vector Odesláno 12. leden 2007 Odesláno 12. leden 2007 Původně zaslal: Marlin Vectore, ael ja sem mel za to, ze zimno dovadeji vodu lepe nez letni..... rozhodne to pozoruji ze Aquaplanink nenasava tak casto jako u letnich... To proto, že máš na leto sliky Citovat
Fusion Odesláno 12. leden 2007 Odesláno 12. leden 2007 Já ještě nekoupil a pokud to takhle půjde dál tak ušetřím za zimní a koupím rovnou letní. Citovat
vector Odesláno 13. leden 2007 Odesláno 13. leden 2007 Původně zaslal: Kvasky Že bych přezul na jarní kola?:D Kua nechte toho už ste s Vvittym na zabití... nikdy neopomene nadhodit, že má letní zimní , Jarní a podzimní kola. Citovat
oddie Odesláno 13. leden 2007 Odesláno 13. leden 2007 Tak vidím to tak, že zítra to asi přezuju... Citovat
Ferry Odesláno 24. leden 2007 Odesláno 24. leden 2007 tak pred 14 dny tu byla otevrena tahle diskuze, tak co kdo z vas prezul na letni ? Ja mam zimni od rijna a ani jsem o prezuti nepremyslel Citovat
Bohouš Odesláno 24. leden 2007 Odesláno 24. leden 2007 Jakmile začalo sněžit, tak jsem si také ihned vzpomněl na toto téma......no uvidíme jaké bude mít toto počasí trvání a případně holt přezuju na zimní :roll Citovat
oni Odesláno 24. leden 2007 Odesláno 24. leden 2007 Původně zaslal: vector Původně zaslal: doktor Já mám pořád zimní,takovéhle max. teploty kolem 10-15 dneska zimním vůbec nevadí a pod 7 letní stejně přestávaj fungovat tak jak maj.To už není jako dřív když zimní ubejvali před očima když nejezdili po sněhu. To si četl v ABC malých techniků a přírodovědců ? Nevym jak tvoje letní gumy, ale moje trochu tvrdnou kolem -4 a co sem měl předtím tak kolem -6ti. Možná jezdíš na gumovejch konečcích, zkontrolulj si, jestli nemáš napodlaze před sedačkama pneumatiky. No neubejvaj tolik jako staré zimáky, to jepravda, ale když zaprší, tak neodváděj zadalka tolik vodu jako letní a taky tolik nebrzděj, ani na vodě, ani na suchu. To je jedno, můlokdo si může vybrat gumy jako boty, podle toho jak je zrovna venku... mas nejaky zazracny gumy ne??? to co psal doktor je na strankach autorevue a rikali to bv auto salonu tak jna tom asi necio bude!!ale rikli jen o tom ze to prestava fachat pod 7stp Citovat
oddie Odesláno 24. leden 2007 Odesláno 24. leden 2007 Ne, nemá zázračné gumy, jen slepě nepapouškuje každý blábol, který kde slyší. To že je to na stránkách autorevue něco napsáno vůbec nic neznamená - spíše naopak, vzhledem k celkové úrovni autorevue - a co říkali někde v tv v autosalonu, tak to je snad lepší ani neposlouchat, ať je tam cokoliv. Naopak je na to dost testů, na to rozdílné chování zimních a letních gum za různých teplot A ZÁROVEŇ podmínek (sucho, mokro, sníh atd.) - a mnohem víc záleží na těch podmínkách než na teplotě, mimo toho, že mezi samotnými gumami jsou velké rozdíly. Takže těch 7° je spíš zbožné přání výrobců a obecné doporučení, nicméně kdo v téhle teplotě přezuje na zimní a jezdí na suchu, zpravidla se zatraceně diví - a zpravidla se za sucha zatraceně diví, i když přezuje v 0°. Těch 7° je tak bráno spíš jako rezerva pro případný náhlý pokles teploty a náhlé nasněžení. Citovat
oddie Odesláno 24. leden 2007 Odesláno 24. leden 2007 Proč? Stačí jen trochu víc přemýšlet, než něco napíšeš, a nedat na unáhlené jednoznačné soudy. V životě prakticky nic není černobílé, všechno je otázka nějakých kompromisů, leckdy i poměrně bizardních. Citovat
oni Odesláno 24. leden 2007 Odesláno 24. leden 2007 tak mi sem nahod neco pocem budu moudrejsi,nechci se hadfat a rad se necemu priucim!! Citovat
Gotrek Odesláno 25. leden 2007 Odesláno 25. leden 2007 Na letních teď nejezdím (mám přezuto od listopadu), ale včera mi přišly nové letní... Fulda Progresso XL... tak jsem na ně zvědav... Citovat
Neon Odesláno 27. leden 2007 Odesláno 27. leden 2007 Původně zaslal: Bohouš Jakmile začalo sněžit, tak jsem si také ihned vzpomněl na toto téma......no uvidíme jaké bude mít toto počasí trvání a případně holt přezuju na zimní :roll Možná na klouzání by se Ti to šiklo ... i když máš 4x4 ... Citovat
Bohouš Odesláno 29. leden 2007 Odesláno 29. leden 2007 Původně zaslal: Neon Možná na klouzání by se Ti to šiklo ... i když máš 4x4 ... O víkendu jsem quatro 3x zahrabal na poli a i s letňákama toho zmáklo dost.....a o zimákách mě ani nemluv. V sobotu ráno jsem naběhl, že provizorně nazuju staré plecháče se zimákama a auto mě spadlo na ledu z heveru a rozlámal jsem si práh :( Jak já jsem si nadával....ale naštěstí to byl ten co jsem měl od tebe náhradní, takže už je vyměněj a alespoň jsem měl o víkendu co dělat..... Takže zimáky koupím a nechám si nazout před klouzáním - pokud bude sníh. Už žádné pokusy před garáží - nějak mě došly prahy :roker:roker [upravil dne 29/1/2007 Bohouš] Citovat
vector Odesláno 29. leden 2007 Odesláno 29. leden 2007 Původně zaslal: oddie Proč? Stačí jen trochu víc přemýšlet, než něco napíšeš, a nedat na unáhlené jednoznačné soudy. V životě prakticky nic není černobílé, všechno je otázka nějakých kompromisů, leckdy i poměrně bizardních. No ,alespoň tam nemá tolik překlepů, jako já Slyšel sem, že Michelin vylepšíl směs pro Piloty a teď držej i když je dost zima.. dokonce prý ofiko informace.. slyšel si o tom ? Citovat
OK406 Odesláno 22. únor 2007 Odesláno 22. únor 2007 Řeším ted otázku, jaké pneu dát na auto. Mám jej konečně opravené a mám je na letních pneu. Vzhledem k klimatickým podmínkám na silnici, si myslím, že by přes den, kdy u nás svítí slunce by tam letní mohli zůstat. A teplota je cca 5 st.C (ale na slunci i 10st.C). Jaký je Váš názor. Citovat
Supersonic Odesláno 22. únor 2007 Odesláno 22. únor 2007 No já mám osobně pořád ještě zimní, protože kvůli častým cestám na Vysočinu a taky do hor to prostě nemá smysl měnit. Protože i když to v Praze vypadá pomalu na jaro, tak na horách ani vysočině nevím, kdy se toho sněhu a náledí dočkám takže já mám jasno:super Ale pokud bych jezdil třeba jen po Praze a okolí, jdu ihned na letní Citovat
Medion Odesláno 22. únor 2007 Odesláno 22. únor 2007 já mám taky ještě pořád zimáky a ještě chvíly je mít budu.protože vzorek je na nich asi tak 3-4 mm,takže je nejdřiv pěkně odrbu a pak dám letní:a asi to nebude trvat dlouho:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.