Péťa Odesláno 12. leden 2007 Odesláno 12. leden 2007 Původně zaslal: oddie Peta: ještě napiš, na kolik vyšel ten komín se vším, co to kolem obnáší, se všemi vynucenými náklady kvůli komínu, aby to nezasvěceným bylo o něco jasnější... Hmm, to se nedá vyčíslit. Komín Schiedel si každý spočítat umí podle výšky a použitých komponent. NEZAPOMENOUT na to, že jsou potřeba \"úpravy\" na střeše. Kdyby komín nebyl, byla by střecha jednodušší a levnější (řezat tašky, oplechování,...). Dále se musí udělat revize komína, já mám komín napojený na kanalizaci (kondenzát stéká do odpadu, žádná sklenička, která se musí vylévat), pár tisíc za tu rozbočku,... Když to tak čtu, tak bych ušetřil (před čtyřmi lety, teď ty ceny nesleduji) hrubým odhadem cca 30 až 40 tisíc. Přesně to nevím. V rozpočtu domku to není mnoho, ale každá kačka dobrá... Citovat
Vvitty Odesláno 12. leden 2007 Odesláno 12. leden 2007 Dundee: to mas pravdu jenze.. a/ nejde to vsude - treba v centru Prahy to zkus rict pred pamatkarkou a zarucene vyskoci dva metry vysoko.... b/ ne vzdy to dovoli dispozice - treba v byte musi byt kotel nekde v koupelne, predsini, chodbe... a ta neni vzdy s venkovni zdi atd,.... samozrejme kdyz se stavi od zacatku.... Citovat
Hadra Odesláno 12. leden 2007 Autor Odesláno 12. leden 2007 POkud tomu rozumím, tak lze uděla to, že budu mít krb, na kterým bude výměník ( není to blbé v obýváku? ) a nad tím výměníkem bude další krabice na teplovzduch ( pro rozvod do 1.patra ) a z toho výměníku povedou trubky do topných těles a bude to napojený ještě na elektrokotel? Tzn., že elektrokotel bude ohřívat vodu do té doby, než se roztopí krb a termostat to přepne na teplou vodu z krbu. Není teda potom blbost mít ještě ten rozvod teplého vzduchu? Pro upřesnění - krb a elektrokotel by od sebe byli asi 10m. do koupelny a kuchyně bychasi dal ještě podlahovku na elektriku a do koupelny místo tělesa žebřík. Je to takhle technicky možné? Citovat
JunEAu Odesláno 13. leden 2007 Odesláno 13. leden 2007 Hadra: Ja planuju velmi podobne reseni: Klasicky rozvod do radiatoru teplou vodou, tu akumulovat v akumulacni nadrzi - vodu v akumulacni nadrzi ohrivat z teplovodniho krbu, v pripade \"padu\" teploty vody v nadrzi pak dohrivani samostatnym elektrokotlem nebo spiralou. Kdyz clovek nebude doma, nebo bude linej, pak topi elektrikou, kdyz budes chtit setrit, tak budes prikladat do krbu... Citovat
Rebik Odesláno 13. leden 2007 Odesláno 13. leden 2007 Teplovodní krb má ale hrozné riziko v případě výpadku čerpadla, setrvačnost ohřevu 100% zajistí únik vody/páry přes ventily a to není moc velká pohoda -) ) Citovat
TiborTeam Odesláno 13. leden 2007 Odesláno 13. leden 2007 Původně zaslal: Rebik Teplovodní krb má ale hrozné riziko v případě výpadku čerpadla, setrvačnost ohřevu 100% zajistí únik vody/páry přes ventily a to není moc velká pohoda -) ) Výpadek čerpadla myslíš jako výpadek elektr. proudu ? To taky není problém ... Já mám u kotle starší vyřazený záložní zdroj, APC 400. S odběrem čerpadla, cca 25w, to jede při výpadku 3-4 hodiny. Ale zatím jsem to netestoval na doraz Citovat
barenst Odesláno 15. leden 2007 Odesláno 15. leden 2007 Zalozni zdroj je primo uvedeny pri montazi Teplovodniho Krbu . Jinak pokud by chtel nekdo s temito vecmi poradit od odborniku na jednom miste je tady vystava http://www.infotherma.cz/ ja se tam osobne chystam zitra tak kdyby se chtel nekdo propojit Citovat
lexa Odesláno 15. leden 2007 Odesláno 15. leden 2007 No vida taky se tam podívám, jen ještě nevím kdy, zda zítra nebo ve středu. Citovat
Ladis Odesláno 15. leden 2007 Odesláno 15. leden 2007 V nejbližší době taky chcu stavět, no představy se trochu redukují. Rekuperace se mi zdá jako dobrá věc a aby měla smysl s předehřevem (solár + akumulace) tak se buhužel nesnese s krbem. Je to přetlakový systém, který padá na úniku vzduchu komínem. Sice by dobře táhnul, ale taky teplo by šlo do kšá, a ne přes rekuperaci. Navštívil jsem pár takto navržených baráků a je to kumšt dobře navrhnou (umístění a kapacita výdechů, vlastní rekuperační jednotka - 1 trubná, dvoutrubná, trubky klasické odpadní či se stříbrem, okna tak aby se nerosila, hlučnost agregátu, mechanická filtrace a řešení otázky vlhkosti vzduchu, dohřev vzduchu a pak dobrá regulace a co já vím ještě ...) Myšlenky jsou ale podobné a realizace půjde touto cestou, ovšem nebude tam prostě vše co si člověk myslí že by tam chtěl. Mám naštěstí kontak na člověka s bohatýma zkušenostma, ten bude mít samozřejmně rozhodující slovo. Holt za pár měsíců budu sám vědět víc, neb to budu do projektu zapracovávat. V navštívených domech obecně panovalo ale velice příjemné klima. Citovat
jbily Odesláno 1. duben 2007 Odesláno 1. duben 2007 K otázce rekuperace - pokud mi můžete někdo doporučit člověka/firmu pro zpracování projektu resp. vlastní realizace celkového řešení vytápění a větrání RD na severní Moravě, budu vděčný. Sbírám zatím info z netu, výstav apod., rozhodnutí padlo, nyní je čas začít, hledám osobní zkušenosti a pozitivní reference... Dtto čističky odpadních vod. Díky předem Citovat
Péťa Odesláno 1. duben 2007 Odesláno 1. duben 2007 Původně zaslal: jbily e... Dtto čističky odpadních vod. Díky předem Čističku mám od REC.ing Náchod (http://www.recing.cz/ ) a jsem spokojen. Je celonerezová, funguje Zavrhnul jsem plastovou, kvůli životnosti (praskání plastů). Citovat
jbily Odesláno 2. duben 2007 Odesláno 2. duben 2007 Recing mám ve výběru, mám ale o cca 30% lepší nabídku - na plast. O praskání plastových ČOV jsem neslyšel - je to běžné??? V tom případě jdu samozřejmě do "nerezu". ČOV je v našem případě dost velká, budeme mít na tom napojené 3 baráky... Ještě něco - funguje = nesmrdí, nehlučí? Využíváte vodu z ní, nebo pouštíte pryč? Díky [upravil dne 2/4/07 jbily] Citovat
Péťa Odesláno 2. duben 2007 Odesláno 2. duben 2007 Původně zaslal: jbily Recing mám ve výběru, mám ale o cca 30% lepší nabídku - na plast. O praskání plastových ČOV jsem neslyšel - je to běžné??? V tom případě jdu samozřejmě do "nerezu". ČOV je v našem případě dost velká, budeme mít na tom napojené 3 baráky... Ještě něco - funguje = nesmrdí, nehlučí? Využíváte vodu z ní, nebo pouštíte pryč? Díky Výrobce plastových ČOV je pochopitelně bude chválit. Výrobce nerezových bude zase pomlouvat ty plastové. Já nechtěl riskovat a koupil nerez. Ale mám jen malou (4-6 osob). Rámus nedělá, je k ní jenom malé dmychadlo. Já ho mám mimo barák, ale mohlo by být i uvnitř (ale v ložnici ne ). ČOVka mi nesmrdí, ale protože se o ni špatně starám (čti "téměř vůbec"), tak mi občas umře. Ale zatím mi vždy stačilo ji vybrat a znova se chytla. Asi ji nedělá dobře ta všechna chemie, která se v domácnosti používá (zejména podezřívám myčku na nádobí). Vodu vypouštím do potoka, který mi teče na hranici pozemku. Mám postavíno v Chráněné krajinné oblasti a ani ochranáři, ani správce potoka s tím problémy nedělal. Poznámka na závěr: technik, který mi ČOVku spouštěl, mi hrozně vynadal za drtič odpadu v kuchyni. Protože z něj jde rozdrcený odpad, který neprošel trávícím traktem obyvatel domu a proto ho nedokáží bakterie v čističce zpracovat. A opravdu, co rozdrtím, to plave na hladině čističky Citovat
Dave405 Odesláno 3. duben 2007 Odesláno 3. duben 2007 Možná je to trochu mimo, ale tady je zajímavé počtení.. http://dum.skvor.com [upravil dne 3.4.07 Dave405] Citovat
jbily Odesláno 3. duben 2007 Odesláno 3. duben 2007 Původně zaslal: Dave405 Možná je to trochu mimo, ale tady je zajímavé počtení.. http://dum.skvor.com No to je supr počtení! Díky Citovat
barenst Odesláno 3. duben 2007 Odesláno 3. duben 2007 Ja mel zato, ze u bakterialni cisticky se musi pouzivat jen pripravky(cistidla) k tomu urcene , jinak smrdet to nebude jen pokud umrou bakterie tak ano ,tim se vlastne pozna ze se neco spatneho deje s cistickou . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.