gates Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 Ahoj. Už si nevím rady. Při prudkém přidání plynu auto uhne doleva a volant se trochu stoci doprava. Výměna ramen, tlumičů, uložení, tyčky stabilizatoru, dlouhá poloosa, horní levý držák motoru. Geometrie v pořádku, STK prošlo legálně bez závad. Nic neklepe, netluce, při normální jízdě se chová normálně. Dělá to na jakýkoliv gumach a kolech. Spodní silentblok motoru se zdá v pořádku. Čepy řízení jsou taky OK. Nevíte někdo? Díky M. Citovat
Hafity Odesláno 18. červenec 2024 Odesláno 18. červenec 2024 Hmmm.... Tam by chyba být neměla.... Jaké máš možnosti co se servisování týče? Můžeš auto zvednout aby byly "všechny čtyři" ve vzduchu? Nebo aspoň každou nápravu zvlášť? Jo a ten problém začal kdy? Resp. po jakém servisním zásahu? Citovat
gates Odesláno 20. červenec 2024 Autor Odesláno 20. červenec 2024 Mám kanál a můžu zvednout každou nápravu zvlášť. Právě že to nezačalo po žádném servisním zásahu. Začalo to pomalu cca před půl rokem. Mám podezření na silentbloky zadní nápravy. Nebo, mohly by to dělat zadní tlumiče? ty už jsou docela zralé na výměnu. Přijde mi, jako by se na tom podvozku při akceleraci něco zlomilo a při ubraní plynu se to vrátilo zpátky. Zkontroloval jsem všechno co se dá dole utáhnout a nic není povoleneho. Jinak při brzdění drží stopu. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červenec 2024 Odesláno 20. červenec 2024 co víš že je už špatné tak vyměň, prostě proto..., tlumiče nejdříve asi na test ?? (myslím komplet auto), podle mě to bude vpředu na 99% Citovat
Doctor Who Odesláno 20. červenec 2024 Odesláno 20. červenec 2024 Proklepni ještě jednou přední spodní ramena. To že tam máš Lemforder neznamená, že jsou v cajku. Řekl bych, že v poslední době je zrovna Lemforder docela šidí. Dřív vydrželi klidně i 5 let, teď je měním co dva roky. Citovat
oddie Odesláno 20. červenec 2024 Odesláno 20. červenec 2024 Rameno, resp. jeho uložení k nápravnici. Má stranovou vůli, a jak je trojúhelníkové, při akceleraci jej to vzadu povytáhne nebo naopak vpředu zatlačí, a tím se změní geometrie. Pajcrem na to asi nepřijdeš, ale můžeš to zkusit. Měla by to být pravá strana. gates, Hafity a P607Olda ohodnotil 3 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 21. červenec 2024 Odesláno 21. červenec 2024 Zadní tlumiče i když budou KO nebudou dělat tohle auto bude mlátit při nerovnostech bude vratkých v zatáčce ale neuhne při akceleraci. Já bych se klonil jak píše @oddie k těm ramenům na PN. na mojí 807 měním každou STK některé rameno protože prostě ty čepy jsou vytlučený a dá se říct že je úplně jedno jaký tam dáš. Od doby co sem v nějakých 180 kkm shodil prvomotáž a začal jezdit na druhovýrobových tak to není ono. Ano možná že je to tím že měním jen to které je pokažené ale abych každé dva roky protože je vytlučený čep na jedné nebo druhé straně měnil obě ramena to ne. Dave_k a gates ohodnotil 2 Citovat
gates Odesláno 28. červenec 2024 Autor Odesláno 28. červenec 2024 (upraveno) Tak jsem se rozhodl pro jistotu vyměnit ramena a při demontáži se mi rozpadla tehlice jen jsem lehce vyklepnul sroub na čepu a kus mi odpadl. Takže jestli to bylo nacaty, tak je to asi příčina problému. Upraveno 28. červenec 2024 uživatelem gates Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 podle lomu na fotce bych řekl, že tam problém nebude, ale uvidíš až těhlici vyměníš dýzl ohodnotil 1 Citovat
Dýdý Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Moc orezlý to tedy není.Vypadá to docela čerstvý ale třeba ta fotka klame. Hlavně sem potom dej výsledek at z toho usnu a nemusím o tom přemýšlet. dýzl a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Taky se mi zdá, že ten lom je čerstvej.... dýzl ohodnotil 1 Citovat
matvejson Odesláno 14. leden 2025 Odesláno 14. leden 2025 Ja som riesil toto iste a bolo to ramenom - po vymene auto neskace po akceleracii a ideme krasne rovno, ak mas moznost skus ine rameno a toto daj na reklamaciu, mozno to prejde ak je sikovny predajca Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.