Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Charlieho 307SW face 1.6 Automat. Gearbox Faulty

Recommended Posts

Odesláno

Polámaný kolečka na klapkách, běžný u faceliftu. Jde objednat komplet repas sada. Klapka, co řídí směr vzduchu je přístupná po demontáži kastlíku spolujezdce, je to tuším ta s takovým šíleným přepákováním, to poznáš, když se tam dostaneš. Buď bude vyběhanej ten bílej díl viz foto, nebo to jen vypadlo.
https://allegro.cz/produkt/opravna-sada-klapek-ventilace-pro-peugeot-307-citroen-oe-ae60d65f-4b8d-4860-9659-5a914d0b256d?dd_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&offerId=15738405933

Odesláno

Tak dneska mi auto vypeklo. Nejde nastartovat, kontrolky svítí, otočím klíčkem a nic, startér ani necvakne. Baterka bude ok, protože nic nepohasne, ani světla. 

Diagnostika píše chybu v BSI rozvodná jednotka motoru, nehlásí se na síti CAN. 

Maxi pojistky jsem prohlídnul, vypadají OK, ještě je proměřím. 

Někdo typ kam mrknout co zkontrolovat? 

• Charlie 607 changed the title to Charlieho 307SW face 1.6 Automat Nestartuje
Odesláno (upraveno)

Teď už vím kam šáhnout a když se spálí znovu, tak udělám startér. 

Jinak auto na technické i emisích bez ztráty kytičky a od zítra v plném provozu. 

Upraveno uživatelem Charlie 607
  • Charlie 607 changed the title to Charlieho 307SW face 1.6 Automat
Odesláno

Přepínání směru foukání vzduchu opravené, byl prasklý ten šestihran do kterého je nasunutý servomotorek. Takže vyměněno a už to šlape. Kolečka na míchání teploty se zdají v pořádku, tak do těch jsem zatím nesahal. 

Chtěl jsem si upravit nějaké nastavení v BSI - vypnout automatické stěrače, vypnout denní svícení páč po startu se hned rozsvítí světla i v poloze vypnuto ale jak dám po přenastavení konfuguraci tak dia napíše konfigurace se nezdařila. V jiných jednotkách konfigurace funguje. Zkusim to časem ještě přes diagbox až budu mít novější verzi. 

A ještě bych měl jeden dotaz k převodovce. Ta normálně řadí, vše se zdá ok, co jsem si ale všiml. Přeřadí z 1 na 2, jak jdou otáčky nahoru tak jakoby přeřadí znovu, ale otáčky spadnou jen málo (jak kdyby zařadila jen 2,5) a po chvíli přeřadí na 3 a to už spadnou otáčky normálně a pak normálně přeřadí na 4. Auto pořád táhne.

Když dám do manuálu, tak po přeřazení na 2 jede a ty otáčky trochu spadnou zas, ale je stále zařazená 2. 

Má to takhle dělat normálně? 

Odesláno

Ne. Jedeš 1, zařadí 2, pak je tam takový jakoby znovu zařazení, kdy padnou otáčky ale stále je tam 2, a až potom to tam hodí 3 a dále 4. Prostě jako by tam byl ještě kvalt mezi 2 a 3.

Jinak když je studený olej, auto i víc točí. Když se ohřeje, otáčky razantně padnou (u 807 4 stupeň studená 3000 při 90, teplý olej 2000)

Vypnout denní jde někdy přes menu v rádiu, ale záleží kus od kusu. 

Odesláno (upraveno)

No to je přesně projev zámku měniče ne?

Při asi 50km/h se zamkne a je jedno jestli máš dvojku nebo trojku. I na manual se zamkne asi při 50km/h. A při studeném oleji se zamkne až po ohřátí a je taky jedno na jakém kvaltu, klidně na čtyřce.

Upraveno uživatelem Ice-man
Odesláno

Přes rádio je svícení přes senzor, automatické tam není, to jde jenom přes diag, teda aspoň pokud vím.  :myslim ale vůbec nevím,  kde bych to v diagboxu hledal ( PP nemám problém ) 

@Charlie 607 proč je chceš vlastně vypnout? Budeš dávat led 2v1 ( denní  + mlhovky  ) ?

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Není to těžký, nejhorší je dostat se ke kabelům v palubce, aby vše fungovalo s digi klima panelem. To jsem si užil. A hlavně neprohodot trubky od topení + bych bejt tebou koupil novou sadu těsnění. Těsnění u komory rádo teče, mně to stálo jednotku a benzínová se blbě shání. 

Jo, já když si vezmu manželky 807, tak si to nemůžu vynachválit. Není to jako moderní aisin, dsg apod, ale i tak je to použitelný, hlavně v kolonách je to boží. Proti mé vykvedlané šalt páce, kdy každá zařazená rychlost je v poloze N. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...