Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím autošikulové ☺️

Stojí nám na zahradě krásný pažoutek 206 v benzinu 1,4 r.v. 2003 a dělá si z nás neskutečnou srandu, nebo nás chce dohnat k šílenství 🤷

Cca před 3 měsíci jel syn do práce a cca kilometr od cíle se mu auto začalo dusit, prpblikávala kontrolka mptoru a mělo tendence chcípat a několikrát se mu to i povedlo nicméně syn nějakým zázrakem do práce dojel. 

Po práci ovšem už neodjel, protože auto už nenastartovalo. Vůbec ani netočilo. Nechali jsme ho tedy odtáhnout.Vzhledem k tomu, že ani doma nechytlo jsme ho odstavili.

Po cca dvou měsících přijel kamarád a jen tak šel a zkusil ho nastartovat. Světe div se chytlo na první dobrou, ale po cca 3 minutového chodu se začalo dusit a po pár sešlápnutích plynu zdechlo. Nastartoval znovu a zkusil projet, ale auto se dusilo a nešlo do tahu až opět chcíplo. To se cca 3 krát opakovalo až nenastartovalo vůbec. Elektrika šla v pohodě palubka při otočení klíče svítila, ale už nechytlo. Chvilku se v tom štoural a zkoušel a usoudil, že je chyba v přívodu paliva. Po pár dnech jsme se rozhodli zkusit ho uzdravit a tak jsme zkontrolovali benzinové čerpadlo(funguje), vytahali hadičky( vylítl jaký si šlem) vše zapojili zpět a světe div se auto nejen, že nastartovalo, ale i jezdilo jako nové. V domění, že je auto cajk naplnili jsme nádž, doplnili provozní kapaliny a dali ho k dispozici dceři. Ta po týdnu do auta sedla, nastartovala a auto se během pár vteřin udusilo a zdechlo a už nešlo natočit. Znovu proběhlo vyčištění a kontrola čerpadla(i teď funguje), ale auto jen točí, ale ani bohovi nechytne. Po dvou dnech stání dnes ráno jsme ho zkusili a chytlo, ale opět se zadusilo a už nenastartovalo ani na několik pokusů. Manžel zkoukl pojistky pod palubkou i u motoru a všechny jsou ok, přívod benzinu je ok jediné na co přišel( jestli to zkoušel správně) je, že ani jedna svíčka nehází jiskru (zkoušel jednotlivě i všechny najednou v liště). A já bych se chtěla zeptat jestli to může dělat ta zapalovací lišta, nebo svíčky, nebo co případně jiného by to mohlo být. Je nám divné, že po dením, nebo dvoudením stání to auto chytne, ikdyž chcípne. Kdyby byla včudu lišta tak by přeci nemohlo nastartovat vůbec 🤔

Dík za přečtení románu a případné rady.

Odesláno

No je to jednoduché. I když je 206 s 1.4 vcelku jednoduchý motor tak stejně je potřeba k jeho léčení diagnostika. Jasně že se dá opravovat tímhle způsobem jakože měnit díly které někdo poradí nebo které napadnou. Ano je dost možné že jsou špatné zapalovací svíčky nebo zapalovací lišta. Ale taky to může být něco jiného takhle bez diagnostiky je to věštění ze skleněné koule.

Odesláno

No ono je to tady s diagnostikou dost těžké. Bydlíme na konci světa v malinké vesnici a dostat odtud auto někam na diagnostiku je docela problém takže to zatím zkoušíme metodou pokus omyl 🤷

Přidal se další problém a to, že přestaly svítit světla takže se obávám, že chyba by mohla být nejspíš někde v elektrice 🤦

Odesláno

No už to asi přešlo do Eco- módu, takže až se podaří nastartovat, tak budou svítit i světla.

Diagnostika by opravdu byla lepší, jinak bych dal nové svíčky a jinou zapalovací rampu. Tu bych nekupoval hned novou, ale třeba si od někoho zkusil půjčit.

Odesláno

Netušim. Vyslechnu zůčastněné šťouraly, ale ve chvíli kdy to definitivně kleklo se pod volantem nikdo nehrabal a s klíčem se taky nic nedělalo. Kontrolovaly se jen palivové cesty a zkoušela zapalovací lišta a svíčky 🤷

Odesláno (upraveno)

Zkuste druhej klíč, jestli je k dispozici... Ale nemyslím si že za jízdy by to mělo vliv. 

Jste od Zhoře. U které? Není to náhodou u Červených Janovic? Nejsem žádný odborník alr aspoň mám origo diag a případně bych tu z 206 mohl lohnout na zkoušku rampu.. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

To se mi nezdá :myslim imobilizér by neměl zastavit auto za jízdy. Ano, bez něj nenastartuješ, ale pokud motor jede, tak pojede. 

Trochu odbočím, kdysi se mi na Partneru rozpadl vystřelovací klíč a tak jsem jezdil jenom se "železem" ve spínačce a obal s čipem jsem přikládal jenom při startu.

Zkusil bych druhý klíč, ale moc tomu nevěřím. 

Pokud blikala kontrolka motoru, tak bych se zaměřil na tu zapalovací lištu nebo na benzínové vstřiky.

Ta diagnostika asi nebyla origo ?

Odesláno
před 23 minutami, VojtouNerCZ napsal:

Zkuste druhej klíč, jestli je k dispozici... Ale nemyslím si že za jízdy by to mělo vliv. 

Jste od Zhoře. U které? Není to náhodou u Červených Janovic? Nejsem žádný odborník alr aspoň mám origo diag a případně bych tu z 206 mohl lohnout na zkoušku rampu.. 

Druhý klíč není. Bohužel jsme z té od Tachova :(

Ale moc děkuji za ochotu 😉

Odesláno
před 20 minutami, PaKr napsal:

To se mi nezdá :myslim imobilizér by neměl zastavit auto za jízdy. Ano, bez něj nenastartuješ, ale pokud motor jede, tak pojede. 

Trochu odbočím, kdysi se mi na Partneru rozpadl vystřelovací klíč a tak jsem jezdil jenom se "železem" ve spínačce a obal s čipem jsem přikládal jenom při startu.

Zkusil bych druhý klíč, ale moc tomu nevěřím. 

Pokud blikala kontrolka motoru, tak bych se zaměřil na tu zapalovací lištu nebo na benzínové vstřiky.

Ta diagnostika asi nebyla origo ?

Druhý klíč bohužel není.

Ta kontrolka motoru problikávala , když se to synovi stalo poprvé. Teď tam právě nesvítilo nic, když to chytlo. Prostě chytlo a během pár vteřin se to udusilo a zdechlo a už to nenatočíme.

Teď jsme to zkoušeli znovu a vybila se baterka tak jsme ji dali nabít.

Co měl za diagnostiku netuším. Já jsem ráda, že mi sem někdo přijel abychom věděli alespoň zhruba co se děje 🤷

Originál servis si teď bohužel nemůžeme dovolit :(

Odesláno

@VojtouNerCZ jestli bys jel, tak se zastav u mě, dám na zkoušku vstřiky 🤣

Ne, to bylo trochu pro odlehčení :D ale chtělo by to někoho Peugeotů znalého někde poblíž.  

Nemusí to být nutně autorizovaný servis, ale aspoň někdo, kdo má tu originální diagnostiku. Já to mám ještě dál než Vojta...

Odesláno (upraveno)

Bez diag je to o ničem ale základní postup zvládnete sami. Ještě jednou bych jukl na pojistky, člověk nikdy neví, hlavně je kontrolovat vyjmuté z pojistkovky. Pak jestli dávají vstřiky. Demontovat celou rampu se vstřikama, ideálně si pod ně dát kus kartonu a zkusit chvíli točit, uvidíte, jestli benzín dává nebo ne. Je potřeba jiskra, takže demontovat rampu, nasázet do ní svíčky, svíčky ukostřit o motor a opět točit a koukat, jestli to dává jiskru. Tohle je asi tak vše, co můžete zkontrolovat, pokud to bude OK, diag se holt nevyhnete. 

Může to bejt klidně i blbost jako vyčištění a kalibrace škrtící klapky, sle to se bez diag dělá blbě. Nebo mohlo odejít čidlo kliky a auto neví, co se děje. Možností je hromada. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

No já už s toho auta mam noční můry 😭

Zítra tedy vyzkoušíme ty vstřiky a znovu lištu. Čidlo kliky už nás taky napadlo, ale když zkoušeli lištu tak všechny svíčky byly mokré a jiskru neházela ani jedna svíčka. Tak čidlo jsme zatim neřešili. Je otázka, jestli to zkoušeli správně, ale jelikož nejsou uplný kopyta tak snad jo 🙈😁

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek a nepiš další, použij Upravit!
Odesláno (upraveno)
před 38 minutami, PaKr napsal:

@VojtouNerCZ jestli bys jel, tak se zastav u mě, dám na zkoušku vstřiky 🤣

Ne, to bylo trochu pro odlehčení :D ale chtělo by to někoho Peugeotů znalého někde poblíž.  

Nemusí to být nutně autorizovaný servis, ale aspoň někdo, kdo má tu originální diagnostiku. Já to mám ještě dál než Vojta...

No tu u nás na konci světa...nevím, nevím. Nejblíž v Plzni by se někdo asi našel 🤔

Upraveno uživatelem milizvanili
Odesláno
před 19 minutami, milizvanili napsal:

všechny svíčky byly mokré a jiskru neházela ani jedna

To je poměrně zásadní poznatek.... :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...