Aný306 Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Ahoj poradil by mi prosím někdo jak nastavit rozvody od nuly ? Svěřila jsem nesprávnému člověku výměnu čerpadla a nazaaretoval si kliku s vačkou, sesadil řemen bez povolení napínáku a udělal si značky u čerpadla ne u kliky Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Na kole vačky je díra a proti ní v hlavě díra se závitem M8, snadno se zaaretuje šroubem. Klika se aretuje na setrváku, za startérem je na bloku v nálitku díra 8mm, kam se strčí správně zohýbaná tyčka (když člověk nechce sundavat startér). Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 obdivuju lidi co se pustí do čehokoliv , aniž by si o tom aspoň něco přečetli , nebo zkoukli video na YT , předpokládám, že to byl starší člověk, co systém common rail vůbec nezaregistroval Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Hlavně že si udělá značky u jediné věci, kde to zrovna není potřeba Možná to bral podle starých komůrkáčů, kde šlo vyndat čerpadlo bez sahání do rozvodů - kolo melo díry a držák taky, stačilo tam zašroubovat 2 šrouby, kolo tam nechat a čerpadlo vyndat. Ale u HDI už to jaksi nemá efekt - možná by to šlo taky nějak spáchat, ale dotyčnému se to zjevně nepovedlo (když pominu, že k tomu není duvod to takhle dělat) Citovat
PaKr Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 (upraveno) Tak poprvé je lepší ten startér stejně sundat, pro lepší orientaci ( aspoň já jsem to u sebe tak udělal) Jinak jsem dělal rozvody podle tohohle postupu, ale právě, že neměl taky zaaretovanou kliku a poněkud se liší ta "omáčka " okolo sice už ten odkaz někde tady na fóru je, tak snad nevadí, když ho dám znovu. https://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2008090001 Edit: @oddie však pořád je to nafta a u pumpy berou furt stejnou pistoli a pak se takoví pustí do něčeho pod kapotou Upraveno 7. listopad 2025 uživatelem PaKr Citovat
Aný306 Odesláno 7. listopad 2025 Autor Odesláno 7. listopad 2025 před 1 hodinou, ozzy56 napsal: obdivuju lidi co se pustí do čehokoliv , aniž by si o tom aspoň něco přečetli , nebo zkoukli video na YT , předpokládám, že to byl starší člověk, co systém common rail vůbec nezaregistroval Mmm právě že to byl mladej kluk kterej se vytahoval jak to umí a nevěděl vůbec nic ještě se se mnou hlásal a radil se s umělou inteligencí … ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Jouda Doufám, že ten motor neprotočil špatně nastavenej, aby se to nepotkalo... Jinak v tom linku na xantiaklub je přesně to nesmyslný malování značek, notabene na čerpadlo, což je u commonrailu úplná blbost. Přitom je tyhle motory tááák snadný zaaretovat... Citovat
Aný306 Odesláno 7. listopad 2025 Autor Odesláno 7. listopad 2025 (upraveno) Hele on s tím ani netočil jediný co tak se povolilo čerpadlo aby se vyměnilo a sesadil se řemen a zůstalo to tak jak je na fotce Upraveno 7. listopad 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Ale je to v kdovíjaké poloze, že... takže pootočit to do aretační polohy bude možná trochu honička. Citovat
Aný306 Odesláno 7. listopad 2025 Autor Odesláno 7. listopad 2025 (upraveno) No právě proto nevím co s tím když to dám někam do servisu tak mě pošlou do háje že neví co s tím Upraveno 7. listopad 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Buď opatrně nasadit řemen a opatrně pootáčet do aretační polohy, až bude zaaretované jedno, tak pak řemen sundat a doladit to druhé. A až bude správně zaaretováno, vačka i setrvák, tak pak správně nasadit řemen, napnout jej, pro kontrolu to ještě protočit ručně a je to. Nebo pootáčet kliku a vačku zvlášť, a když se to dotkne, tak si s tím druhým uhnout. A opět, až to bude v aretační poloze, tak nasadit řemen atd... Není to žádná raketová věda, ale musí mít člověk ponětí, co dělá. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Aný306 Odesláno 7. listopad 2025 Autor Odesláno 7. listopad 2025 (upraveno) A není tam riziko že se ťuknou písty s válcema Upraveno 7. listopad 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Když s tím pootáčíš ručně a nerveš za to, tak se nic nestane. Prostě je třeba tu aretační díru na setrváku hledat opatrně a když se to o sebe zastaví, tak si kdyžtak s vačkou "uhnout" Citovat
PaKr Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 před 3 hodinami, oddie napsal: Buď opatrně nasadit řemen a opatrně pootáčet do aretační polohy, až bude zaaretované jedno, tak pak řemen sundat a doladit to druhé. A až bude správně zaaretováno, vačka i setrvák, tak pak správně nasadit řemen, napnout jej, pro kontrolu to ještě protočit ručně a je to Asi bych to taky tak udělal @Aný306 hlavně se do toho nikomu nebude chtít hrabat, když už je to v tomto stavu... Citovat
oddie Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 Což já bych to klidně udělal, kdyby to bylo někde za rohem a měl jsem čas... akorát to ještě dlouho mít nebudu. A koukám na té fotce, že se tam kutilo i leckde jinde než jen na čerpadle. Péťa ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 7. listopad 2025 Odesláno 7. listopad 2025 @oddie taky to nemám zrovna nejblíž ale zase teď jsem to nastavování užil až až tak bych to zvládnout ještě jednou, ale bohužel nemám to za rohem... Mmch, dá se nějak určit horní úvrať nebo musím vyndat vstřikovač ? Citovat
ChouLu Odesláno 8. listopad 2025 Odesláno 8. listopad 2025 @Aný306 Koukám, že k nám do Vinoře, to máš co by jsi kamenem dohodila Buď odtah na poviné ručení, nebo jsme schopni zařídit odtah my a dá ti to komplet dohromady Vena garážmistr a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 8. listopad 2025 Odesláno 8. listopad 2025 @Aný306 nejlepší řešení jak píše ChouLu. Jak píšou ostatní kluci pro člověka který ví co dělá je to načasování otázkou rutinní práce člověk kterej to nedělal nikdy nebo párkrát a učil se od špatného mistra je to laborace na x hodin s nejistým výsledkem. No myslel jsem si že doba kdy se rozvody dělají " na pastelku " skončila v okamžiku kdy se začali sady přípravků prodávat za " pár korun " ano sám vím že některé ty sady nejsou kvalitou nic moc ale na domácké použití na jenom dvou vozech většinou stačí. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Aný306 Odesláno 8. listopad 2025 Autor Odesláno 8. listopad 2025 před 2 hodinami, ChouLu napsal: @Aný306 Koukám, že k nám do Vinoře, to máš co by jsi kamenem dohodila Buď odtah na poviné ručení, nebo jsme schopni zařídit odtah my a dá ti to komplet dohromady Bohužel to na povinné nepůjde auto je v depozitu jeee no to by byla paráda můžu vás poprosit o nějaký kontakt ? Citovat
ChouLu Odesláno 8. listopad 2025 Odesláno 8. listopad 2025 @Aný306 v podpisu mám telefon tukni mi prosím v pondělí a domluvíme se co a jak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.