Přejít na obsah

21Grams

Uživatel
  • Počet příspěvků

    392
  • Registrace

Vše od uživatele 21Grams

  1. 21Grams

    308 SW T9 - zadné brzdy

    To som chcel ale povedať, že tá plocha bola takáto úzka (akurát menej zryhovaná, lebo ešte malo čo brzdiť na platničke) od mojej kúpy, a prešlo to bez problémov dvomi stk . Preto som mal podozrenie, čo je tam vôbec správny rozmer kotúča. Budem to po výmene asi viac sledovať, že ako sa to opotrebováva. Stk mám v lete, dovtedy musím aj predok vymeniť, ale to až keď bude teplejšie.
  2. 21Grams

    308 SW T9 - zadné brzdy

    Tak že to treba komplet vymeniť, o tom žiadna...ale hrdza samotná technikovi na stk kam chodím nikdy nevadila, som sa ho na to špeciálne pýtal, pritom tie kotúče tak vyzerali od už keď malo auto 3,5 roka. Boli časy, keď by som raz za mesiac demontoval kolesá a všetko čistil, ale dnes kým to brzdí...308 sa už nikdy nedostane toľko lásky ako mojej starej 306.
  3. 21Grams

    308 SW T9 - zadné brzdy

    Díky, aj som si myslel, lebo brzdiaca plocha doštičky z vnútornej strany ide až po okraj disku (ostalo tam tak 2mm, z druhej strany je už len čisté železo). Ale to opotrebenie ma zmiatlo, ale zas neviem čo sa dialo s autom pred kúpou.
  4. Zdravím vás všetkých mám takú dilemu, už dávno (pri kúpe pred 4 rokmi) som si všimol, že mám nerovnomerne opotrebované zadné kotúče, ale nakoľko môj štýl jazdy nikdy nedával brzdám zabrať, problém skutočne nastal až teraz (jedna platnička je až na kov, pri brzdení to vydáva utešené zvuky). Pri videu s výmenou som si všimol, že kotúč týpka na videu je menší, a oveľa menšia je aj hrdzavá časť na vonkajšej časti disku. Taktiež medzera medzi ochranným plechom je u mňa a na videu úplne rozdielna.Aktuálne je tam kotúč 268mm. Je možné, že tam patrí 249mm a niekto tam pri predchádzajúcom servise dal väčší priemer? Auto kúpené so 115tkm, momentálne 185tkm. VIN: VF3LC9HCGES154928. ďakujem za radu
  5. Nazdar, tvoja snaha udržať 306ku nažive je ozaj inšpirujúca, iní by to dávno vzdali Chcem sa ťa spýtať (pretože z foto to úplne nie je vidno), už si bol aj u autoklampiara na tie naskrz prehnité časti vpredu? mám to rovnaké, zo strany vodiča snáď aj horšie. Tiež mám tú časť nejak preliačenú, neviem či to majú všetky 306, alebo je to preto, že sa to blbo zdvíhalo, ale podľa mňa je to hlavná príčina korózie v tej časti. Každopádne koľko tomu dávaš času a snahy, ja som to už skoro vzdal, len okolnosti ma prinútili predĺžiť jej život o pár rôčkov.
  6. 21Grams

    Přestavba na xenony/led

    Tuto dilemu som mal aj ja..nakoniec som sa na to vybodol, ozaj sa to neoplati..neviem ci LED verzie nemaju aj ostrekovanie svetlometov ( od urciteho svetelneho toku musi byt). Ono to nesvieti zle, ale denne svietenie vyzera na led verzii oo dost lepsie. Fl verzia to uz ma ok aj s halogenmi. Clovek nemoze mat vsetko
  7. Na tu opierku sa stazovali uz pocas testov, nie je bohviejak urobena, ono vobec cely stredovy tunel u 308II nie je ziadna slava. V tej opierke je kovovy mechanizmus, kolajnicka, zacvakne to tam ale kedze je to len aretacia ako na nejakom sufliku, netreba vela sily a vrati sa to. Ja sa len trochu otocim dozadu ked som o nu oprety a povoli mi to. Chystam sa to rozobrat, potom to sem mozem nafotit.
  8. Ozzy, nebál si sa že poškodíš závit na vani? Je v mieste narezania závitu viac materiálu alebo je to rovnaká hrúbka plechu ako na celej vani? Chystám sa na prvú výmenu oleja odkedy som to kúpil, auto má nabehané 120t (ja sám 10t) a zvažujem že by som to tiež urobil. S odsávaním sa mi veľmi piplať nechce Ešte otázka do pléna, nakoľko časovo náročné je zhodiť celú vaňu a vyčistiť aj sanie oleja, a ako je vyriešené tesnenie, neviete niekto?
  9. 21Grams

    renovace ALU kol

    Ono ti stačí točivý pohyb a šmirgel. A na hrany ten ten šmirgel na hubke. Brať hranu sústruhom by bola asi piplačka.
  10. 21Grams

    renovace ALU kol

    Na cyclonoch ten Lev bol súčasťou odliatku, tiež boli bez stredovej diery. Ale možno na tom bol pôvodne ešte nalepený z nejakého lešteného plechu, lebo sa ti to leskne inak ako zvyšok.
  11. 21Grams

    renovace ALU kol

    Ja som kedysi, keď som mal na takéto veci čas, zrenovoval moje cyclony tak, že som ich ošmirgloval do pôvodnej základnej farby (nie až do kovu), hlbšie oderky som zatmelil, potom ešte prebrúsil čo najjemnejším šmirglom (ale žiadne extrémy typu brúsenie pod vodou). Striekal som obyčajnými sprejmi z hornbachu - najprv základný sivý, tým sa všetko zrovnalo, aj drobné škrabančeky po šmirgli, tak som nechal aj vnútro kolesa, vonkajšiu stranu som potom dal strieborným lakom na kolesá, a celé potom ešte priesvitným lakom odolným voči benzínu a uhľovodíkom. Celé to bolo dosť low-budget, ale ľudia sa čudovali že kde som to dal spraviť, a vydržalo mi to x rokov, kým som ich nepredal. To koleso na tvojej fotke by chcelo upnúť do sústruhu alebo na zdvihnúť prednú nápravu, zaradiť a riadne vybrúsiť, vzhľadom na tvar by to celkom dobre mohlo ísť, blbú je že je to vyžraté fakt dosť do kovu.
  12. Nazdar, mám nepríjemný pocit zo zvuku motora v nízkych otáčkach, znie to ako traktor. Našiel som tu v hľadaní zmienku o rozpadnutom filterboxe, ale nič konkrétnejšie. Máte s tým niekto skúsenosti? Máme na firme staršie a slabšie 1,6ky HDi-čka v berlingách, a tie mi prídu chodom o dosť kultivovanejšie. Auto má nabehaných 120tkm. Inak je všetko v poriadku, výkon, spotreba. Len ten zvuk - je to ako by rezonovalo potrubie v saní alebo niečo také. Keď sa človek vlečie v kolóne, a často sa rozbieha, dosť to lezie na nervy (aj s tými dlhými prevodmi ).
  13. 21Grams

    Plechové disky P308 SW

    Chlapci, nesmierne ste ma potesili Ide sa na plecháče
  14. 21Grams

    Plechové disky P308 SW

    Si ma nepotešil...to fakticky zdvojnásobuje cenu plecháčov...nuž asi minimálne pre túto sezónu prezujem na hliník. Čítal som, že ak je auto vybavené TPMS a nemá snímače je defacto nespôsobilé na cestnú premávku? Inak, našiel som aj info, že na 308 II je systém indirect, tak ozaj neviem. Zajtra zavolám do servisu.
  15. 21Grams

    Plechové disky P308 SW

    Akurát tiež riešim nové plecháče, a keďže auto nemám ani týždeň, a staré nebolo plné elektriky, ako je to so snímačmi tlaku v pneu na novej 308SW? Je niečo aj v kolesách alebo to sníma celé len nejak cez ABS? Kúpil som to s ozaj zachovalými sériovými 16´´ quartzami a nerád by som ich dojebabral cez zimu.
  16. 21Grams

    308SW zavada serva

    To je mi jasné, asi som to nedostatočne sformuloval, potrebujem vedieť hlavne náklady na najhorší scenár. Asi sa naň pôjdem pozrieť, možno budú vedieť, snáď to bolo niekde na diagnostike predtým ako sa to rozhodli predávať takto.
  17. Pokukujem po novom aute, kedže moja starenka ma 20 rokov a pomaly sa mi rozpada pod zadkom Našil som inzerát na 308 SW, inzertujúci uvádza nutnosť opravy servoriadenia, na displeji sa zobrazuje hláška "závada posilovače řízení, nechte opravit vozidlo". Vie mi tu nejaká dobrá duša povedať najpravdepodobnejšiu príčinu, a tiež najhorší možný scenár (koľko by stála oprava). Či vôbec má zmysel sa tým inzerátom zaoberať. Celý inzerát: http://www.autogigant.sk/shop?product__id=905
  18. 21Grams

    peugeot 306 1.9TD pomoc

    Nechcem polemizovať, ale stalo sa mi to niekoľkokrát na mojej starenke, a bolo to žhavením, nie imobilizerom. Relé žhavenia, nosil som so sebou dokonca hrubý kábel, odizolovaný na oboch koncoch pár mm a keď to zblblo, žhavil som napriamo, z + na baterke. Len musíš sakra rýchlo utekať od kapoty natočiť to. Si si istý že ti do vstrekov nejde nafta?
  19. 21Grams

    pneumatiky

    Kolkokrat obehnes kazdy kruhac?
  20. 21Grams

    GTi-6 (S16, XSi)

    Na zraz:D a na okruh, keby mi dali maly naskok ako kompenzaciu nik by sa predomna nedostal, pre dym by nevideli kadial:D Ale inak GTi by som si mozno ako druhe auto kupil, ale uz mam vztah k tomuto, mienim si ho nechat tak nieje priestor. To bol len taky maly bezvyznamny
  21. 21Grams

    GTi-6 (S16, XSi)

    Ako tak kukam na vase vlakno, normalne mam chut z recesie sa tam infiltrovat:D
  22. 21Grams

    SPEEDLINE

    Ja by som ich chcel na cyclony, problem je v tom ze ako tak kukam vsetky maju ten kuzel na dojazd na rezerve, a ja to na dvoch kolesach mam, na dvoch nie:)
  23. 21Grams

    Tyčky stabilizátoru

    Nechcel som kvoli tomu zakladat nove vlakno, len sa podelim o moju skusenost konkretne s ulozenim stabilizatora, menil som ich aj s tyckami minule leto(vlastne komplet repas prednaj napravy) a stale bol pocut buchot, zvaloval som to na tlmice, pripadne ulozenia, ale zhorsovalo sa to na vodicovej strane. Nakoniec som skusil vymenit to ulozenie za stare, a voala...zacala sa ozyvat druha strana, ale slabsie, tak vymenim aj tu. Nove boli sasic, stare boge, mozno bol zly material, seria, neviem, ale stare su tiche a nove stoja za prd(podotykam ze priemer tyce mi sedel, taky hnup niesom:D)
  24. 21Grams

    SPEEDLINE

    Netusite ci je ta cena za 1 alebo za 4? Ale asi za 1, to by som bol z lacneho kraja:D
  25. Este ma napadlo, a to moze pomoct hlavne Markovi, drncieval mi spodny kastlik spolujazdca, on ma tendenciu sa tak prehnut, ten som vyrval, nahrial teplovzduskou az sa to rozlepilo, potom vyrovnal teplom obe casti, spojil horucim silikonom, odvtedy z tej strany pokoj. To bolo este v case ked som mal chut to riesit:D
×
×
  • Vytvořit...