pepa56 Odesláno 19. prosinec 2024 Odesláno 19. prosinec 2024 Tak jsem zase zpět. Byl jsem na STK a vyhodili mě s kolama 6.5 J 15 et18 pneu 205/60 ( v TP et12). Už si nevím rady, jediná kola tohohle rozměru jsou origo OZ, která se dají koupit tak okolo 6k. S mým studentským životem to je mírně přepálené, tudíž jdu s prosbou. Nenachází se někdo okolo Jičína nebo Nymburku, s těmhle disky, kdo by je byl ochotný půjčit na STK? Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 ahoj, bohužel nepomůžu, ale do budoucna doporučuju disky s ET 12 koupit, bo 6 tisíc je velmi dobrá cena, teď s těma ET 18 to máš utopené dovnitř a je to asi vidět i od oka jinak nedávno jsme tady ET disků řešili a někteří psali, že na STK se tento rozměr NEKONTROLUJE , tak proč se tam musejí sundávat poklice ?? osobně si myslím, že tě měl pustit, bo máš ta kola vlastně utopená dovnitř, zpravidla každý chce naopak kola ven..., ale když narazíš na STK na pedanta, je to jako každá srážka s blbcem Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 (upraveno) před 4 hodinami, ozzy56 napsal: osobně si myslím, že tě měl pustit, bo máš ta kola vlastně utopená dovnitř, zpravidla každý chce naopak kola ven..., ale když narazíš na STK na pedanta, je to jako každá srážka s blbcem Ne neměl ho pustit, auto má s jiným ET jiné jízdní vlastnosti, navíc při nehodě může pojišťovna odmítnout plnění. Jednou je to v techničáku napsaný tak to tak musí být, nevím proč si někdo myslí že to tam technici napsali jen tak. A abych nebyl úplně od věci, co takhle @Hugo Boss ten by neměl nějakou ekonomickou variantu těch kol. Tím myslím třeba nějaké před renovací že by byly levnější. To jen takovej Tip. Upraveno 20. prosinec 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Milan+ Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Zkus tady borce,jestli je neprodá samostatně https://auto.bazos.cz/inzerat/193802482/peugeot-406-coupe.php Jináč je i nějaká firma co se s tím zabývá,že kola ofiko zapíšou. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Jo kdo chce opičku musí mít i na banánky. Kdyby jsi měl STK někdy v létě, tak ti je klidně půjčím. Ale bo je zima a jsou na autě, tak to bohužel. Zkusil bych ten inzerát co dal @Milan+a jestli by je za nějakou úplatu na pár dní nepůjčil. Za optání nic nedáš. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 ano, správně ho pustit nesměl--od čeho tu máme zákony ? ale na druhé straně když vidím v jakém stavu auta projdou... Milan+ a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Mě na evidenčce pustil i s jiným rozměrem pneu (195/65 r15). Hodně pomohlo to že jsem byl ten den poslední. Jo a bylo to před skoro 17i lety a bez všimnýho. To na STK neměli takový kontroly jako dnes. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: ano, správně ho pustit nesměl--od čeho tu máme zákony ? ale na druhé straně když vidím v jakém stavu auta projdou... No právě Citovat
PaKr Odesláno 21. prosinec 2024 Odesláno 21. prosinec 2024 No jo, et 18 je na klasickou 406 ( sedan i kombík), takže technik buď věděl po čem jít nebo prostě něco hledal až našel. Asi aby splnil procenta neúspěšných, kdyby s tím jel nějaký mechanik, tak by to určitě prošlo Rozhodně si nemyslím, že by těch 6mm bylo vidět od oka, nebo by to mělo razantně měnit jízdní vlastnosti. asi bych taky koupil jiné a špatné bych prodal. aby se ta investice aspoň trochu vrátila. Hlavně, pokud by se něco stalo, tak může zajímat pojišťovna, zejména pokud už máš záznam z technické. Dave_k a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.