o dva metry níž než nakonec je). Nemluvě o tom, že se mi to nelíbí z hlediska jízdních vlastností, mám rád auta s minimálním předním převisem...

BMW_E36_D00049012.jpg

versus

407-front-side.jpg

Chápu, že je to možná krok stranou od jízdních vlastností směrem k bezpečnosti - kdoví... Ale nelíbí se mi to.

Odesláno

Já nemůžu překousnout světla mířící do nebes. Věc ckusu.

Každopádně by mě zajímalo jak je na tom kvalita interiéru u nových 406 a 407 po delší době?

Kámoš si koupil 2003 Audi A4 kombi, samozřejmě 1.9tdi, ale po 165tis. jsou všechny tlačítka, opěrky takový doškrábaný, proškrábaný na tu bílou vrstvu a najde se tam víc takových neduh. Přijde mě že na kvalitu těchto věcí se už delší dobu kašle.

Přitom v Cčkovým Mercedesu z 94, 250tis. km člověk takovýhle humusy vůbec nenajde a celkově je (byla) kvalitě na jiné úrovni.

Odesláno

Ten převis u 407 je fakt hrůza na pohled a myslím, že ani jízdním vlastnostem to nepřidá. Pravda je že vývoj se nějak nemůže hnout z místa a přešlapuje se na místě, kopíruje, zkrátka si myslím že to je slepá ulice. Když se člověk podívá na starší modely 306 a pak na poslední, je znát vývoj k preciznosti a určitě by se dal ten tvar dále vylepšovat. Zrovna tak strará 407. A pravdu má ten kdo říká že na detaily se kašle a když vidím Fiaty Brava s rozpraskanými klikami dveří tak se nestačím divit jak v dnešní době někdo může něco takového vůbec pustit do výroby.

Odesláno

co se tyka interieru a jsem taky prevazne zastancem toho nazopru, ze stare premiove znacky maji interiery lepsi nez ted.

Ono to je hlavne dany tim, ze jeste v nedavne dobe (20let) se auta nedelali jak spotrebni zbozi. Coz bohuzel momentalne ted je. Prumerne doba u majitele v zapadni evrope je cca 2,5 roku, pak jde pryc. Takze to remeslo a fortelnost se bohuzel jaksi vytratilo. Nove auto ma celkove svou zivotnost cca 10 let.

Odesláno

Chlapi to potěší že nejsem sám se svýma názorama, máš pravdu s tím spotřebním zbožím, je to jedna z hlavních příčin té nekvality materiálů a zpracování. Nemůžu si pomoct ale když sedám do mýho piškota 306 se semišovým čalouněním, hezkou palubkou která plynule přechází do čalounění dveří, perfektní provedení podlahy, tak mám takovej pocit vděku k těm co to udělali. :super Když jsem sedal nedávno se známým do jeho novýho Renaulta tak jsem si říkal, no vy jste to pěkně sprasili. O popunteklu ve fabiích a obludný palubovce ve tvaru válce ani nemluvím. U všech aut sedadla jak z betonu. Jsem rád když z takovýho auta vypadnu, na rozdíl od Piškota, odkud se mi nikdy nechce vylézt. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...