L0wiee Odesláno 18. duben Odesláno 18. duben Zdravím všechny, Na peugeotu 807 2.0 HDI 80kW mi asi urezla trubka výfuku (při podřazování z kopce najednou hlubší zvuk motoru, po zastavení viditelné prohnutí trubky, po popojetí asi 100m se to rozdělalo komplet). Přikládám foto. Tolik se v konstrukci nevyznám (ani v autech celkově), každopádně to je (asi) za katalyzátorem (dpf to auto podle mě nemá) - na fotce vpravo. Trubka se dá strčit dovnitř, ale je to asi jen centimetr (sponou to asi chytit nepůjde). Jde vidět, že to přede mnou už někdo fušeřil a je to pravděpodobně svařené - to je ta boule hned za prasklinou vlevo. Rád bych ten kus potrubí rád vyměnil, ale na internetu nemůžu najít díly na potrubí ani jejich označení pro tuto motorizaci. V půlce tam je spona, takže hádám, že tam ten kus potrubí končí, ale nejsem si jistý, jestli to celé má být jen tak krátké a zasunuté, nebo to má být připevněné nastálo k tomu katalyzátoru. Je nějaká reálná možnost to jednoduše spravit (ideálně bez svářečky), stalo se něco podobného někomu? Nebo je lepší to nechat někomu zkušenějšímu? Mimochodem ten gumicuk jsem tam dal já, ať aspoň dojedu domů. Děkuji moc za pomoc Citovat
davidse Odesláno 18. duben Odesláno 18. duben Máš to na výměnu výfuku, nesvařuj neprojdeš emisemy Citovat
L0wiee Odesláno 18. duben Autor Odesláno 18. duben (upraveno) Na začátku roku to prošlo už s tím jak to bylo svařené, každopádně, kdybych to měnil celé, musí se to měnit komplet, nebo jenom od katalyzátoru dál? Upraveno 18. duben uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
davidse Odesláno 18. duben Odesláno 18. duben (upraveno) Já měl před 2 roky problém na emisích, byla praská poslední třetina výfuku, ta baculatá část co je téměř u konce Tak to svař jezdi do přístí STK a nechech výfuk např 1 měsíc pře STK vyměnit, ale zase by tě mohli stopnou Policie a udělat emise na místě Upraveno 18. duben uživatelem Radek Hurvajz Když chceš něco dopsat do příspěvku nepiš hned druhý příspěvek ale použij tlačítko upravit Citovat
L0wiee Odesláno 18. duben Autor Odesláno 18. duben (upraveno) Já nad tím uvažuju, právě jestli nejde vyměnit jenom ten kus trubky a strčit tam tmel a stáhnout to sponou, ale nevím jestli to vůbec jde rozdělat (tj. jestli tam kde to prasklo nemá být pevný spoj) Upraveno 18. duben uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Leo Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben Takhle to má vypadat: Přední část výfuku stojí kolem 3500 Kč + objímka. Pokud je vařená i ta objímka, tak to půjde špatně. Další možnost je tu trubku uříznout a navařit novou, pokud to není moc zrezlé a je čeho se chytit. Všechna jiná nouzová řešení jsou jen dočasná a nemají smysl. ozzy56, pavelu96, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben @Leo ta spojka dozadu může být i trumpeta atd., ale správně píšeš, že NE svařovat jenže lidi si nedaj poradit--těch ,,šéfe, chci to jen zavařit'' nebezpečně přibývá, bo prachy... Pepito ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben Vařil jsem si podobně upadlý trubky od katu na několika autech, nikdy nebyl problém. Tlumič chápu, vyměnit. Ale jinak funkční origo kat, pokud je ještě na coa vařit, bych opravil Vena garážmistr a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben Vojto ale něco jiného je když si to svaříš pro sebe na svoje auto. Ale zákaznický jak píše ozzy56 nesvařuju pokud to není ještě solidní kus materiálu. Protože zavaříš to ono to za pár týdnů uhnije o 2 cm od sváru a zákazník to bude chtít opět na záruku zavařit sorry ale nejsem charita. dýzl, ozzy56 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben To samozřejmě chápu. Ale jde vidět, že upadl ten původní svár, kat nevypadá, že by byl shnilý. Jako u dieselu asi jedno, že bude druhoška, tam není ten kat tak důležitej jako u benzínu s lambdama... Ale i tak, pokud není kat shnilý, radši bych držel origo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.