Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ad myčky, taky jsme řešili, co koupit... a vyhrálo toto..

http://www.bilezbozi.cz/vestavne-mycky-45cm/aeg-oko-favorit-64480-iw

hlučnost možná o malinko větší, ale naším hlavním požadavkem bylo pořádné sušení... A praktická zušenost?

Myjeme na auto program (50-65stupnu, trva to asi 100-110 minut - do dnes sem nepochopil, jak urcuje cas :)), po nedelnim obedu umyjeme pri 70stupnich (120 minut) a naprosta spokojenost. Hlavne je to nadobi suchy!!! - tchyne ma nejakou starsi zanussi a vynda nadobi a jde ho utirat...

A mame ji vestavnou a reknu, ze tech 49dB je naprosto v pohode, tak akorat - slysis, ze pracuje, ale nerusi to.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: Garfield

Jen pro zajímavost, kdo tady chválil Bosch, ať mi ukáže nějakou jejich myčku, která má značení A/A/A. :aut

[upravil dne 23/8/06 Garfield]

Nehledal jsem. Jen jsem kliknul na první vestavnou Bosch, 60cm šíře - a co nevidím.

\"En. třída A\"

\"Třída účinnosti mytí A\"

\"Třída účinnosti sušení A\"

Račtě se přesvědčit: http://www.bilezbozi.cz/vestavne-mycky-60cm/bosch-sgi-55e02-eu

:aut

Jóóó! Kurt vyhrává a má u mě cenu za rychlé hledání (k vyzvednutí v Kostelci) :papa Ještě na jaře, když jsem sháněl novou myčku, tak měly totiž skoro všechny Boschky třídu sušení B nebo C, tak mě ani nenapadlo, že s tím tak rychle pohnou! Takže musím opravit své původní tvrzení a asi to bude tak, že většina myček je dneska už tříáčkových.

Odesláno
Původně zaslal: ondra

ad myčky, taky jsme řešili, co koupit... a vyhrálo toto..

http://www.bilezbozi.cz/vestavne-mycky-45cm/aeg-oko-favorit-64480-iw

hlučnost možná o malinko větší, ale naším hlavním požadavkem bylo pořádné sušení... A praktická zušenost?

Myjeme na auto program (50-65stupnu, trva to asi 100-110 minut - do dnes sem nepochopil, jak urcuje cas :)), po nedelnim obedu umyjeme pri 70stupnich (120 minut) a naprosta spokojenost. Hlavne je to nadobi suchy!!! - tchyne ma nejakou starsi zanussi a vynda nadobi a jde ho utirat...

A mame ji vestavnou a reknu, ze tech 49dB je naprosto v pohode, tak akorat - slysis, ze pracuje, ale nerusi to.

Jenže Trundík shání 60-cm myčku, ne 45-cm. Jinak ta vaše myčka je určitě OK, sám mám totiž skoro stejnou (64860), liší se jen předmytím a 4 dB. Ale na druhou stranu, 4 dB jsou opravdu dost, pro lidi, co nemají kuchyň jako samostatnou místnost, ale hluk z myčky jim jde do obytných prostor.

Odesláno

Jóóó! Kurt vyhrává a má u mě cenu za rychlé hledání (k vyzvednutí v Kostelci) :papa Ještě na jaře, když jsem sháněl novou myčku, tak měly totiž skoro všechny Boschky třídu sušení B nebo C, tak mě ani nenapadlo, že s tím tak rychle pohnou! Takže musím opravit své původní tvrzení a asi to bude tak, že většina myček je dneska už tříáčkových.

Ale i přesto žádná z těch Boschek nesplňuje ten Tvůj (dle mého rozumný) druhý požadavek - hlučnost max. 46dB, takže s nákupem Bosch asi přecejen opatrně. ;)

Odesláno

My máme tuhle, hlučnost 43 dB. Jenže nám blbne zavírání dvířek, protože když byl malej ještě malej, teda on je malej furt, ale byl ještě menší :myslim, tak na ně párkrát vylezl a teď když je zavíráme, tak to v nich tak ňáko jako křupe:D

Jo a v době, kdy jsme ji kupovali, tak stála 32.990,- Kč, protože to byla v té době jedna z mála 3áčkových myček a měla taky Aqua stop. Taky máme zkušenosti s vyplavením sousedů (naštěstí to byli spřátelení romo-cikáni, takže to dobře dopadlo). Teď už mi hrozí jenom vyplavení garáže :cool:.

Odesláno
Původně zaslal: Trundik

Původně zaslal: Gotrek

U nás funguje jako myčka já s přítulkou napůl a taky plná spokojenost... :D

Tak nástup u nás v kuchyni každej den v 8.00, ve 13:00 a v 19:00.

Platíme stejně, jako bychom platili za vodu a elektriku.

Co blázníš... Tady se myje až není do čeho dát jídlo, nebo není místo na lince k namazání chleba... :D

(Si dělám srandu, zas taková rochňata nejsme...)

Odesláno

Díky všem za rady, už máme koupeno. Sice ji přivezou až v úterý, ale i tak jsme si vybrali.

Sice jsme neposlechli Garfilda a koupili klasickou myčku, kde sundáme dekl a podsuneme ji pod kuchyňskou desku.

vybrali jsme toto:

Konečná cena 13 290,- CZK

[upravil dne 24/8/2006 Trundik]

post-0-14109594772821_thumb.jpg

Odesláno

Ještě doplńkové info. V parametrech sice píšou hlučnost 49 db, ale na jiném místě návodu píšou 47 db, tak nevím co si mám vybrat

48 :super

Odesláno

U nás funguje jako myčka já s přítulkou napůl a taky plná spokojenost... :D

Tak nástup u nás v kuchyni každej den v 8.00, ve 13:00 a v 19:00.

Platíme stejně, jako bychom platili za vodu a elektriku.

Co blázníš... Tady se myje až není do čeho dát jídlo, nebo není místo na lince k namazání chleba... :D

(Si dělám srandu, zas taková rochňata nejsme...)

Jestli je něco opravdu užitečná věc v kuchyni, tak je to právě myčka... Už jen třeba kvůli tomu, že po jídle se prostě do ní to nádobí nahází, a na lince nic není.

Odesláno

Ještě doplńkové info. V parametrech sice píšou hlučnost 49 db, ale na jiném místě návodu píšou 47 db, tak nevím co si mám vybrat

Hlasoval bych pro 49 dB, protože na typovém štítku píšou, že je to měřeno podle normy EN 60704-3, kterážto norma platí už 10 let. Těch 47 dB by mohlo být podle staré normy. Plus ti to odhadem o dalších až 10 dB naroste tím, že sundáš horní dekl myčky. Mínus zase nějaký ten dB, pokud myčku budeš provozovat za zavřenými dvířky kuchyňské linky. A teď se v tom vyznej :D

Ale ten typ, co jste koupili, se už podle Siemense nevyrábí. Ani na internetových obchodech ho nějak nemůžu najít, kde by ho ještě měli. Hodil bys sem tedy prosím parametry, co to umí a co ne? Třeba jestli to má Aqua stop nebo předmytí extra nebo funkci pro tablety 3v1 nebo nastavitelnou výšku horního koše? :papa

[upravil dne 25/8/06 Garfield]

Odesláno

Ale ten typ, co jste koupili, se už podle Siemense nevyrábí. Ani na internetových obchodech ho nějak nemůžu najít, kde by ho ještě měli. Hodil bys sem tedy prosím parametry, co to umí a co ne? Třeba jestli to má Aqua stop nebo předmytí extra nebo funkci pro tablety 3v1 nebo nastavitelnou výšku horního koše? :papa

A nechceš rovnou návod? :D

http://www.siemens-spotrebice.cz/siemens_produkty/FileStream?attachedFileID=1500

Odesláno

A nechceš rovnou návod? :D

http://www.siemens-spotrebice.cz/siemens_produkty/FileStream?attachedFileID=1500

Nooo, tak z toho odpovědi na výše uvedené otázky zkus zjistit :D Sice to má příslušné označení, ale jinak to vypadá jako univerázální návod pro všechny myčky, kde je u jednotlivých funkci napsáno \"platí pro některé typy\" :aut

Odesláno

Nooo, tak z toho odpovědi na výše uvedené otázky zkus zjistit :D Sice to má příslušné označení, ale jinak to vypadá jako univerázální návod pro všechny myčky, kde je u jednotlivých funkci napsáno \"platí pro některé typy\" :aut

Máš pravdu. omlouvám se, v návodu to není.

Ten návod bych přirovnal možná tak ke \"slepé mapě\", kterou jsem měl ve škole obzvláště nerad. ;)

Takže jediné, co se mi o té myčce podařilo zjistit je v němčině. Vzhledem k tomu, že jí ovládáš, tyto informace přikládám:

Siemens Geschirrspüler SE25A261 weiß 5 Programme: Vorspülen, Schnell 35°C, Eco 50°C, auto 55°C-65°C, Intensiv 70°C Verbrauch (im Eco 50°C): 14 l/1,05 kWh Energie-Effizienz A Reinigungs-Wirkung A Trocknungs-Wirkung A Extrem leise, nur 49 dB (re 1 pW) untergebaut Wechselspül-Technik Wärmetauscher Wellensprüharme und 5 Sprühebenen für beste Reinigung Selbstreinigendes Filtersystem durch permanentes Besprühen aquaSensor aquaStop mit Garantie - verhindert Wasserschäden Regenerier-Elektronik Durchlauferhitzer - schützt Kunststoff-Spülgut Elektronische Zeitvorwahl 1-19 Stunden Elektonische Restzeit-Anzeige (in Min.) in der Bedienblende Elektronische Klarspüler-/Salzmangel-Anzeige in der Blende Höhenverstellbarer Oberkorb für 30 cm Stellhöhe

Ale uznávám, že by bylo lepší, kdyby nám odpověděl přímo Trundik. :D

Odesláno

Máš pravdu. omlouvám se, v návodu to není.

Ten návod bych přirovnal možná tak ke \"slepé mapě\", kterou jsem měl ve škole obzvláště nerad. ;)

Takže jediné, co se mi o té myčce podařilo zjistit je v němčině. Vzhledem k tomu, že jí ovládáš, tyto informace přikládám:

Siemens Geschirrspüler SE25A261 weiß 5 Programme: Vorspülen, Schnell 35°C, Eco 50°C, auto 55°C-65°C, Intensiv 70°C Verbrauch (im Eco 50°C): 14 l/1,05 kWh Energie-Effizienz A Reinigungs-Wirkung A Trocknungs-Wirkung A Extrem leise, nur 49 dB (re 1 pW) untergebaut Wechselspül-Technik Wärmetauscher Wellensprüharme und 5 Sprühebenen für beste Reinigung Selbstreinigendes Filtersystem durch permanentes Besprühen aquaSensor aquaStop mit Garantie - verhindert Wasserschäden Regenerier-Elektronik Durchlauferhitzer - schützt Kunststoff-Spülgut Elektronische Zeitvorwahl 1-19 Stunden Elektonische Restzeit-Anzeige (in Min.) in der Bedienblende Elektronische Klarspüler-/Salzmangel-Anzeige in der Blende Höhenverstellbarer Oberkorb für 30 cm Stellhöhe

Ale uznávám, že by bylo lepší, kdyby nám odpověděl přímo Trundik. :D

Tak už víme, že to má extra předmytí, Aqua stop, hlučnost 49 dB, časovač, nastavitelnou výšku horního koše. A zbytek by nám mohl prozradit Trundík, třeba jestli to má funkci na tablety Xv1 ;)

Odesláno

jen takova poznamka. Nevim jak je to u novych mycek ale u nasi starsi je vyvod odpadove roury dole a podle navodu (ktery jsem si pred instalaci necetl) se musi ta odpadova hadice zavesit co nejvys (uvazat k hornimu okraji mycky-samozdrejme zezadu) aby nedochazelo k samovolnemu vytekani vody z mycky. mozna to uz maji mycky ted vyresene jinak, ta nase je uz opravdu hodne stara. Vim ze jsme pak kvuli tomu volali opravare ale uz si nevzpomenu kolik si za tento odborny ukol nauctoval. Tak at dobre slouzi :papa

Odesláno

Takže myčka je konečně nainstalovaná a světe div se, ono to taky myje nádobí.

Zabudoval jsem ji pod linku. zapasoval těsně k horní desce a hlučnost si myslím, že je na velmi přijatelné úrovni. Při běžném hluku domácnosti není ani slyšet.

Co se týče tablet 3v1, tak samostatné tlačítko to nemá, ale myje to dobře.

[upravil dne 30/8/2006 Trundik]

post-0-14109594781967_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...