Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Takže. Psal jsem prodejci ohledně posilovače. OEM sice sedí ale když koukám ns fotky a co mi poslal za info, neseděl by na to můj válec (jiné umístění šroubů a rozteč). Tak jsem dnes na vrakáči v Praze cestou ze školení koupil posilovač i s válcem, stejná motorizace ale novější model. Původní plán byl vyměnit posilovač, zkontrolovat válec, případně použít původní, ale jednak už tekl, druhak zase nesedí na "nový" posilovač. Problém je v tom, že na nový válec ale zase nesedí jedna trubka (původně vývod zespod, nyní zeshora), takže musím vyrobit ještě jednu trubku. Druhá sedí. Dle OEM jsou oba válce stejné, jen se liší rokem výroby, neměl by být tedy problém. Objednám trubky, holendry, sadu na pertlování a ohejbačku a pustím se so toho. Ale až po dovolené. Dnes jsem to akorát rozebral a prohodil posilovač s válcem. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

tohle jsem kdysi zažil u dovezené R 5 hned po revoluci -- hlavní válec na výměnu, jenže jich bylo 7 typů 😯, navíc žádný autorizák, žádná prodejna náhr. dílů, jen Avízo  🙈,   skončilo to přesně jak píšeš, buď to sedělo k sobě, ale nee na trubky 😯, nakonec komplet z vraku..., ještě fčil se mi ježí chlupy ;)

Odesláno (upraveno)

Já prostě vždycky trefím kus, co má v sobě speciální věci 🤣 Většina těhle aut má např odpor kabinového větráku za pár korun. Ale moje 807? Nejlevněji za 4k. Ovladač oken u řidiče? Varianta s jiným konektorem. C8, posilovač s válcem. Prostě tvl, nemůžu já si někdy koupit normální auta? A jo vlastně, zlatá 307 sw, tu jsem blbec prodal 😁 

Aspoň mám důvod koupit další vybavení do garáže, který jednou použiju a pak už bude jen ležet v regále, a kdybych měl na výměnu posilovače důvod použít zdviž, měl bych ještě jednou takovou radost. 

Odesláno (upraveno)

Francouzské speciality mnoha verzí. Já mám zase páčku blinkrů, co se nevrací, a když jsem ji chtěl vyměnit, kombinaci s tím konektorem jsem nenašel (a na bastlení moc nemám morál), tak zatím vracím ručně...

P.S. ruční pertlovačku jednou použitou mám v regálu taky, klidně zapůjčím :)

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno (upraveno)

Tak nevím, že odešel posilovač, resp v něm prdla membrána... Stane se. Holt je to starý auto. Sice na něm odchází dost zvláštní věci vůči nájezdu, ale co už. Jak jsem psal, na bazaru co jsem hledal, tak do 100k se prodávají eurovany ve stavu, kdy na nich nějaká práce je, stejně jako na tomhle , ale veliké plus tohohle kusu je pro mě to, že je to facelift továrně bez FAP... Do své předchozí 307 jsem během pár let také zahučel, a potom už auto jen jezdilo. Navíc jsem s ní najel celkem nesmysl. Takže investic nelituji. 

Teď se na bazaru objevila poměrně slušná 2.2hdi, 2010, v černé kůži. Ale prostě já nechci fap a chcanky. 

Odesláno

Tyhle 88kW prostě nejsou a když už, jsou hned pryč. Když jsem ji sám sháněl, objevil se fakt pěknej kousek, ale dost daleko a asi za 180tis. Říkám si, dobrej přestřel, tak třeba časem zlevní. Za tři dny bylo fuč. A když jsem vyhodil inzerát na tuhle, ozvalo se 8 lidí hned první den... 100kW verzí s FAPem je všude dost, staré 2,2 94kW už jsou prakticky bezcenné, ale tohle prostě skoro není a když, tak zmizí hned.  

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Byl to boj, ale vyměněno. Pedál nesyčí, i jsem si zdvíhl auto, abych vylovil z nápravnice ořech od goly. Odvzdušňoval jsem 4x přes diag, než to začalo brzdit. Celkově jsem ns tom strávil mnohem víc času, než by mi bylo příjemný. Trubky co jsem pertloval tekly, trubky co jsem koupil tekly, musel jsem je utáhnout celkem na sílu, a nakonec jsem stejně použil trubky, které jsem dělal já. Pertlovačka stojí za prd,pořádně nedrží trubku a místo pertlování ji tlačím skrz. Pak mi při tlakovém odvzdušňování vystřelilo víčko, takže všude brzdovka. 

20260501_171313.jpg

Odesláno

tak to teda neznám--trubku jsem vložil do přípravku (pertlovačky), upnul do svěráku a trubka se nehla..., co to dneska dělají za šmejdy ??

Odesláno

Možná kdybych koupil pertlovačku za víc jak litr tak by fungovala. Vypadá takto. Prostě pořádně nestiskne trubku a jak začnu pertlovat, tak ji vytlačím. Když jsem ji zkoušel pořádně utáhnout, praskla osička, která drží šroub. Nakonec jsem ubrousil ty čelisti a upl to do svěráku. 

Screenshot_20260502_083643_Allegro.jpg

Odesláno

tahle pertlovačka je na howno, trubka je sevřená jen cca centimetr ?? ,  my měli na dílně kus železa, kde pertlovačka svírala trubku snad 10 centimetrů  ;)

Odesláno

Jelikož jsem plánoval udělat 2 pertly, úplně mi přišlo zbytečný kupovat nástroj za x tisíc. Jsou v tom drážky, mělo by to držet. Celkově co jsem hledal, všechno je to na stejný styl aktuálně. 

Odesláno

Co jsem kdy dělal,tak jsem vzal starou trubku do firmy v HK, šroubení jakékoli i W ,nové holendry, trubka i poplastovaná či v barvě a cca 1m za 100kč.

Odesláno

Jo, Charvat by mi to tu možná udělal. Já to zatím vyřešil jen prodloužením původní trubky a úpravou toho konce, aby to pasovalo na válec. Původně jsem chtěl udělat celou novou, ale origo hadice má na sobě část z pružné hadice, chtěl jsem to zachovat. Až tam půjdu dělat hadice na ještěrku, nebo na to servo, co mi sákne, poptám, jestli mi udělají i 6.35mm ocelovou trubku. 

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak s autem něco najeto, brzdy stále OK, nikde nic neteče. Takže snad dobrý. 

Za poslední 2 týdny najeto okolo 1200km. Dlouhodobá kombinovaná spotřeba 7.2l, když jezdím jen po dálnici okolp 135 tempomat, 2 dospělí, 4 děti a bagáž, drží se okolo 6.5l. To celkem jde, až mě to překvapilo. Čekal jsem, že to bude jezdit tak za 8.

Za 2 týdny si auto vezme táta, a já mu dám zatím do kupy fabii, tak uvidíme, na kolik sw dostane, on je na to expert. Fábií jezdí za 4 benzínu 😄 

Odesláno (upraveno)

Jezdím. Protože ta žere při 130 16 litrů, ne že by bylo lpg drahý, ale musel bych tankovat každejch 250 kilometrů. 

Pořád pokukuji nad eurovanem za slušné peníze v automatu a naftě, případně grand espace. Když se naskytne něco na opravu co mi bude dávat smysl, skočím po tom, ať máme třetí nouzové auto, které může řídit i žena. Plyňák je ve výsledku na provoz mnohem levnější ale to tankování je opruz, kor u P807 kde je malá nádrž. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...