Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes jsme s Pavlem vyrazili na výlet za technickými památkami. Začali jsme v Bylanech u Českého Brodu, kde otevřela park Bylandia rodina Berousků. V parku jsou nejen zvířata, ale i hala plná veteránů. Myslím si, že tohle misto může sloužit jako dobré lákadlo na výlet s dětmi.

https://www.bylandia.cz/

Pak jsme popojeli na oběd do Českého Brodu a odtud do muzea zemědělské techniky v Chotouni. 

http://www.veterantraktory.cz/cz/expozice.html

Ač toto muzeum nemá žádnou výraznou reklamu a ani pevnou otvírací dobu, určitě stojí za návštěvu. Panu majiteli jsme telefonovali dnes po obědě a pán bez problémů oznámil, že se máme ozvat až budeme v Chotouni, že rád přijede. No a po jeho příjezdu začala velice zajímavá prohlídka. Prošli jsme asi 6 stodol plných starých traktorů a další techniky, u některých se pan zastavil a doplnil výkladem a když se Pavel prokecl, že se učí autotronikem, začal být majitel ve svém živlu a ukazoval opravdu zajímavé věci. Pak jsme zašli do haly, kde bylo přes 200 stabilních motorů a skončili jsme u Kýrovce.

Návštěvu tohohle muzea fakt mohu ze srdce dopobručit

Pokračovali jsme ještě k Lechovu kameni nad Kouřimí a k památníku Bitvy u Lipan, pak už jsme valili domů.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem pracovně v Plasech a ten městys nedaleko Plzně mě velice překvapil. Jednak je tu klášter (snad Santini) a naproti klášteru v bývalém pivovaru je pobočka pražského NTM. Toto muzeum je převážně věnováno stavitelství, ale je tu i výstava motocyklů JAWA a jedno celé patro je věnováno arch. Kaplickému.. Očekával jsem, že prohlídka muzea bude na chvilku, ale čtyři patra expozice mi poněkud překazily časový rozvrh. 

ZOO si holt nechám na někdy příště.

Plasy1.jpg

Plasy2.jpg

Plasy3.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Otočení obrázků
Odesláno

Jsem nevěděl , že Plasy jsou u protinožců😂
A to to mám z domů asi 15km.

ZOO je fajn a pokud jsi s menšími dětmi tak i dětská herna kousek na druhou stranu

Odesláno
V 30. 4. 2023 at 15:16, KoudaK napsal:

FB_IMG_16828605265924526.jpg

Už i Traxx MS3 je jako model? Teď v sobotu jsem s ním zdechl před Svitavama,

"šlápl na obvod" a zavřel tak na 20min závory. To museli být řidiči "nadšení".

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...