Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

sněžná prkénka - široká, úzká, jedno i dvoustopá

Recommended Posts

Odesláno

já vím, že asi spíš do Počasí, ale nedá mi to, tady pod Ještědem padá fest. To uato vlevo bylo v poledne čisté jako slovo boží.

Obrázek WhatsApp, 2025-02-13 v 16.00.03_23597004.jpg

Odesláno

Dnes Jakuszyce, malý okruh přes Orle (cca 12km). Rolba jela večer i ráno, ale v poledne už bylo zas dost zapadáno. Sníh těsně pod nulou, ještě dost lepivý. Padá furt, doufám, že napadne ještě aspoň 3x tolik :D  Zítra chtějí děti na sjezdovky, tak uvidíme ráno. Lysá je ale furt v mlze.

Odesláno

Tak dnes dopo poježdění v Rokytnici na Lysé hoře. Skipas na 3 hodinky byl tak akorát, s tou dvouměsíční pauzou kvůli koleni mi nějak chybí svaly :D

Přes noc napadlo asi 10cm, takže na kost zmrzlý podklad a na něm pár cm čerstvého, ráno pěkné, ale před polednem už leckde smetené. Nahoře -8°, a stále puštěná sněžná děla, takže místy průjezd sněho-ledovým mrakem.

Zítra by to dopoledne mohlo být dobré, předpověď je tedy až -13°(nahoře), ale měl by ještě dosněžit nějaký poprašek a místy by mohlo být i sluníčko. My už ale jedem domů, stačilo. 

Odesláno

Ja dnes pojezdil v harrachove, malo lidi, trochu snezilo, trochu kocovina, trochu mlha, trochu vyjezdeno, nejaky plotny ale nic s cim by zkusenej zavodnik neporadil :D 

Poprvy v cechach jsem videl policajty na lyzich, lyze meli dokonce v policejnich barvach a velice dobre na tom umeli :) 

IMG_4011.jpeg

IMG_4009.jpeg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes jezdeni ve spindlu na hromovce a sv. Petru. Modra k petrovi pro deti skvela, na trech mistech maji pro ne kopecky a skokanky na vyblbnuti. Cervene na hromovku hodne zmrzle, to pro ne moc nebylo. Cerna pry taky zmrzla, tu jsme nejeli, to by se mnou mladej do konce pobytu nemluvil. Permice koupeny mesic predem, dospela 930Kc a dite 660Kc, takze cena/vykon dobry :D Zitra jedem na medvedin :) 

IMG_4028.jpeg

IMG_4029.jpeg

IMG_4030.jpeg

Odesláno
V 3. 2. 2025 at 23:28, sitler napsal:

dcera  dovolenou a prazdniny stravi v posteli na apartmanu, namisto na lyzich 😕  

no...a za "odmenu" povali pristiu tyden do Schadmigu s prarodicema :D  ... se nekdo ma :)  

a my vychovavame noveho lyzare :D 

IMG_20250204_102319.jpg

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Tak nám končí sezóna koleček a pomalu se blíží sezóna prkýnek. Tak jak se kdo chystáte?

Drahé děti zase o kousek povyrostly, takže už hraju každoroční hru dát dohromady vybavení 🤣  Zatím mám pro obě děti zajištěné sjezdové lyže - oboje půjčené od ségry výměnou za půjčení lyží pro jejího mladšího, to se povedlo dobře. Dál mám lyžáky, i když u jedněch ještě zvažuju jiné kvůli barvě, protože stávající kombinace je šílená... ale uvidíme. No a pak mám komplet zajištěné skate běžky, ale chybí mi min dvoje boty a dvoje skate hůlky. Ale na to je ještě čas. Chlupatý běžky asi nechám na mamince, jestli chce s dětma vyrazit na ně, ať si je zařídí sama...

Před vánoci jedem do Alp, tak snad bude hezky, berem s sebou oboje 😇

Odesláno

Okolo vanoc jen cechy, druhy tyden v unoru  Zillertal Arena. Snad bude slusne. Dcera 12) chce zkusit prkno, syn (4) snad zacne rozumne jezdit, loni na konci sezony ho to zacalo bavit a nesel sundat ze svahu... hru na vybaveni zacneme pristi tyden, kdy dcera zjisti, co vsechni ji zase neni :D 

Odesláno (upraveno)

... detem jsem ve Skimaxu pujcil komplet vybavy, zbyly na oba kupodovu dost slusne funglovky  Völkl  ..mno... a ja budu dal brousit moje oblibene snowblades F2 PowerCarve s full vazanim Marker Griffon a boty Nordica Sportmachine....  me uz se s dlouhejma lyzema tahat nechce a s trochou toho cviku i na tech blejdech z kopce davam tech 65-70 km/h ... a to na poradnou drzku bohate staci..  :D 

..akorat misto normalni bundy asi koupim pracovni softshellku, bo jsem se ted v Ardonu stavoval pro monterky a k memu prekvapeni ty pracovni softshell bundy jsou kvalitni, sedi, vodo a vetru odolne a stoji stejne jak levne veci z Decathlonu.... https://www.ardon.cz/zimni-softshellova-bunda-ardon-r-vision-cervena

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

kdyby někdo chtěl pro děcka, byl v tom kluk asi 5 x pak z toho vyrostl ….

do Vánoc tady a o jarních Itálie bracha me vyveze na pořádný kopečky…

IMG_4308.jpeg

IMG_4315.jpeg

IMG_4316.jpeg

Upraveno uživatelem Charlie 1
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Máte někdo osvědčený brejle, pod který se vejdou brejle? :) Nebo si mám radši rovnou koupit helmu s vizorem? Což se mi sice úplně nechce, na ty dva tři dny za rok, ale kdyby nebylo zbytí... dítě si ji teďka vybralo a vypadá to dobře, tak bych třeba taky pořídil.

Odesláno (upraveno)

@oddie presel jsem na stit. S brejlema jsem porad valcil, mlzeni, nutna presna pozice bryli, aby to nekde netlacilo, problem jakykoliv vlhko...  ale jinak jsem jezdil starsi model https://www.uvexstore.cz/UVEX-ATHLETIC-FM-OTG-black-mat-mir-green-lgl-S5505-1 , i na celkem siroke dioptry sedly dobre. A vlastne jsem byl spokojeny i s jednema z Decathlonu - https://www.decathlon.cz/p/lyzarske-a-snowboardove-bryle-do-kazdeho-pocasi-g-500-i/_/R-p-166213?mc=8758726&c=ČERNÁ_ŠEDÁ , tam mi dost vyhovovalo jen nahazovaci tmavy sklo, takze zmeny pocasi nebyly problemem. Ale ted uz 2 sezony jezdim stit a bryle bych uz asi zpatky nechtel.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Já používám jen svoje optické brýle. ˇPod štít se mi nevešly. Ale asi bch našel helmu ve které by se vešly, ale moc jsem nehledal. Mám optické samozabarvovací, takže krásně ztmavnou a je to pohoda.

20250208_121729.jpg

Odesláno

Já jsem mezitím vyzkoušel ve Sportisimu Laceto Tempesta, co si vybral starší, a je mi pěkně, tak si ji nakonec asi koupím taky. Jsem taky mohl rovnou, když tam měli 20% slevu...

Odesláno (upraveno)

Sonnenalpen Nassfeld 😎

20251220_102340.thumb.jpg.40fc1d190315b61f952f67645a2711a4.jpg

20251220_104101.thumb.jpg.0899482c8de410dc95976ddbad30f19c.jpg

EDIT sluníčko nádherný, ne nadarmo je to nejslunečnější středisko Rakouska, ale sníh teda stojí za pytel a je poměrně dost lidí, víc než jsem čekal. Jsem rád, že jsme jeli, ale příště to v mimosezónu budem asi brát jak v létě, dva dny předem podle předpovědi a podmínek...

Upraveno uživatelem oddie
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...