Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To jsem pochopil, že ten ventilátor saje - tak jsem se vlastně jen chtěl zeptat na zkušenosti (a udělat ze sebe troubu :D - ale lepší se zeptat, než to někde nacákat špatně). Tak mě napadlo buď to nastříkat skrz vypnutý ventilátor a pustit ho až pak - a nebo jak píšeš nastříkat to rovnou do ventilátoru...

Dík za info :super

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

To jsem pochopil, že ten ventilátor saje - tak jsem se vlastně jen chtěl zeptat na zkušenosti (a udělat ze sebe troubu :D - ale lepší se zeptat, než to někde nacákat špatně). Tak mě napadlo buď to nastříkat skrz vypnutý ventilátor a pustit ho až pak - a nebo jak píšeš nastříkat to rovnou do ventilátoru...

Dík za info :super

Trubičkou skrz vypnutý ventilátor se stříká pěna a ta se potom roztáhne po celém prostoru. Tento postřik se rozprašuje do točícího se ventilátoru (některé vozy ho nemají jednoduše přístupný a proto ta trubička).

Dotaz je v pořádku. Právě proto, že jsou dva typy sprejů je to trochu matoucí. :D

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

Měl bych ještě jeden dotaz (hloupej):

Koupil jsem si v Auto Kelly dezinfekci klimatizace Valeo Clim Pur a tak nějak váhám kam s ní.....

Taky jsem jí koupil a praktikoval, týden v pohodě... ale teď už opět ne :(

Odesláno

tak som včera dal doplniť médium, lebo mi to minulý rok ušlo do riti po doplnení. Ako sme tak kecali okolo tých klím a náplní, som sa dozvedel, že tu u nás sa dáva väčšinou červené farbivo, /na západe zase žlto-zelené/. Odporúčal mi ten chlapík, aby si majitelia sem tam vyfúkali chladič na klíme, lebo ten je prvý a cytá sa naň všetok bordel z cesty. /ja som tam tiež mal rôzne lístie/. Pýtal som sa ho aj na ten pípak, ktorým merajú únik, ale ten je založený na hľadanie oleja v plyne a práveže sa to nedá niekedy spoľahlivo nájsť pomocou tej srandičky, lebo oleja je okolo motora /v motorovom priestore dosť/. Najhoršia varianta úniku média je vo vnútri pod palubkou. Ak budete niekto niekedy dávať palubku dole pozrite sa tam pri výmenníku ak uniká medium by malo byť trochu naolejované niesto.

Inak ceny pre zaujímavosť:

480Sk plyn,

300Sk farbivo,

vákuum, na vytiahnutie zvyšku

robota 200Sk,

suma: 980Sk zaokrúhlil som to na 1000Sk nech ma chlapík za ochotu na pivko.:D

Pre tých z okolia Puchova kontakt:

p. Hajdúch Jozef, 0908 751 502 :papa

Odesláno

Dostal jsem od bratrance spray zn. WüRTH -saBesto.Oni s tím stříkají klímy v kamionech. Můžu doporučit! Za půl dne byl od zápachu klid.Zatím OK dělal jsem to asi před měsícem. Ale mám tu jednu hádanku. Když jsem vyndal pylový filtr tak byla klapka přívodu vzduchu do kabiny otevřená,,,,alee po zapnutí větráku se sama zavřela a držela zavřená.Přitom vnitřní okruh jsem zapnutý neměl. Vypnul jsem motor,a zase natočil a pořád byla zavřená. Trochu jsem ji odchlípl jen na hadičku a vystříkal to. Dal jsem nový pyl.filtr, přijel domů asi 50km jízdy.Vyndal pyl.filtr, a už byla klapka otevřená. TO mi hlava nebere:nevim. Jo,díra na odkapávání klimy u 406 coupé je nad katal.nad výfukem je krycí plech, tak není vidět. Po desif.už mám taky loužičku pod vozem.Takže konečně OK:papa:super

Odesláno

To snad ne. Žádné rachtání jsem v palubce nikdy neslyšel,žeby se něco ohlodávalo. Divné je,že z filtrem je otevřená. A když ho vyndám a pustím větrak, tak se sama zavře a drží pevně zavřená. To je na bednu!:myslim

Odesláno

Tak jsem zmatenej. Včera jsem taky koupil tento "zázrak" Valeo Clim pur a na návodu je napsáno s vypnutou klimou (stejně, jako na tom obrázku, co vložil VIP3R). Na návodu, co vložil Komisař je zase napsáno "se zapnutou kimou". Mordjé, tak jak to je?? zapnout, nebo ne??

[upravil dne 15.6.07 Kdo]

Odesláno

poctive jsem vse precetl a nejsem z toho moc moudry co tedy pouzit nebo radeji zajet do servisu. poslednich par dni se mi taky pro zapnuti klimy vyvali zatuchly smrad, ale jen na chvili, behem jizdy uz je to v klidu. co jsem se docetl zatim, tak ta desinfekce asi na ten zapach moc neni co?? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Tak jsem zmatenej. Včera jsem taky koupil tento "zázrak" Valeo Clim pur a na návodu je napsáno s vypnutou klimou (stejně, jako na tom obrázku, co vložil VIP3R). Na návodu, co vložil Komisař je zase napsáno "se zapnutou kimou". Mordjé, tak jak to je?? zapnout, nebo ne??

Asi bych to udělal podle návodu.

- Teplota by měla být nastavena na nejmíň, aby auto nezačalo topit (cesta mimo topení, nebo to ze studeného topení steče).

- Klimatizace by měla být vypnuta, aby se nerosila a tím neředila přípravek (výrobce asi předpokládá stejně jako já, že vzduch jde vždy přes výparník a ne odbočkou přes nějakou klapku).

Alespoň tak to chápu já.

Odesláno
Původně zaslal: petr307

poctive jsem vse precetl a nejsem z toho moc moudry co tedy pouzit nebo radeji zajet do servisu. poslednich par dni se mi taky pro zapnuti klimy vyvali zatuchly smrad, ale jen na chvili, behem jizdy uz je to v klidu. co jsem se docetl zatim, tak ta desinfekce asi na ten zapach moc neni co?? :myslim

Ta dezinfekce je pávě na ten zápach. Pokud nevíš jak na to, tak zajeď do servisu a tam se jim koukej pod ruce, když to budou sprejem stříkat a příště si to uděláš sám (v servisu nedělají nic jiného, než co si děláme tady sami pokud teda nedesinfikují celé auto ultrazvukem – to mi jednou nabízeli asi za 1000,-).

Odesláno
Původně zaslal: Leo

Původně zaslal: petr307

Ta dezinfekce je pávě na ten zápach. Pokud nevíš jak na to, tak zajeď do servisu a tam se jim koukej pod ruce, když to budou sprejem stříkat a příště si to uděláš sám (v servisu nedělají nic jiného, než co si děláme tady sami pokud teda nedesinfikují celé auto ultrazvukem – to mi jednou nabízeli asi za 1000,-).

hm, servis na poprve bude asi dobra volba :) cisteni ultrazvukem??? tak to jsou veci :mrk:mrk:mrk

Odesláno

Tak nevím, ale mám pocit, že jsem si s přípravkem dobře naběhl. resp. s tímto jedním kusem (Made in Poland). Před obědem, jsem se na to nachystal, vše podle návodu, vyndám filtr, nastartuju, zapnu ventilátor, nasadím hadičku, tu zasunu, zmáčknu čudlík a ......nic. Už, když jsem sprej vyndal z krabičky, jsem si říkal, že tam toho za tu cenu moc není, udáváno 125ml. A ke všemu ještě bez tlaku. Tak jsem si zjistil, že v Autokelly jsou dnes do tří, tak jsem tam zajel, abych na sebe nechal koukat jak na podvodníka, že jsem to vystříkal. Ve finále jsem sepsal nějaké reklamační hlášení, odebrali mi to a že se do měsíce ozvou. A nemám nic.......

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: ajven

tak som včera dal doplniť médium, lebo mi to minulý rok ušlo do riti po doplnení. Ako sme tak kecali okolo tých klím a náplní, som sa dozvedel, že tu u nás sa dáva väčšinou červené farbivo, /na západe zase žlto-zelené/. Odporúčal mi ten chlapík, aby si majitelia sem tam vyfúkali chladič na klíme, lebo ten je prvý a cytá sa naň všetok bordel z cesty. /ja som tam tiež mal rôzne lístie/. Pýtal som sa ho aj na ten pípak, ktorým merajú únik, ale ten je založený na hľadanie oleja v plyne a práveže sa to nedá niekedy spoľahlivo nájsť pomocou tej srandičky, lebo oleja je okolo motora /v motorovom priestore dosť/. Najhoršia varianta úniku média je vo vnútri pod palubkou. Ak budete niekto niekedy dávať palubku dole pozrite sa tam pri výmenníku ak uniká medium by malo byť trochu naolejované niesto.

Inak ceny pre zaujímavosť:

480Sk plyn,

300Sk farbivo,

vákuum, na vytiahnutie zvyšku

robota 200Sk,

suma: 980Sk zaokrúhlil som to na 1000Sk nech ma chlapík za ochotu na pivko.:D

Pre tých z okolia Puchova kontakt:

p. Hajdúch Jozef, 0908 751 502 :papa

no a vcera som zistil, ze uz nemam tlak v potrubi,zase len tryska sičí pod palubkou a teplte slaba. kurna za tyzden to bolo v prdeli. Budem musiet pohladat ten unik. v okoli motora som nic nenasiel. Viete ako rozobrat palubku a pozriet sa na vyparnik ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...