Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj poradil by mi prosím někdo jak nastavit rozvody od nuly ? Svěřila jsem nesprávnému člověku výměnu čerpadla a nazaaretoval si kliku s vačkou, sesadil řemen bez povolení napínáku a udělal si značky u čerpadla ne u kliky 

Odesláno

Na kole vačky je díra a proti ní v hlavě díra se závitem M8, snadno se zaaretuje šroubem. Klika se aretuje na setrváku, za startérem je na bloku v nálitku díra 8mm, kam se strčí správně zohýbaná tyčka (když člověk nechce sundavat startér).

Odesláno

obdivuju lidi co se pustí do čehokoliv , aniž by si o tom aspoň něco přečetli , nebo zkoukli video na YT  🙉, předpokládám, že to byl starší člověk, co systém common rail vůbec nezaregistroval ;)

Odesláno

Hlavně že si udělá značky u jediné věci,  kde to zrovna není potřeba  :D

Možná to bral podle starých komůrkáčů, kde šlo vyndat čerpadlo bez sahání do rozvodů - kolo melo díry a držák taky, stačilo tam zašroubovat 2 šrouby, kolo tam nechat a čerpadlo vyndat. Ale u HDI už to jaksi nemá efekt - možná by to šlo taky nějak spáchat, ale dotyčnému se to zjevně nepovedlo (když pominu, že k tomu není duvod to takhle dělat)

Odesláno (upraveno)

Tak poprvé je lepší ten startér stejně sundat, pro lepší orientaci ( aspoň já jsem to u sebe tak udělal) ;)

Jinak jsem dělal rozvody podle tohohle postupu, ale právě,  že neměl taky zaaretovanou kliku a poněkud se liší ta "omáčka " okolo ;) sice už ten odkaz někde tady na fóru je, tak snad nevadí,  když ho dám znovu. 

https://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2008090001

Edit: @oddie však pořád je to nafta a u pumpy berou furt stejnou pistoli :D a pak se takoví pustí do něčeho pod kapotou :bacha:(

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno
před 1 hodinou, ozzy56 napsal:

obdivuju lidi co se pustí do čehokoliv , aniž by si o tom aspoň něco přečetli , nebo zkoukli video na YT  🙉, předpokládám, že to byl starší člověk, co systém common rail vůbec nezaregistroval ;)

Mmm právě že to byl mladej kluk kterej se vytahoval jak to umí a nevěděl vůbec nic ještě se se mnou hlásal a radil se s umělou inteligencí … 

IMG_9320.jpeg

Odesláno

Jouda 🙄 Doufám, že ten motor neprotočil špatně nastavenej, aby se to nepotkalo... Jinak v tom linku na xantiaklub je přesně to nesmyslný malování značek,  notabene na čerpadlo, což je u commonrailu úplná blbost. Přitom je tyhle motory tááák snadný zaaretovat...

Odesláno (upraveno)

Hele on s tím ani netočil jediný co tak se povolilo čerpadlo aby se vyměnilo a sesadil se řemen a zůstalo to tak jak je na fotce 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno (upraveno)

No právě proto nevím co s tím když to dám někam do servisu tak mě pošlou do háje že neví co s tím 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Buď opatrně nasadit řemen a opatrně pootáčet do aretační polohy, až bude zaaretované jedno, tak pak řemen sundat a doladit to druhé. A až bude správně zaaretováno, vačka i setrvák, tak pak správně nasadit řemen, napnout jej, pro kontrolu to ještě protočit ručně a je to.

Nebo pootáčet kliku a vačku zvlášť, a když se to dotkne, tak si s tím druhým uhnout. A opět, až to bude v aretační poloze, tak nasadit řemen atd...

Není to žádná raketová věda, ale musí mít člověk ponětí, co dělá.

Odesláno

Když s tím pootáčíš ručně a nerveš za to, tak se nic nestane. Prostě je třeba tu aretační díru na setrváku hledat opatrně a když se to o sebe zastaví, tak si kdyžtak s vačkou "uhnout" :) 

Odesláno
před 3 hodinami, oddie napsal:

Buď opatrně nasadit řemen a opatrně pootáčet do aretační polohy, až bude zaaretované jedno, tak pak řemen sundat a doladit to druhé. A až bude správně zaaretováno, vačka i setrvák, tak pak správně nasadit řemen, napnout jej, pro kontrolu to ještě protočit ručně a je to

Asi bych to taky tak udělal 

@Aný306 hlavně se do toho nikomu nebude chtít hrabat,  když už je to v tomto stavu...

Odesláno

Což já bych to klidně udělal, kdyby to bylo někde za rohem a měl jsem čas... akorát to ještě dlouho mít nebudu.  A koukám na té fotce, že se tam kutilo i leckde jinde než jen na čerpadle. 

Odesláno

@oddie taky to nemám zrovna nejblíž ;) ale zase teď jsem to nastavování užil až až :D tak bych to zvládnout ještě jednou,  ale bohužel nemám to za rohem... 

Mmch, dá se nějak určit horní úvrať nebo musím vyndat vstřikovač ?

Odesláno

@Aný306 nejlepší řešení jak píše ChouLu.  Jak píšou ostatní kluci pro člověka který ví co dělá je to načasování otázkou rutinní práce člověk kterej to nedělal nikdy nebo párkrát a učil se od špatného mistra je to laborace na x hodin s nejistým výsledkem. 

No myslel jsem si že doba kdy se rozvody dělají " na pastelku " skončila v okamžiku kdy se začali sady přípravků prodávat za " pár korun " ano sám vím že některé ty sady nejsou kvalitou nic moc ale na domácké použití na jenom dvou vozech většinou stačí. 

Odesláno
před 2 hodinami, ChouLu napsal:

@Aný306 Koukám, že k nám do Vinoře, to máš co by jsi kamenem dohodila ;) Buď odtah na poviné ručení, nebo jsme schopni zařídit odtah my ;) a dá ti to komplet dohromady 

Bohužel to na povinné nepůjde auto je v depozitu 😅 jeee no to by byla paráda můžu vás poprosit o nějaký kontakt ? 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...