Pitroch Odesláno 17. listopad 2024 Odesláno 17. listopad 2024 Uz podruhe se me stalo,ze jsem nemohl odemknout auto, keyless nefungoval, dalkac nefungoval, musel jsem vytahnout nouzovy klic a tim odemknout. Pak svitily stropni svetla a videl jsem na chvilku napsane hlaseni o vstupu do eco modu. Neslo nastartovat tlacitkem. Auto jakoby mrtve, az na ta stropni svetla, nic nehlasi, nic nebylo vypsano. Nekolikrat jsem zamknul, odemknul, otevrel zadni dvere, soupacky a kapotu. Asi nakonec nejaka sekvence otevirani a zavirani zabrala a po stisknuti startu se zjevilo klasicke logo s poctem km, nicmene hlasilo,ze nebyl nalezen klic. Po prilozeni klice vedle volantu normalne nastartovalo. Je zajimavy, ze toto se deje na chalupe v nedeli vecer:-), pres tyden bez chyby. Co to muze boha delat? Baterka slaba v aute? V klicku? Ruseni signalu? Stalo se nekdy nekomu taky? Nekolikrat pred tim jsem registroval, ze tam neslo dalkacem otevrit a musel jsem taky nouzovym klicem odemknout, ale nebylo potom auto mrtvy.... Citovat
MJSytic Odesláno 17. listopad 2024 Odesláno 17. listopad 2024 Jezdíš s autem v týdnu každý den a na chalupě to přes víkend stojí? Tipuju baterii v klíčku. jarokare ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 17. listopad 2024 Odesláno 17. listopad 2024 Jj , baterka v klíčku je sviňa . Je tam CR 2032 . Citovat
martinecondrej Odesláno 17. listopad 2024 Odesláno 17. listopad 2024 (upraveno) Už se mi to stalo dvakrát potom co jsem nechal klíč v garáži v dosahu cca 1 metr od auta. Stačil den max víkend a pokaždé klekla baterka v klíčku a stejný popis. Už si na to dávám pozor. Myslím teda že to bylo tou baterkou. Nedal jsem jí šanci a šel dát hned novou. Upraveno 17. listopad 2024 uživatelem martinecondrej Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. listopad 2024 Odesláno 17. listopad 2024 A když jseš doma kde na jakém povrchu parkuješ ? A na jakém povrchu parkuješ na chalupě? už sem tohle řešil na několika autech běžně parkovala na pevném resp. netravnatém povrchu a když zaparkovali na několik dní na travnatém povrchu tak auto nechtělo startovat nebo trvalo nějakou dobu než nastartovala a než začala elektrika a elektronika v autě fungovat relevantně na jednom autě dokonce trvalo asi 15 km než začalo dobíjet a tam se to opakovalo právě vždy po třeba 2-4 dnech na chalupě kdy parkoval na trávě pak jsem vymyslel že aby pod auto na té chalupě hodil aspoň velký karton nebo kus igelitu pod motorový prostor a problémy zmizely . Vysvětluju si to tak že zkrátka z té trávy i když je sucho tak vzlíná určitá vlhkost a ta se sráží v tom motorovém prostoru těch aut a tropí tam pak tyhle maléry. Ale samozřejmě pokud kluci mají vyzkoušeno že zlobí baterka v klíči tak první zkus to. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Pitroch Odesláno 17. listopad 2024 Autor Odesláno 17. listopad 2024 Diky za reakce. Prvne jsem taky myslel,ze to bude baterka v klici,ale pak sem se dival do navodu, kde se pise,ze se zahlasi slaba baterka nejakou message, tak jsem ji vyloucil, ale mozna to nehlasi. Urcite vymenim baterku a uvi jak pristi nedeli. Na chalupe parkuju na trave, ale nikdy sem tam nemel problem za cely cas problem, az posledni dobou, auto mam 4rok, baterku sem v klickach nikda nemenil. Trochu jsem podezrival sousedku, ktera si nechala zbudovat wifinu od Tmobilu, ze me to zacala rusit. V Praze parkuju v public garazich - beton. V tydnu jezdim malo. Vetsinou stoji ne - pa v garazi a pak v pa na chalupu a v ne zpet cca 120 km. Tak me prave prislo, ze kdyby to byl problem v baterce,tak to bude v pa, kdy to treba tyden stalo. Ale pravda je, ze se ochladilo a klicky mam na chalupe na chodbe, kde je klada, pres tyden v Praglu jsou v teple. Zacnu tou vymenou baterky v klicku, snad to zabrere a zahlasim vysledek. Citovat
martinecondrej Odesláno 17. listopad 2024 Odesláno 17. listopad 2024 Baterku to nehlásilo, alespoň u mě ne Citovat
Pitroch Odesláno 18. listopad 2024 Autor Odesláno 18. listopad 2024 Tady jeste pro zajimavost, jak jsem psal, ze jsem v navodu cetl o hlasce, pokud je bat. v klicence vybita: Citovat
dextrone Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 (upraveno) Auto pak samo pozná že má novou baterii v dálkovém ovládání? Nebo se ta informace o nové baterii musí zadat u autorizovaneho dealera? Upraveno 20. listopad 2024 uživatelem dextrone Citovat
martinecondrej Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 nemyslím si, nic takového jsem nedělal. Vše funguje normálně. Od poslední výměny víc než rok Citovat
Pitroch Odesláno 24. listopad 2024 Autor Odesláno 24. listopad 2024 Tak jsem vymenil baterii v klicence, auto pak poznalo klicenku bez problemu. Na chalupe uz zadny problem s oteviranim, startovanim. Takze doufam ze se problem vyresil vymenou baterie. Dave_k, Péťa a MJSytic ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.