Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zabradli? myslis to z nerezu? no to dela ten clovek taky kdybys mel zajem :D

2 Beda: diky :super

Odesláno

no taky je muzes prodat a koupit novy ktery nebudues muset opravovat ;)

Odesláno
Původně zaslal: Ludweek

no taky je muzes prodat a koupit novy ktery nebudues muset opravovat ;)

Taky možnost, ale myslím, že už bych je neprodal za cenu nákupu. :(

Odesláno
Původně zaslal: franus

Jaka je velikost ET na 15" origo speedlinech na 205 GTi?

18 ... :myslim Někdo to tu kdysi tvrdil ... co na to Vertex, Bohouš a spol??

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Původně zaslal: franus

Jaka je velikost ET na 15" origo speedlinech na 205 GTi?

18 ... :myslim Někdo to tu kdysi tvrdil ... co na to Vertex, Bohouš a spol??

jj, souhlas maj ET18.. ;)

• O 10 let později...
Odesláno

Mám dotaz ohledně "renovace" ale disků. Mám zimní sadu která je hodně zoxidovaná, loupe se z ní lak - dneska jsem to ostříkl wapkou a sundal co šlo.

Nečekám že se z toho budou dát udělat super kola - jako nová, myslel jsem nechat opískovat a stříknout barvou, ale nemám s tím zkušenost. Nepotřebuju u nich super vzhled, je to přeci jen sada na zimu. Hrubý povrch taky nevadí, jen aby barva byla jednotná.

Má vůbec smysl se kolama v tomhle stavu zabývat?DSC_2156.JPGDSC_2157.JPG

Odesláno

Ja som kedysi, keď som mal na takéto veci čas, zrenovoval moje cyclony tak, že som ich ošmirgloval do pôvodnej základnej farby (nie až do kovu), hlbšie oderky som zatmelil, potom ešte prebrúsil čo najjemnejším šmirglom (ale žiadne extrémy typu brúsenie pod vodou). Striekal som obyčajnými sprejmi z hornbachu - najprv základný sivý, tým sa všetko zrovnalo, aj drobné škrabančeky po šmirgli, tak som nechal aj vnútro kolesa, vonkajšiu stranu som potom dal strieborným lakom na kolesá, a celé potom ešte priesvitným lakom odolným voči benzínu a uhľovodíkom. Celé to bolo dosť low-budget, ale ľudia sa čudovali  že kde som to dal spraviť, a vydržalo mi to x rokov, kým som ich nepredal.

To koleso na tvojej fotke by chcelo upnúť do sústruhu alebo na zdvihnúť prednú nápravu, zaradiť a riadne vybrúsiť, vzhľadom na tvar by to celkom dobre mohlo ísť, blbú je že je to vyžraté fakt dosť do kovu.

WP_20150607_20_35_36_Pro.thumb.jpg.8f7fb54765513bf62dc55dd41340efc0.jpg

Odesláno

Zeptej se v lakovně, zda je pískují a za kolik.

Případně zkus doma, jak píše 21Grams.

Ten lev uprostřed by se měl demontovat - půjde to?

Běžné disky z vrakáče stojí 1500 za kus.

V létě jsem smirkoval hliníkáč, jde to až moc dobře, spíše pozor na vrypy a rýhy.

Odesláno

Na cyclonoch ten Lev bol súčasťou odliatku, tiež boli bez stredovej diery. Ale možno na tom bol pôvodne ešte nalepený z nejakého lešteného plechu, lebo sa ti to leskne inak ako zvyšok.

Odesláno

Jo soustruh mě taky napadl, až je budu mít zuté, tak to zkusím co to bude dělat. Nebýt to tak moc tvarované tak bych si na to napsal program a čela přetočil dohladka, ale je to samý rádius. Jinak vnitřky kol jsou v pořádku, jen ty čela jsou takhle zlikvidovaná.

Odesláno

Ten lvíček by měl jít podle mě sundat, pokud není součástí jako nálitek. Já bych je obrousil a potom se zkusil domluvit v lakovně. Na soustruhu zajímavý nápad. Jen to bude chtít velký točný průměr. Na 18ce to nepůjde. :D
Je zajímavý, že nedávno jsem viděl podobně sežraný kola taky na 607mě. :myslim

Odesláno
před 34 minutami, Charlie 607 napsal:

Jo soustruh mě taky napadl, až je budu mít zuté, tak to zkusím co to bude dělat. Nebýt to tak moc tvarované tak bych si na to napsal program a čela přetočil dohladka, ale je to samý rádius. Jinak vnitřky kol jsou v pořádku, jen ty čela jsou takhle zlikvidovaná.

Vnitřky stříknout barvou auta a čela přejet radiusovým kopírákem a máš kola jak vínko,zase tak složitý program tohle není,vždyt´ to můžeš na hrubo odměřit,omáknout na mašině. Na jakém cnc děláš?

Odesláno

Mám k dispozici buď klasické soustruhy (do točného průměru 800mm) a pak cnc s fanucem Oi-TC (Fermat SF), ale to je defakto obyč soustruh jen řízenej, nic extra.

Ty lvíčci by měli jít sundat, nálitky to myslím nejsou, ale omrknu je.

Ale je fakt že bych to mohl zkusit oměrit sondou položené na stole cnc frézky, z toho už by se pak dal dostat základní tvar celkem dobře. No až je zuju tak budu moudřejší.

Edit: Tak jsem to teď měřil a na cnc se mi ty disky neprotočí, nacpu tam průměr 420 a disky mají cca 440mm. Takže to zkusím na klasice smirkem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...