Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

sněžná prkénka - široká, úzká, jedno i dvoustopá

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Kamarádi píšou z Val di Fiemme, dnes v noci dole pršelo, ani se jim ráno nechtělo, odpoledne těžké, mokré rozježděné.

My první týden v únoru v Allgau to měli podobné, dojezdy do spodních stanic byly děsné už po obědě. Krom jednoho dne jsme to vzdávali už před třetí. Plánovali jsme teď ještě vyrazit jednou (Warth-Schrocken), ale nakonec jsme to vzdali a zvolili nelyžovací výlet a na velikonoce se už asi budeme opalovat na zahradě. Letošní zima se moc nepodařila. Co vím od kámošů, v OH jedou už jen částečně Říčky a Čeňkovice/Červená Voda. Jinak už jsou zelené louky.

připojuji Allgau, konkrétně Walmendinger Horn, první týden v únoru.

msg5283800697-72153.jpg

Upraveno uživatelem Pacho69
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Minuly tyden Val Cenis, Francie. Super vyslo pocasi, jen v nedeli po prijezdu jeste dopoledne snezilo a az odpoledne se vycasilo = nejezdil jsem, pak cely tyden krasne, nejhur pod mrakem, ale spis slunicko. Snih parada, ve vyssich castech drzel i odpoledne, dole samozrejme po poledni zacinal byt mekky a nahrnuty... Fronty zadne, na sjezdovkach volno :) Sazka na Francii se vyplatila, byl t ofakt super tyden se super jezdenim.

Skoda jen, ze to byla takova streka - 1250 km autem je proste daleko, tuplem s detma 10+2 roky. Takze dlouhy prestavky, tudiz cesta zpatky znamelana odjezd v 9.30 ze strediska a doma az ve 3 rano. Ale to bylo velkym nakupem ve Francii, a pak dlouhyma pauzama v nemecku, aby si hlavne mladsi protahl telo, pohral si, probehl se, najedl se... 

IMG_20240311_111804358.jpg

IMG_20240311_111848491.jpg

Upraveno uživatelem sitler
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Ja vim, ze je naprosto brutalne brzo, ale tipy se hodi vzdy. Ma nekdo tip na Rakousko, idealne u sjezdvky, tak za 3-5000 za hlavu na 7 dni v unoru (1-9.2.) ?

Bude nas tak 7, z toho 2 deti, tazke idealne 3-4 samostatny loznice :D  :D . Kdo ma zkusenost/tip, tak ocenim. Je to strasne blby termin, prazdniny ma pulka evropy ... a me sice nevadi na svah dojizdet, ale s 3 letym prckem je to dost neprakticky.

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Kdo se chystá letos? :) U nás tentokrát Rakousko, bohužel snad v nejhorším termínu na začátku února (jarní prázdniny), kdy má prázdniny i Rakousko... Sehnat něco přímo u svahu skoro nemožné (nebo za raketu),  takže aspoň na skibusu a volba zda jezdit Flachau nebo Dachstein West....  Uvidíme jak to bude vypadat 

Odesláno

@oddie njn... ubytovani pro 12 lidi, nutne na skibusu, ne jen dojezd autem, rakousko a jeste nejblbejsi termin, ze uz v kvetnu vsechno, co nestalo desitku na hlavu za bydleni vybookovany 🙄 ... plus kecy jako "tam nejedu, tam nechci, tam je to daleko, tam je malo km..."

Odesláno

Jo, tohle zařizovat je za trest. Já si làmu hlavu, jestli riskovat koleno 2,5 měsíce od šití menisku a děti preci jen vzít,  nebo je poslat s maminkou, každopádně to kdyžtak bude těžkej lastminute. Takže do nějaké co nejvíc zakopané díry. Mmch. ve Schladmingu jsme byli na podzimní prázdniny,  před zaviračkou letní sezóny, na kolech 🙃 V zimě bych tam jel max na tyden před vánoci, jinak narváno. 

Bubáku, zkus Lienz - Zettersfeld. Pro malé děti ideální  (teda pro mě velmi rozvážného jezdce taky 😀). V takových malých střediscích nebývá tak plno. V nejhorším popojedete o kus dál do Tre Cime atd.

Odesláno (upraveno)

Hele na to je ideal to vzit nekam, kde jsou lyze a termaly v miste, ne? :D  deti s maminkou na lyze, a nemiskus se leci v termalech :D 

ja pristi sezonu asi zkusim zase urvat francii... sice je to racha kilometru tam dojet, ale vykon/cena me tam proste vychazi dobre 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

No ani ne, na válení v termalech je mi škoda dovči. A s maminkou máme střídavku, takže buď s dětmi někam pojedu já, nebo ona se svým přítelem  (zato mým autem 🤣 ). Uvidíme, jak se to vyvine. Ale třeba takové  Zakopané by nemuselo být úplně špatné na oboje, nevíte někdo   na ty jarňáky? 

Odesláno
před 4 hodinami, BubakGS napsal:

...přidám se. Někdo dobrý tip na jarní prázdniny Rakousko na lyže s dětmi? Už docela dovedou, tak bych s nima ty Alpy dal...

Kamarad si ted pochvaloval Seefeld, je to blizko a jezdeni dobry, byl tam s detma pred vanocema. 

Ja byl uz v listopadu s mladym v Ischglu (ten samozrejme taky mohu doporucit), v prosinci se zenou v livignu a za 14 dni jedem panskou jizdu do Landecku. Cesky hory uz taky byly a budou :) 

Odesláno

Jeste je pro deti dobrej Hochhoetz, jsou tam i levnejsi permice, nez ve vetsich arealech. A kousek od nej je aquadome, coz je super termal s mensim detskym aquparkem, jsme odsud posledne deti nemohli dostat :) 

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, Ajdamek napsal:

Kamarad si ted pochvaloval Seefeld, je to blizko a jezdeni dobry, byl tam s detma pred vanocema. 

Tam jsem byl dvakrát a super je cesta protože se člověk vyhne kolonám pod Mnichovem a ani není potřeba dálniční známka v Rakousku.

Městečko je super a pohoda, skoro každý se tam jmenuje Hoschek.

Ale lyžování nic moc. Větší (tedy oproti jiným střediskům maličké) středisko úzká červená s nočním lyžováním a pak taková pláň s dojezdem v půlce do kopce, že tam jede lano aby jsi to překonola. Pro děti nic moc. O torchu ještě menší je jinde středisko s jednou sedačkou a krásnými širokým modrými stráněmi pro začátečníky. Super hospoda na horní stanici lanovky.

Do toho třetího jsme vůbec nejeli, je ještě menší.

My se letos chystáme jen na 4 dni (protože zkouškové období) takže na místo Itálie také Rakousko. A asi https://snow.cz/stredisko/43-zillertal

je tam víc středisek vedle sebe a to nejen tato arena, ale i Spieljoch, Zell am Ziller

A také se dá dobře dojet bez dálniční známky

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

Ještě loni jsme se stavovali v Lermoos - Grubigstein. Tam mě zaujalo, že místní vyjezdili sjezdovky úplně všude, i mezi oficiálními, je tam spousta různých zářezů, boulí, kleče, deti se tam evidentně hodně vyblbly (moje jsem tam neměl,  jinak bych je odtud nedostal 😀 ). Nevím,  jestli je to tam pravidlem, ale zajímavé to bylo. Ale je to spíš jen tak na zastávku při cestě...

Odesláno
před 37 minutami, MotoMoto napsal:

My se letos chystáme jen na 4 dni (protože zkouškové období) takže na místo Itálie také Rakousko. A asi https://snow.cz/stredisko/43-zillertal

je tam víc středisek vedle sebe a to nejen tato arena, ale i Spieljoch, Zell am Ziller

A také se dá dobře dojet bez dálniční známky

Tam jsme byli 2x na pansky jizde, 4 dny a kazdy den jinde, vzdy jsme objeli: mayrhofen, ziller, kaltenbach a hintertux. V mayrhofenu je sjezdovka harakiri, nejprudsi v rakousku :) 

IMG_0064.jpeg

Odesláno

Když je dobře namazáno, jedu rovně a dole zastavím.😃

Záleží na tom samozřejmě na tom jaký sníh je a jak je upravený. Já už teď spíš jen modré max občas červené.

Odesláno (upraveno)

Bych se po... 🤣  já nejradši brousím něco spíš tak na pomezí modré a červené 😇

P.S. teď teprv koukám na to video, přesně takovej člověk nemá na takové sjezdovce vůbec co dělat, když to tak akorát křečovitě sešoupe bokem. Místo aby jel na něco úměrného jeho schopnostem, kde si tu jízdu užije. Přesně proto bych tam vůbec nelez, na to, abych to dobře sjel prostě technicky nemám.

Upraveno uživatelem oddie

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...