Medvěd Odesláno 30. duben 2023 Odesláno 30. duben 2023 (upraveno) Dnes jsme s Pavlem vyrazili na výlet za technickými památkami. Začali jsme v Bylanech u Českého Brodu, kde otevřela park Bylandia rodina Berousků. V parku jsou nejen zvířata, ale i hala plná veteránů. Myslím si, že tohle misto může sloužit jako dobré lákadlo na výlet s dětmi. https://www.bylandia.cz/ Pak jsme popojeli na oběd do Českého Brodu a odtud do muzea zemědělské techniky v Chotouni. http://www.veterantraktory.cz/cz/expozice.html Ač toto muzeum nemá žádnou výraznou reklamu a ani pevnou otvírací dobu, určitě stojí za návštěvu. Panu majiteli jsme telefonovali dnes po obědě a pán bez problémů oznámil, že se máme ozvat až budeme v Chotouni, že rád přijede. No a po jeho příjezdu začala velice zajímavá prohlídka. Prošli jsme asi 6 stodol plných starých traktorů a další techniky, u některých se pan zastavil a doplnil výkladem a když se Pavel prokecl, že se učí autotronikem, začal být majitel ve svém živlu a ukazoval opravdu zajímavé věci. Pak jsme zašli do haly, kde bylo přes 200 stabilních motorů a skončili jsme u Kýrovce. Návštěvu tohohle muzea fakt mohu ze srdce dopobručit Pokračovali jsme ještě k Lechovu kameni nad Kouřimí a k památníku Bitvy u Lipan, pak už jsme valili domů. Upraveno 30. duben 2023 uživatelem Medvěd xSilver, OK406 a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
pavelu96 Odesláno 30. duben 2023 Odesláno 30. duben 2023 Sorry, ale 50 fotek otáčet nebudu... Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 5. květen 2023 Odesláno 5. květen 2023 (upraveno) Dnes jsem pracovně v Plasech a ten městys nedaleko Plzně mě velice překvapil. Jednak je tu klášter (snad Santini) a naproti klášteru v bývalém pivovaru je pobočka pražského NTM. Toto muzeum je převážně věnováno stavitelství, ale je tu i výstava motocyklů JAWA a jedno celé patro je věnováno arch. Kaplickému.. Očekával jsem, že prohlídka muzea bude na chvilku, ale čtyři patra expozice mi poněkud překazily časový rozvrh. ZOO si holt nechám na někdy příště. Upraveno 5. květen 2023 uživatelem Péťa Otočení obrázků Péťa, OK406, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
rhinos Odesláno 5. květen 2023 Odesláno 5. květen 2023 Jsem nevěděl , že Plasy jsou u protinožců A to to mám z domů asi 15km. ZOO je fajn a pokud jsi s menšími dětmi tak i dětská herna kousek na druhou stranu Citovat
pavelu96 Odesláno 9. květen 2023 Odesláno 9. květen 2023 (upraveno) Kdyby někdo nevěděl co příští víkend podniknout, tak u nás ve Frýdlantě probíhají Valdštejnské slavnosti https://www.valdstejnske-slavnosti.cz/cs/program.html Upraveno 9. květen 2023 uživatelem pavelu96 Doplnění Péťa ohodnotil 1 Citovat
Fishman Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 V 30. 4. 2023 at 15:16, KoudaK napsal: Už i Traxx MS3 je jako model? Teď v sobotu jsem s ním zdechl před Svitavama, "šlápl na obvod" a zavřel tak na 20min závory. To museli být řidiči "nadšení". Citovat
radim.1008 Odesláno 19. květen 2023 Odesláno 19. květen 2023 Radek Hurvajz a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.