Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

A je v pořádku teplota motoru? Měla by být na 90.

Pokud ti kolísá nebo se třeba drží níž a pak v koloně vystoupne tak by mohl být špatnej termostat a ten je u 16v mnohem znatelnější než u 8v. Kámoš to teď řeší na Fiatu Brava 1.8 16v a taky jezdí za 10-12l. Tam ovšem stojí termostat 1400 bez dph, na 406 by se to mělo vejít do petistovky.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Pokud ti kolísá nebo se třeba drží níž a pak v koloně vystoupne tak by mohl být špatnej termostat a ten je u 16v mnohem znatelnější než u 8v. Kámoš to teď řeší na Fiatu Brava 1.8 16v a taky jezdí za 10-12l. Tam ovšem stojí termostat 1400 bez dph, na 406 by se to mělo vejít do petistovky.

K tomu termostatu, pro 1.8 16V je termostat s teplotou 83°C. A na ty teplotě to taky pak drží, v kolonách se zahřívá přes 90 každý auto pak to sahary srazej

[upravil dne 22/5/07 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Fusion

K tomu termostatu, pro 1.8 16V je termostat s teplotou 83°C. A v kolonách se zahřívá přes 90 každý auto pak to sahary srazej

[upravil dne 22/5/07 Radek Hurvajz]

jojo a tenhle maj v kelly za 450,-

Odesláno

ja som to porovnával tento týždeň a minulý už dva krát, 80% mesto zvyšok bočné cesty chodím normálne žiadne preteky a som na tom 6,7 až 7,5 l, takže si myslím že je to dobre tankujem 95, a mám otázočku či by neklesla spotreba keby som tam dal 98, je to možné?

:mrk

Odesláno
Původně zaslal: mirec.dk.406

ja som to porovnával tento týždeň a minulý už dva krát, 80% mesto zvyšok bočné cesty chodím normálne žiadne preteky a som na tom 6,7 až 7,5 l, takže si myslím že je to dobre tankujem 95, a mám otázočku či by neklesla spotreba keby som tam dal 98, je to možné?

:mrk

98 to motor nepozná, zkus 100 ale ne od OMV ale od shellu ,to je pak mazec ,sice za mazec penize ale jednou začas to palivove soustavě prospěje .

Odesláno
Původně zaslal: Mila_S

2Ulicnik77:

Mno, já mám taky r.v. 2003, má asi 40 tis.km a jezdím po Praze do 9 l a když jedu Pha - Brno tak se vejdu i pod 7 litrů. Ale pochopil jsem, že ty s tím jezdíš trochu jinak, tak se nediv tý spotřebě. 406ka je na jednaosmičku trochu těžká a když s ní lítáš jako blázen, ...

Na takovýhle ježdění sis měl asi koupit jiný auto, tohle není sporťák ani závoďák, ale pro pohodlnou klidnou jízdu. :P

Osmiventil má podle mě nižší spotřebu než 16ti ventil.

Mchm mám automat. :mrk

[upravil dne 22.5.07 Mila_S]

[upravil dne 22.5.07 Mila_S]

No ja zjistil ze kazdym tankovanim mam mensi a mensi spotrebu. Uz mam vozidlo asi mesic. Jako zavodnik nejezdim, s timhle to ani moc nejde :-) no poprvnim tankovani jsem mel spotrebu asi 16 (ale to jsem jel Plzen - Brno a velmi velmi rychle) po dalsim tankovani to slo niz a niz to znamena - 14,3 pak uz jen 13,8, nasledne 12,2 pak 11,7 a ted mam 10,7 tak se to treba upravi. Kazdopoadne ikdyz jedu opatrne tak nedosahuju tech hodnot co tu udavaji jini majitele stejneho vozu. Zjistil jsem ze celkem prijatelna spotreba je kdyz natankuju Shell V-Power Racing. Ale za ty prachy to nestoji. Musim se dostat k vymene filtru (vzduchovy i palivovy) vymenim olej, zvlnene kotouce a desticky a kdyz to nepomuze tak to bud prodam nebo necham namontovat plyn

Odesláno
Původně zaslal: komisar

zvlněné kotouče jsem rychle vyměnil necttěl jsem si rozbít hubu.Jinak vyměnit filtr palivový a vzduchový není na škodu,ale nikdy jsem nejel nad 12l.

Muzes mi nejake dobre kotouce doporucit? Pry se ty originaly hodne krouti. Znamej mi doporucoval Ferodo Premium

Odesláno

Hmm tak mam novy vzduchovy filtr. I s vymenou to stalo 400,- coz je v pohode ale zadna zmena. Spotreba porad prilis vysoka. zkusil jsem natankovat levnejsi Shell95 (do ted jsem jezdil jen na V-Power nebo Racing) a spotreba jeste stoupla. Ted mam prumernou 11,4 - 80% jezdim mimo Brno, to je Lipuvka, Blansko atd, plynule okolo 80 - 100 km / hod. Jezdim jako duchodce, z kopce bez plynu, po rovince nepridavam... jak pridam plyn, byt jen o pul centimetru uz leti spotreba nahoru. Ach jo. z prudkeho kopce na 5ku bez plynu a s pribrzdovanim si to bere 3,5 litru. Taky divny ne? Kdyz vyradim tak to je stejny. Byl jsem na kontrolnich emisich, motor je pry jako novy (aby ne ma 27tisic). Tak uz fakt nevim. Kdyz jezdim jak jsem zvykly tak mam spotrebu okolo 14ti litru a to s tim nezavodim. Napada nekoho neco? Jeste mam 2 indicie.

1) obcas kdyz natankuju tak se mi neprojevi novy benzin v nadrzi (pocitac ukazuje jako bych nenatankoval, dokonce ani ta rafika co ukazuje stav paliva).

2) mam pocit ze to auto je strasne line. Jedu po dalnici 150 na 5ku, z mirneho kopce. Sundam nohu z plynu a auto zacne brzdit, po chvili jedu uz jen 60 km/hod. To mi taky pripada divny. Ale prej by to mohlo byt tim ze je to 16V ?!?

KDyby nekoho neco napadlo budu moooc raad

Zatim diky

Odesláno

Mám teda 81kW, ale třeba při ujetý vzdálenosti 240km, průměrný rychlosti 90km/h (dálnice 140-160km/h) mi PP ukázal průměrnou spotřebu 7,4 l/100km a to podotýkám plně naložený auto (4 lidi + bagáž + skoro plná nádrž).

Odesláno

Zdravím Vás, mám známého a ten jezdil s TOYOTOU COROLOU (2003) ve městě za 3,2l/100 to je spotřeba!!!::o

Stačilo zajet do servisu a vyměnit palubní počítač a hned jezdí za 6,7l. Tím chci pouze říci aby jste zkusili natankovat nádrž a změřit dojezd auta bez použití počítače. Ty se totiž rádi pletou!

Odesláno

Ja se zapojim i kdyz mam uplne jiny motor. Kdyz sem auto dovezl tak jsem zjistil ze s 1.4 jezdim za 8.5 litru:o to sem byl hodne zklamanej. Ale pak jsem si zvyknul na jine chovani motoru proti treba felde a najednou jezdim kolem 7l a to je 90% mesto a jeste vetsinou specham. Kdyz sem jezdil jednu nadrz jako duchodce tak sem se dostal i na 6l (ale nebavi me to tak) Zalezi hodne na stylu jizdy. Zkus trochu sundat nohu z plynu a uvidis.

Odesláno

Možná tomu nebudete věřit, ale s benziňákem P406 1.8 66kW jezdím za 6,6l/100km. Je pravda, že jsem to ještě neměřil v benzinu (najeto cca 200km), ale v CNG (cca .3000km) to tak vychází (360km/24m3 CNG). Což v přepočtu na money je 0,8 Kč/1km.

Odesláno

Já mám se svou 406 - sice dvoulitrem, ale takovouto:

První den ... 162,5km 10,3l/100km

Druhé měření 116km 8,7l/100km

Cesta z Týna do Prahy podle PP 149km 7,5l/100km

Celý sraz v Týně (včetně slalomu, sprintů ...) + 100km po Praze 460km 8,8l/100 km

Foto, jako důkaz ... :papa

post-0-14109595734735_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: komisar

kdybych měl stále přepočítavat kolik mne stojí 1 km tak raději chodím pěšky ale je to asi tím stářím:roker

JJ, pravda ... taky to raději nedělám ... ;)

Odesláno

kdybych měl stále přepočítavat kolik mne stojí 1 km tak raději chodím pěšky ale je to asi tím stářím:roker

Já chtěl jenom říct, že spotřebu neřeším práve pro ty nízké náklady. Takže jezdím a vůbec mě spotřeba neštve.

Odesláno

Uz mi sem vasi spotrebu prosim radeji ani nepiste nebo si neco udelam. Ted jsem se vratil z druheho konce Brna. Najel jsem 15 km, nocni provoz, 2-3 stani na krizovatce jinak klidek pohoda. Zadny zavodeni. jak mi vsichni radili SUNDAL jsem nohu z plynu a spotreba 14,2 litru !!! :roker:potlesk:super takze kam se na me hrabe HUMMER :-( v patek jedu do Peugeotu tak snad mi k tomu neco reknou. Jen je potreba si vybrat spravnej servis tam kde jsem byl minule mi technik koukal na boty, skrabal se za krkem a tvrdil mi ze ta spotreba bude asi ok ale ze nevi protoze s benzinovyma 406kama nemaji zkusenosti. VUL!!! Az to zjistim v cem je potiz tak to sem napisu. Mam proste podivny auto, jako vzdy neco extra . Viz muj dotaz v sekci modely/406/podivne pipani :-) Asi to vsechno vyresim montazi plynu. Pry mi to udelaji za 31500,- Kc s DPH, bude to trvat 3 dny ale zato budu mit pokoj se spotrebou. Preju vsem dobrou noc

Odesláno

Ja bych zacal jak se pise vzduchac, olej a olej filtr, palivak, a potm bych sel po brzdach jestli nekde nepribrzdujou ( jako treba me to delali!!:D) a to nechtej te ani vedet za kolik sem najel za 500kC , ASI SPOTREBA JESTLI SI TO PAMATUJU BYLA 13L NA 100 lol:D ale jak rikam brzdila me rucka :D byla sekla, a potom uz me nic jinyho nenapada, loziska ty by meli bejt uplne ok a dalsi vec nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...