Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 308 SW Allure // 1.5 blueHDi 96kw

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás,

po jedenáctileté pauze jsem pořidíl staronového lva, konkrétně 308 SW.

Stávající a stále dobře fungující 301 dostala manželka, aby se mohla zbavit ekologické katastrofy od firmy Audi.

Je to rok 2020, najeto měl 51 000km a je ve výbavě Allure + pár blbůstek navíc, taky jsem se vrátil zpátky k naftě.

Původně jsem chtěl SsangYonga Tivoli Grand, ale při zjištění čekací doby jsem se rozhodl si projít skladové vozy Peugeot a tuhle nádheru v bílé perleti jsem tam nemohl nechat.

Auto je nezničený, neojebaný, původní majitel se opravdu staral a udržoval. Sem tam samozřejmě nějaký minišrám, protože to opravdu není nové auto.

image0.jpeg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

První " starosti " po 2000km:

- začala se trhat sedačka, resp. nylonové švy uprostřed sedáku

- dneska začal vrzat spojkový válec, takže na výměnu ( najeto 53xxx )

Odesláno

@Hafity tam jsou oba , tzv jeden vysilač a druhý přijimač

zkusil bych prvne odvzdušnit spojkovou hydrauliku , brzdová kapalina je měněná?  na mrtvý valecek je to strasne nizky najezd, spis se priklonim ktomu ze treba pro vymene brzdovky kdyz se meni u brzd po dvou letech tak se zapomelo na okruh spojky .

Odesláno

@Pe.Tr : vysílač a přijímač ve spojkovém okruhu :myslim:myslim:myslim  To jsem nikdy neslyšel, ale nechám se poučit....

A z vlákna mám dojem, že uživatel @RoumenCZ neřeší mrtvý váleček, ale vrzající váleček.... :roker

Odesláno

Aha.... Dřív se tomu nadávalo jinak.... Ale pokud je ten obrázek k pisatelovu autu, tak může vrzat i vypínací páka.... Pokud se tedy nejmenuje už jinak.... :roker

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Momentálně mám 55xxx km, auto už je odstavené v autorizáku, čeká se na rozebrání a výměnu vaček se silnějším řetízkem. Na ranní startech už se začal dost projevovat.
Jinak nemám co vytknout, až na některé bolesti už z fabriky. :)

464181440_1989928084783291_8079681374033959821_n.jpg

Odesláno (upraveno)

Ahojte, kúpil som 2008 s tým istým motorem tiež 2020ka len automat. z autorizáku ako jazdenku bolo to náhradné vozidlo 37000 najeto hlava motoru z vackami už vymenená za silnejšiu retiazku. Chcem sa opýtať či po ranu keď je chladno ti mala tvoja 308 takovy hrubý klopavy zvuk prvý cca km , než hydrostely natkakuji olej do systemu. Potom už je to ticho, či je to normálne . Ďakujem 

Upraveno uživatelem Vlado 81
Odesláno

ahoj, doporučím poslechnout i jiný stejný motor, protože natlakováním hydroštelů to nebude určitě--tak dlouho (kilometr jízdy) to opravdu netrvá :bojim, ten hrubší chod je obecně charakteristický pro diesel a ranní mrazy a po takovém kilometru jízdy se chod motoru znatelně zjemní :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...