Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký Peugeot 5008?

Recommended Posts

Guest Honza1987
Odesláno

Zdravím, 

uvažuji o koupě 5008 1.2 puretech, jezdím převážně město, z práce do práce a 4x až 5x za rok náká dálnice a tam mně pálí otázka zda ten motor bude stačit, když pojedu naloženém. Ted mam i30 1.6 gdi a to předjíždění teda nic moc, tak se bojím aby to nebylo podobné. Alternativa je 1.6 puretech. Má někdo konkrétní zkušenost s jízdními vlastnostmi té 1.2 v 5008?? Diky moc

Odesláno

ahoj, tohle pátrání ti vůbec nepomůže, protože každý jsme holt jiný, někomu stačí 1.2 benz., někomu je málo 2.0 HDi :),  lepší bude v autobazaru vyvolat dojem, že to auto bereš, ale musíš se s ním projet..., neznám bazar, který by tě odmítl , tenhle pocit z auta je nepřenosný, i kdyby ti tady napsal kdokoliv reportáž na tři strany 😉

osobně doporučím silnější motor než 1.2 PT, protože 5008 je celkem velké auto a jednu zkušenost se slabým motorem už máš :myslim

• Péťa changed the title to Jaký Peugeot 5008?
Odesláno

ano, souhlasím-- s rodinným autem se jezdí jinak :super

tež mě možu mory zebrat jak čtu test rodinneho auta, kde picus piše, že všecko super, ale při rychlem projeti zatačky se auto moc naklaňa 😯 a vůbec se s tym neda rychle jezdit 😯🙈, na tom je vidět, že dneska može psat každy kdo ma v řiti ďuru 🤠

Odesláno

A proč ne chlapi ,když to jde,já si to s Ulysse vychutnával,kopce i serpentiny, lehký chip,co bez problémů dával STK,zato tohle co mám 1,6 HDI, tady to každý pomalu chválil a ono se to tady do Paky kopce Babáku boji,posádka mi povídá,to nějak nejede co.

Jede to až teď,co tam je kratší převodovka.

Odesláno

bo já když vezu rodinu tak jezdím pomalu, vnuci mi říkají, že jezdím jak pos*raný--taťka prý jezdí o moc rychleji 😉, když jedu s manželkou je to nemlich to samé 🙈, takže když si chcu zablbnout, jedu sám a nikdo nekecá, že to nejede--to se pak bojím aj já sám 😉

Guest Honza1987
Odesláno (upraveno)

Tak jde mi o to předjet třeba svižneji kamion nebo prostě “rychlejší “předjíždění, né závodění. Jednou jsem se ptal v Peugeotu v Liberci jak to jezdí a on mi řekl že to pojede plus minus stejně jako ta moje i30🤔. Tak nevim, nejlépe to chce vyzkoušet jak tu někdo psal. Diky moc

Upraveno uživatelem Honza1987
Odesláno (upraveno)

no já bych se spíš zaměřil na rozumnou životnost a spolehlivost motoru. A proto bych spíš 5008 SUV úplně vynechal nebo alespoň 2,0 HDI ale těch asi moc nebude. A vůbec neřeším výkon. Obzvlášť proto: jezdím převážně město, z práce do práce a 4x až 5x za rok náká dálnice

Chce to k tomu sednout a pár dní věnovat pořádnému průzkumu různých médií, pak to porovnat s tím co vlastně vůbec potřebuješ ohledně velikosti a ceny. Určitě něco vyběhne. Ale 5008 to určitě nebude

Upraveno uživatelem martinecondrej
Guest Honza1987
Odesláno

Tak jde mi o to aby to mělo kufr větší a vzadu třeba místo pro tři lidi když pojedeme na dovolenou. Druhá varianta je suberb kombi. Jeďte jsem přemýšlel o Espace V 1.8tce ale tam jsou prý problémy atd. A když už budu kupovat auto za 750t tak aby to jelo lépe než ta moje i30…

před 8 hodinami, martinecondrej napsal:

no já bych se spíš zaměřil na rozumnou životnost a spolehlivost motoru. A proto bych spíš 5008 SUV úplně vynechal nebo alespoň 2,0 HDI ale těch asi moc nebude. A vůbec neřeším výkon. Obzvlášť proto: jezdím převážně město, z práce do práce a 4x až 5x za rok náká dálnice

Chce to k tomu sednout a pár dní věnovat pořádnému průzkumu různých médií, pak to porovnat s tím co vlastně vůbec potřebuješ ohledně velikosti a ceny. Určitě něco vyběhne. Ale 5008 to určitě nebude

No a co byste mi doporučil tedy?

Odesláno (upraveno)

jako aktuální motory Peugeot, to je asi nejvíc nejhorší co může být. Určitě bych kouknul Superb, Kodiak. Peugeota jedině 508, 5008 ale s 2.0 naftou, možná ještě poslední 1,6 benzíny.

Osobně ještě hodně řeším servis (rozumnou blízkost a spokojenost) 

Vybrat všechny auta co se líbí a vejdou se do ceny, stáří a km, pak projíždět info o kvalitě, spokojenosti, problémech, oslovit svůj servis o radu, pak si to prohlídnout a pak koupit

Hodně se mluví o kvalitě Toyoty, ale pro mě mají většinou neskousnutelný design, tak o nich nic nevím.

Rozhodně koukat na max stáří 5 let a ideál do 50000km. Při takto vysoké ceně rozhodně nic víc ojetého ani staršího

Odesláno (upraveno)

ono hrozně záleží co kdo preferuje. Já poslední auto kupoval v březnu jako druhé do rodiny, limit byl 290000,- bez daně a stačilo menší. Vyhrál to Renault Megane IV, necelých 5 let a 41000km s 1,3 TCE. Už jsem s ním najel dalších 25000km. Při cca 120000 ho zase pošlu dál. Klon Travelleru si teď šetřím. Další auto budu kupovat asi v létě pro bráchu a u něho mi vychází nejlíp elektromobil Citroen E-C4 aktuálně 2 - 3 leté kusy jsou za cca 350000,- bez daně a najeto cca 40000km. 

Každý má jiné priority 

Guest Honza1987
Odesláno
před 25 minutami, martinecondrej napsal:

jako aktuální motory Peugeot, to je asi nejvíc nejhorší co může být. Určitě bych kouknul Superb, Kodiak. Peugeota jedině 508, 5008 ale s 2.0 naftou, možná ještě poslední 1,6 benzíny.

Osobně ještě hodně řeším servis (rozumnou blízkost a spokojenost) 

Vybrat všechny auta co se líbí a vejdou se do ceny, stáří a km, pak projíždět info o kvalitě, spokojenosti, problémech, oslovit svůj servis o radu, pak si to prohlídnout a pak koupit

Hodně se mluví o kvalitě Toyoty, ale pro mě mají většinou neskousnutelný design, tak o nich nic nevím.

Rozhodně koukat na max stáří 5 let a ideál do 50000km. Při takto vysoké ceně rozhodně nic víc ojetého ani staršího

No druhá varianta byla Superb buď 1.5 tsi nebo 2.0 tsi . Na to jsem četl celkem dobrý recenze…možná asi upustím od té 5008….

Odesláno (upraveno)

ano, nejprve ujasnit, jaké auto to má být 👍, kam budu převážně jezdit, kolik lidí, atd., nové-ojeté ??

jestli můžu poradit, do dieselu v dnešní době jen do nového a od 2.0 litrů, ale spíše dýzl nebrat :bojim, benzíny jsou dneska vymakané a se spotřebou, průběhem točivého momentu, výkonem atd. srovnatelné s dieselem, možná i lepší--zmiňovaný 1.3 od renaultu--mercedesu má max. toč. moment už při 1800, ale točit ho můžeš do 6000, spotřeba 6 litrů max.

Upraveno uživatelem ozzy56
Guest Honza1987
Odesláno
před 56 minutami, radim.1008 napsal:

Nejdřív bych si ujasnil, co chci, na co mám a potom pátral dál. Protože Sup a 5008 jsou hodně odlišná auta. Už co se týče kategorie. :myslim

Tak chtěl bych něco rodinného s větším kufrem max tak do 750t.  Max tak rok 2021, najeto tak do 40-50t.Z toho mi vychází bud suberb( největší kufr v kombíkách co jsem četl) nebo suv typu kodiag( ten je zase drahej do 750 se nevejdu) nebo ta 5008. Jde mi i o místo vzadu a to mají obě auta celkem dost…

Odesláno

Jestli chceš 5008 a občas ji proženeš na delší trasu tak buď 2.0HDi nebo poslední 1.6PureTech. U 2.0HDi tě potká v budoucnu nádrž AdBlue, FAP filtr... 

Guest Honza1987
Odesláno (upraveno)

to je rozumná volba ale vůbec žádný nejsou. Na mobile.de je jich pár. U nás vůbec. Nejsem žádném znalec jen chci prostorný rodinný auto. Ne dodávku typu caddy, rifter….MPV nejsou žádný už. Tak těch voleb už moc není…nebo vás něco napadá jiného?

Před hodinou, martinecondrej napsal:

jinak 2.0 tsi výborná volba, kamarád má v Kodiaku. Ještě stihl verzi s přímým i nepřímým vstřikem. Krátký jízdy bere 10 - 14, dlouhé trasy kolem 8 v poho, ale koho to zajímá 🙃, hlavně když to je spolehlivý

Takže 2.0 tsi na kratší trasy spíše nebrat 😀😀?? Říkám nejsem auto znalec vubec 

V 5. 1. 2025 at 12:45, P607Olda napsal:

S Peugeotem 5008 se nepředjíždí. Je to koráb, předjíždět tě nenapadne. Jinak bezva auto.

Máte nějakou zkušenost s tím vozem?

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...