Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je to, jak popsal @RichVa

Ta kamera, co jsem dával odkaz má v balení napaječ, tak by Ti stačil k routeru dát takovýhle injektor

image.png 

RJ-45 samce zapojíš do routeru, do samice připojíš kabel ke kameře a do jacku připojíš napaječ. Jen nejsem schopný zaručit, že ten přibalený zdroj bude OK.

Případně v Číně vzít něco podobného, ale to potřebuješ celý pár. To bude s přibaleným zdrojem fungovat na 100%

image.png

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravim forum, a trochu to tu ozivim🙂

dostalo se mne k reseni co s (prebytky z domaci) FVE po vypovedi sluzby eON Virtualni Baterie, resp. nejvhodnejsi a cenove nejvyhodnejsi reseni / produkt z duvodu nutnosti mit smlouvu zahrnujici odpovednost za odchylky.

Na strese FVE s vykonem 9,9 kWp a dve domaci baterie.

Celkova spotreba elektriny objektu : je za nekolik let prumerne cca 2,7 MWh rocne, 100% je v soucasnosti pokryto z vyroby FVE, at uz primo na miste, nebo potom z VB.

Pretoky : vice nez 5 MWh rocne

Vyrobenou elektrinu nejsem schopen na miste spotrebovat, aniz by si to nevyzadalo dalsi velke investice do moznosti spotrebovavat na miste, navic mne prijde jako nesmysl "investice dalsich stotisicu", pro "reseni navratnosti predchozich stotisicu”

Doposud jsem vyuzival eON VB, ale souhrnne administrativni naklady na celou tuhle saskarnu spolecne s distribucnimi poplatky jsou rocne na urovni prosteho nakupu elektriny pro stejne odberne misto za rozumne / neprepalene / retencni ceny u kterehokoliv z obchodniku.

Mam k dispozici nabidky

-       na prosty vykup od eON

-       nova sluzba Virtualni Baterie + od eON s diponibilitou

-       Elektrina pro Solary od CEZ, tedy odberne misto s pripadnym vykupem 

Ani jedno mne neprijde nijak vyhodne a atraktivni, Je tu nekdo pro koho je tohle opravdove hobby, ma v tom prehled a je ochoten nasmerovat / pridat zkusenost ? pripadne ocenim odkazy na nejake tabulky / kalkulatory pro podobne situace apod. Nehledam technicke reseni, ale dobry obchod za vyse popsane situace.

Diky za komentare R.😉

Upraveno uživatelem Rotorhead
Odesláno

Ty máš spotřebu 2,7 MWh ročně a šel jsi do solárů,sousedka ma cca 2,2 a kamarad ji to ani nechtěl dělat, aby nebyl pomluven, že jen kvůli kšeftu. Já mám na střeše 18 panelů, cca 9,8  a baterie dole 17,4 ,ale jedu z toho dva byty.  

Kolik jsi za to dával? 

Odesláno (upraveno)

ano bohuzel, z nedostatku informaci na me strane, neznalosti problematiky, vyvoje do budoucna a urcitemu tlaku okoli,  jsem podlehl "zelene masirce" ...

montoval to eON v 2023 za tehdejsi ceny s vyplacenim dotace v plne vysi.

Dostatecne zkusenosti jsem ziskal az vlastnimi chybami😀

Upraveno uživatelem Rotorhead
Odesláno (upraveno)

Já dal do baráku elektrokotel za 5000kč pul roku starej a přebytky uložím do VB čez a v zímě topím z přebytku mám asi4-5MWH uvažuji o elektomobilu to by bylo smysluplné víc, úspora cca 30 000 Kč/rok a tím snižuju účet za plyn.....

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno
V 3. 2. 2026 at 14:44, Rotorhead napsal:

Zdravim forum, a trochu to tu ozivim🙂

dostalo se mne k reseni co s (prebytky z domaci) FVE po vypovedi sluzby eON Virtualni Baterie, resp. nejvhodnejsi a cenove nejvyhodnejsi reseni / produkt z duvodu nutnosti mit smlouvu zahrnujici odpovednost za odchylky.

Na strese FVE s vykonem 9,9 kWp a dve domaci baterie.

Celkova spotreba elektriny objektu : je za nekolik let prumerne cca 2,7 MWh rocne, 100% je v soucasnosti pokryto z vyroby FVE, at uz primo na miste, nebo potom z VB.

Pretoky : vice nez 5 MWh rocne

Vyrobenou elektrinu nejsem schopen na miste spotrebovat, aniz by si to nevyzadalo dalsi velke investice do moznosti spotrebovavat na miste, navic mne prijde jako nesmysl "investice dalsich stotisicu", pro "reseni navratnosti predchozich stotisicu”

Doposud jsem vyuzival eON VB, ale souhrnne administrativni naklady na celou tuhle saskarnu spolecne s distribucnimi poplatky jsou rocne na urovni prosteho nakupu elektriny pro stejne odberne misto za rozumne / neprepalene / retencni ceny u kterehokoliv z obchodniku.

Mam k dispozici nabidky

-       na prosty vykup od eON

-       nova sluzba Virtualni Baterie + od eON s diponibilitou

-       Elektrina pro Solary od CEZ, tedy odberne misto s pripadnym vykupem 

Ani jedno mne neprijde nijak vyhodne a atraktivni, Je tu nekdo pro koho je tohle opravdove hobby, ma v tom prehled a je ochoten nasmerovat / pridat zkusenost ? pripadne ocenim odkazy na nejake tabulky / kalkulatory pro podobne situace apod. Nehledam technicke reseni, ale dobry obchod za vyse popsane situace.

Diky za komentare R.😉

Nevím čím vytápíš, ale zvažoval bych buď instalaci tepelnýho čerpadla / klimatizace, nebo infrapanelů, případně nákup elektroauta. Ty přetoky jsou fakt velký...

Já mám stejnou FVE konfiguraci, akorát bez fyzických baterií, od stejnýho prodejce :D pořízeno v roce 2022. Ročně to vyrobí cca 10MW, spotřebu baráku mám kolem 8MW, zbývající cca 2MW propadnou...

Odesláno

topeni a TUV plynem. Seslo se to tak, ze dva roky pred FVE jsem musel menit zastaraly (neopravitelny) plyn. kotel, a v tu dobu jsem zvolil reseni vyssi tridy Junkers & Bosch. Takze vyradit tuhle sestavu ve prospech vytapeni elektrinou (kotel , tepelne cerpadlo) ted nedava moc smysl. 

Dale co se tyce prostorovych moznosti pro instalaci dalsich a dalsich technologii, neni misto...

Takze jedine snad primotopy nebo olejove radiatory apod. 

Odesláno

Částečné řešení by bylo sdílení elektřiny. Ale musel bys sehnat někoho, kdo by ji využil. Ale ani to není žádný vývar ;)

Odesláno

S těma přetokama do 10 MWh ročně akorát zatěžujete rozvodnou soustavu a s prominutím *neumím psát slušně*íte vyváženost sítě. Kvůli vám podobným ty potřebné úpravy síťe zacálují ostatní spotřebitelé.  Česko si každou další FVE zadělává na průšvih v podobě blackoutu. Jezděte si v ostrovním režimu ale na to nemáte koule, potřebujete totiž záchranu v případě že vás FVE nechá na holičkách. Doufám,že  případné paušální poplatky pořádně zohlední majitele FVE a jejich potřebu mít nasmlouvanou zálohu potřebného výkonu.

Inu není všechno  co vám nakukají do hlav,že je to výhodné  opravdu tak výhodné. Jen nesmíte chtít po druhých,aby vám ty srandy na střeše dotovali.

A teď hurá do mě.😀

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...