Medion Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 Původně zaslal: michal.doubravsky Aha,tak teď je mi to už jasny.Nevěděl jsem,že sahary se řídí podle čidla na chladiči.Takže budou běžet,dokud nebude teplota vody v chladiči 80 °C, ne v motoru. asi tak nějak akorát se mi ta teplota kdy pouštěj ventilátory stejně nezdá,ale třeba u 205 to je jiný [upravil dne 20.10.06 Medion] Citovat
michal.doubravsky Odesláno 20. říjen 2006 Autor Odesláno 20. říjen 2006 Tak díky všem za rady,přehodnotil jsem svůj názor a koupím ten,kterej otevírá při 89 °C. Citovat
Dakaros Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 To, že nepřestanou dokud je tam 80 by dle mě znamenalo, že tam žádnej termostat neni, nebo že je stáleotevřenej, tudíž nezastaví průchod vody do okruhu chladiče při poklesu teploty a motor vychladne na těch 80C! Ty čidla jsem trochu poplet! Je čidlo na trmostatu- to je pro teploměr v palubce, čidlo na hlavě motoru je pro ŘJ a na chladiči je pro sahary! Zkus počkat na názor Oddieho! Tomu mych věřil asi nejvíc! Citovat
michal.doubravsky Odesláno 20. říjen 2006 Autor Odesláno 20. říjen 2006 Už ho mám doma,takže po víkendu dám vědět jakou to drží teplotu... [upravil dne 20/10/06 michal.doubravsky] Citovat
MareC3k Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 Původně zaslal: MareC3k Neviem ako u GTi ale moj 1.8D povodne nemal ziadny ukazovatel teploty vody... predchadzajuci majitel tam dopasoval teplomer zo skody 120 a ten ukazuje pri beznej jazde okolo 65°C-70°C do kopca na plny plyn aj 80°C pricom ventilator sa zapina uz pri 75°C ( ci ten teplomer ukazuje spravne netusim...) a teraz ked je chladnejsie tak mimo mesta sa teplota rano drzi len na 65°C !! asi nemam termostat, ale na tych 65°C sa rano nahreje zhruba za 4km cesty mimo mesta Dnes som to rozobral.. termostat mam na 81°C, skusal som ho varit, tak otvara este pre varom.. odhadujem ze asi naozaj pri 81°C + - par °C takze je v poriadku... neviete aky ma byt spravny termostat v 1,8D? Citovat
orlando1 Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 zdravím, uměl by mi někdo odpovědět, jaký má být tlak v chladící soustavě? Mám 306ku a po zahřátí ta hrubá horní hadice od chladiče skoro nejde zmáčknout, jak je to natlakované, když to odstavím, většinou to začne někde kapat, dvakrát jsem to ovzdušňoval a je to pořád stejné. Mohl by mi někdo poradit? Citovat
MareC3k Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 Urcity tlak v chladiacej sustave je normalny u kazdeho auta... ale az prilis vysoky, ze az tecu spoje moze znacit problemy s tesnenim pod hlavou - prasklina - tlaci do vody Citovat
michal.doubravsky Odesláno 21. říjen 2006 Autor Odesláno 21. říjen 2006 Původně zaslal: MareC3k Původně zaslal: MareC3k Neviem ako u GTi ale moj 1.8D povodne nemal ziadny ukazovatel teploty vody... predchadzajuci majitel tam dopasoval teplomer zo skody 120 a ten ukazuje pri beznej jazde okolo 65°C-70°C do kopca na plny plyn aj 80°C pricom ventilator sa zapina uz pri 75°C ( ci ten teplomer ukazuje spravne netusim...) a teraz ked je chladnejsie tak mimo mesta sa teplota rano drzi len na 65°C !! asi nemam termostat, ale na tych 65°C sa rano nahreje zhruba za 4km cesty mimo mesta Dnes som to rozobral.. termostat mam na 81°C, skusal som ho varit, tak otvara este pre varom.. odhadujem ze asi naozaj pri 81°C + - par °C takze je v poriadku... neviete aky ma byt spravny termostat v 1,8D? Nevím sice,jaký máš rok výroby,ale díval jsem se do katalogu elitu a jsou tam na 1,8D dva termostaty:jeden otevíra při 81°C a druhý při 83°C. Citovat
MareC3k Odesláno 21. říjen 2006 Odesláno 21. říjen 2006 Rok vyroby mam \'85. Takze asi pravdepodobne je to este povodny termostat... ma cenu ho vymenit za novy 83°C? alebo to nechat tak? zatial otvara a zatvara normalne.. aspon sa tak zda Citovat
orlando1 Odesláno 21. říjen 2006 Odesláno 21. říjen 2006 Zdravím Marka (ohledně tlaku v chladiči), tato alternativa mě taky napadla (těsnění pod hlavou)ale krom toho tlaku tomu nic nenasvědčuje. Auto jezdí a startuje normálně, olej i chladivo jsou čisté a po výměně víčka za jiné, které těsní se ten tlak trochu snížil. Těsnění pod hlavou se dělalo před cca 30 tis. km, tak nevím... Citovat
michal.doubravsky Odesláno 22. říjen 2006 Autor Odesláno 22. říjen 2006 Takže hotovo.Původní termostat tam byl,který otevírá při 83°C a provozní teplota mimo město byla 73-75°C.Teďka tam mám,který otevírá při 89°C a provozní teplota se drží tak 80-85 °C,takže spokojenost. Při povolování termostatu se mi podařilo urvat jenom jeden šroub Citovat
Dakaros Odesláno 23. říjen 2006 Odesláno 23. říjen 2006 No já mam termostat na dvou šroubech, jestli to máš stejný, tak jeden urvanej šroub je úspěch:) Citovat
Tommys Odesláno 23. říjen 2006 Odesláno 23. říjen 2006 Já mám saharu na spínač v autě, zapnu ho když teplota začne přesahovat devadesát, best of řešení a nemusím zkoumat jeslti mi sahary jednou nebo ne, je to sice trošku pravěky ale učelný Citovat
michal.doubravsky Odesláno 23. říjen 2006 Autor Odesláno 23. říjen 2006 Původně zaslal: Dakaros No já mam termostat na dvou šroubech, jestli to máš stejný, tak jeden urvanej šroub je úspěch:) jj,50 % Citovat
MareC3k Odesláno 23. říjen 2006 Odesláno 23. říjen 2006 Zajtra asi pojdem kupit novy termostat... namiesto toho 81°C ktory mam teraz... divne je ze ja mam prevadzkovu teplotu len okolo 65-70°C Citovat
michal.doubravsky Odesláno 23. říjen 2006 Autor Odesláno 23. říjen 2006 Původně zaslal: MareC3k Zajtra asi pojdem kupit novy termostat... namiesto toho 81°C ktory mam teraz... divne je ze ja mam prevadzkovu teplotu len okolo 65-70°C Bůhví,jestli taky ten teploměr ze škodovky ukazuje dobře Citovat
MareC3k Odesláno 23. říjen 2006 Odesláno 23. říjen 2006 Dneska som kupil novy snimac aj novy samotny budik ktory ukazuje teplotu a prehodil to, aby som si bol isty... a aj ten povodny stary ukazoval dobre ako som neskor zistil... Zajtra idem kupit novy termostat Citovat
MareC3k Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 Tak s novym termostatom (81°C), novou chladiacou zmesou a digitalnym teplomerom ukazuje prevadzkovu teplotu 73-78°C, pod plnym plynom do kopca aj 85°C. Konecne to uz aj lepsie topi Citovat
Martinson Odesláno 3. listopad 2006 Odesláno 3. listopad 2006 Suhlasim je to presne moj pripad ze mi tlakuje system,len este dodam ze na zatke nadrzky je pretlakovy ventil cez ktory vacsi tlak odfukne ale aj tak starsie hadice povolia a zacnu tiect .A cez tu prasklinu voda natecie do valca a su zle starty.Mne to dokonca ani nechcelo pretocit motor ako keby ho kuslo.Po par pokusoch to uz islo.Od kedy som povolil zatku na nadrzke tak to uz neroby. Od leta jazdim s povolenou nadrzkou a zatial to funguje.Uvidime do kedy. Původně zaslal: MareC3k Urcity tlak v chladiacej sustave je normalny u kazdeho auta... ale az prilis vysoky, ze az tecu spoje moze znacit problemy s tesnenim pod hlavou - prasklina - tlaci do vody Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.