Charlie 607 Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 (upraveno) Včera jsem přivezl 307 break v automatu s motorem 2.0 RFJ rok 2005, najeto má 231tis. Motor se po startu hrozně třese, neudrží volnoběh, při přidání do otáček taky neběží nijak hladce. Naskočí ale hned. Diagnostika hlásí závady viz foto: Závady P0135, P0203, P0204, P1160 a P1676 Po vymazání závad tam zůstává jen výhřev lambdy a chyba s alternátorem. V parametrech to ukazuje na lambdách u obou Chudá. Já s diagnostikováním benzínu nemám žádnou zkušenost a i v PP2000 trošku tápu, používal jsem naposled před 6lety na naftovou 607. Takže kdyby mě někdo nasměroval kam kouknout, co vyzkoušet a tak, byl bych rád. Já to auto sice přivezl kvůli dílům na CCčko které potřebuji, ale stejně bych ho chtěl zkusit rozchodit. Díky Edit: tak po důkladné prohlídce motorového prostoru jsem ještě zjistil olej v chladící kapalině, takže řešit ten motor asi nemá moc smysl. Upraveno 3. červenec 2024 uživatelem Charlie 607 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. červen 2024 Odesláno 12. červen 2024 (upraveno) Olej v chladící kapalině bude spíš z výměníku olej/voda, toho bych se asi nebál. Poměrně běžný při tomto nájezdu. Lambda bude nejspíš mrtvá nebo v kelu kabely. Odpoj ji a změř její odpor na vodičích k výhřevu. Budou to 2 stejně barevné kabely. S altíkem neporadím, moje má klasický alternátor. Ale zkusil bych změřit, jestli to dobíjí. To poradí dost. Ale při tomhle nájezdu jsem to měnil na obou 307,protože přestal dobíjet Upraveno 12. červen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. červen 2024 Autor Odesláno 13. červen 2024 (upraveno) Na lambdu jsem se ještě nedostal, zapoměl jsem doma multimetr. Ale vyndal jsem zapalovací rampu, vypadala takhle: A vyndal svíčky, jsou černý jako bota, jiný nemám a z Cabria se mi nechtějí vyndavat, tak koupím nové, kdyžtak je budu mít pak na výměnu do Cabria. Z CCčka jsem ale přendal zapalovací rampu, tam je nová a zkusil to nahodit. Motor běží o něco líp, udrží se v chodu, nechcípá, ale dobře rozhodně nejde. Z výfuku je silně cítit nespálený benzín. Ale zdá se to na dobré cestě. Tak uvidíme. Edit: Jinak na ten výměník jsem koukal, někdo s ním už něco dělal, protože je podmazanej červenym tmelem což u CCčka nemám. Ale ten budu řešit až jestli ten motor poběží dobře. Jinak na měrce je hezkej čistej olej, pod víčkem oleje je to taky čistý. Edit2: Tak jsem zkusil přehodit i ty svíčky a bez změny. Když jsem to ale vrátil vše zpět, tak motor běží hůř a na displeji svítí abgassystem defekt. Upraveno 13. červen 2024 uživatelem Charlie 607 Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. červen 2024 Autor Odesláno 13. červen 2024 Na chvíli jsem ho nahodil, takhle hrozně to běží. VID20240613210226.mp4 Diagnostika ukazuje jen ty dvě závady, jinak nic. Nemyslím si že tohle způsobí vadná lambda. Ta rampa asi v háji bude, s novou to běží o něco líp, ale stejně nic moc. Zkusím mrknout na rozvody, jestli to není skočený. Synchronizaci se mi nedaří v diagnostice najít. Mě spíš zajímá co tomu je, kvůli motoru jsem to nebral. Ale vrtá mi to hlavou. Citovat
oddie Odesláno 13. červen 2024 Odesláno 13. červen 2024 Když jsi měl venku svíčky, měl jsi rovnou změřit kompresní tlaky. Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. červen 2024 Autor Odesláno 13. červen 2024 Jo to mi taky napadlo, ale nemám na to měřák, budu muset posehnat. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. červen 2024 Odesláno 13. červen 2024 Tak na to aby jsi " změřil " jestli tam vůbec nějaký tlaky jsou nepotřebuješ úplně měřák s jedním známým aby jsme to zkusil jsme to dělali " na pastelku " vytáhneš svíčku vezmeš pastelku tu domotáš izolačkou a strčíš do díry po svíčce čím výš pastelka letí tím větší tlak tam je. Je to samo jen takové orientační jestli vůbec je motor schopný nějaký tlak mít. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. červen 2024 Odesláno 14. červen 2024 (upraveno) Kdyby to bylo skočený, byť o zoubek, nemělo by to vůbec chytit. Má čidlo vačky a kliky. Ale jede to podobně jako moje 307 pi ránu, než natlakují hydroštely, mám nízkou kompresi na válci č.4 Ale taky to nemusí pálit, jestli tam nejsou nové svíčky. Závada vstřikovačů už se neobjevila? Měřák bych byl i schopnej půjčit, dnes jedu na Čerňák, kdyby to pomohlo. Jinak u faceliftu můžeš používat diagbox Jen takový dotaz. Pro automat máš využití, nebo ne? Kdyby ne, co za něj? Upraveno 14. červen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. červen 2024 Autor Odesláno 14. červen 2024 Závada vstřikovačů se už neobjevila. Rampu a svíčky jsem přehodil z Cabria, který běží perfektně, trošku se to zlepšilo, ale stejně neběžel dobře. Tam byli svíčky krásně cihlový, ale když jsem je vytáhl z tohohle tak byli taky černý. Automat k mání bude jako spoustu dalších dílů z auta, já potřebuju jen předek, cenu kdyžtak zkus nahodit, já nevím jak se to pohybuje. Nemohl jsem ho zatím ani vyzkoušet, jen to popojelo po ploše a najelo na vlek. Citovat
Charlie 607 Odesláno 15. červen 2024 Autor Odesláno 15. červen 2024 (upraveno) Měřák komprese objednán, tak uvidíme. Při měření se vytahnou nějaký pojistky od paliva, nebo se odpojí konektory od vstřikovačů? Ještě jsem shodil kryt rozvodů, řemen nic moc. Zkusím zkontrolovat aretace. Nevíte někdo jakej průměr tyček se tam dává a jak se aretuje Vanos a klika u automatu? Žádný názorný video ani popis jsem k tomu nenašel. Edit: A ještě mi tak napadlo, kolik stupňů by měla diagnostika ukazovat při volnoběhu u polohy vačkového hřídele? Upraveno 15. červen 2024 uživatelem Charlie 607 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. červen 2024 Odesláno 15. červen 2024 (upraveno) Při měření se má držet plyn na doraz, tím otevřeš klapku a údajně se tím deaktivují vstřiky (info z knížky), takže to tak dělám. Automat se aretuje mezi motorem převodovkou do setrváku, je to docela blbě přístupný a je na to takovej ohnelismus (u tohohle motoru to bude někde pod klapkou). Na vačky kolík 8mm, případně 7.9mm. Ohledně vanossu neporadím. Moje "zkušenosti" s motorama končí u jednoduché atmosféry,VW VR6 a 1.9/2.0 tdi, což jsou motory, který máme v ještěrkách. http://replace-timing-belt.com/how-replace-timing-belt-citroen-c4-20-2004-09/ Upraveno 15. červen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 15. červen 2024 Autor Odesláno 15. červen 2024 Díky. Uvidíme co naměřím až to přijde. Já zítra zkusím napíchnout CCčko co bude ukazovat za hodnoty a porovnám to s tímhle jestli tam budou nějaké rozdíly. Nějak mi to nejde do hlavy proč to běží takhle blbě. Ještě jsem si všiml že se strašně rychle ohřeje výfuk, od svodů jde hned horko a výfuk je zachvíli horkej až dozadu. Kouří to černě, na zemi je to jak kdyby tam stál nafťák. Citovat
PaKr Odesláno 16. červen 2024 Odesláno 16. červen 2024 Nebo málo vzduchu, ale ve výsledku ( extrémně ) bohatá směs. Takže třeba přicpaný přívod vzduchu k filtru?. @Charlie 607 jak vypadají přední sedačky? Citovat
Charlie 607 Odesláno 16. červen 2024 Autor Odesláno 16. červen 2024 Zkoušel jsem ho nastartovat i s otevřeným filtrboxem, pořád stejné. Přední sedačky jsou hezké, ale u řidiče je už měkká levá bočnice sedáku. Na posez mi ale přijdou v pohodě. Citovat
Charlie 607 Odesláno 16. červen 2024 Autor Odesláno 16. červen 2024 (upraveno) Napíchl sem CCčko, které běží v pohodě a je bez chyb. Přední lambda tam napětí pohybuje v nějakých mezích a chvíli ukazuje chudá, chvíli bohatá, zadní lambda stále bohatá. Úhel sací vačky se pohybuje od 8 do 11°. Běželo jen na volnoběh a diagnostika cca 1minutu po startu. U Breaka který běží blbě ukazuje diagnostika tohle. Video je natočené hned ze startu motoru. VID20240616105834.mp4 Úhel sací vačky je tam hrozně velkej, 42° a lambda je zřejmě v háji možná obě. A délka vstřiku je taky hrozně velká 7.8ms Upraveno 16. červen 2024 uživatelem Charlie 607 Citovat
Charlie 607 Odesláno 19. červen 2024 Autor Odesláno 19. červen 2024 Koukám na videa ohledně rozvodů a jestli jsem to pochopil správně, tak u napínací kladky má "šipka" být u zářezu. Tedy je to povolené viz foto. Takže je dost možné že to skočilo na rozvodech. Ještě tam ukazoval aretace a setrvák se aretuje ze zadní strany motoru? Takže to budu muset zvednout abych se tam dostal. Zkusím to zaaretovat a uvidí se hned. Citovat
Charlie 607 Odesláno 28. červen 2024 Autor Odesláno 28. červen 2024 Konečně jsem se dostal k tomu auto zvednout a mrknout pod to. Aretace kliky, jestli koukám dobře, tak je u polosy díra v bloku průměr 30mm. Nemám ještě udělanej přípravek, ale když tam podle zrcátka natočím půlkruhovou drážku cca na střed, tak je to na výfukový vačce o hodně mimo. Se divím že to vůbec běželo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.