longstarr Odesláno 5. květen 2024 Odesláno 5. květen 2024 (upraveno) Ahoj, Nemuzu se zbavit jednoho problemu. Nekde od klinaku/rozvodu jde takovy zvlastni zvuk. Huceni, piskani(tezko popsat). Cca pred 2 lety/15k km jsem menil rozvodovy remen, protoze na nem byla prasklina. Kladky jsem protocil v ruce a prisly mi OK, tak jsem je nemenil. Cele rozvody pak byly delane pred cca 65k km(rok ted z hlavy nevim, ale bude to tusim kolem 5-7 let). Toto moc nepomohlo, tak jsem sel po klinaku. Loni vymena klinaku a vsech vodicich a napinaci kladka. Jo jeden dulezity poznatek. Dela to jen po zahrati. Za studena je motor krasne tichy. Tak si zacinam rikat, jestli nemuze byt treba pridrene servo nebo alternator. Napadl me jeste napinak. Je na nem pruzina a tim padem se samosteluje. Nemuze byt treba vadna ta pruzina, ze moc napina remen? To by zase delalo i za studena, ne? Jeste mi prislo, ze klinovy remen je ze strany bez drazek docela dost jety na to ze je novy. Kdyz jsem se ho dotknul, tak mi prisel rozpaleny. povrch uplne na dotyk lepil, jako treba izolepa. Nevim, jestli to je normalni?? Nejake napady nebo tipy? Upraveno 13. květen 2024 uživatelem longstarr Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2024 Odesláno 5. květen 2024 (upraveno) no sundat ten klíňák a zkusit, jestli to furt hučí ? jinak řemen určitě nesmí lepit ani po zahřátí Upraveno 6. květen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 Sundat drážkovej řemen a jezdit. Když to nepřestane, máš jistotu, že to jde od rozvodů. když jo, hledat problém u příslušenství. Citovat
longstarr Odesláno 6. květen 2024 Autor Odesláno 6. květen 2024 A muzu jezdit bez drazkoveho remene? Je mi jasne, ze par chybovych hlasek vyskoci... Nebude fungovat klima, alternator a posilovac. klimu neresim, baterka snad chvili vydrzi ale co posilovac? Ridici jednotka nebude mit problem a necha auto nastartovat? Citovat
PaKr Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 (upraveno) Řídící jednotka bude celkem v pohodě, pokud bude mít rozumné napětí. Takže já bych první nabil baterku a případně bych startoval přes kabely, ať zásoba elektriky výdrží co nejdýl. Pochopitelně jet bez rádia, ventilátoru a nejlépe bez potkaváček. Posilovač? Tady není elektrické čerpadlo? No pokud je hnaný od řemenu, tak záleží na na tvojí tělesné stavbě. Ale jestli nemáš pod 50 kilo, tak bys to mohl zvládnout Já jsem dovezl domů 406 se sundaným řemenem a jednou mi praskl řemen při cestě do práce na 307, takže ráno do práce, odpoledne domů a úplně v pohodě, ale obojí byly trasy do deseti km. A s 307 jsem jezdil asi dva měsíce s vypnutým servem ( tady je elektrické) a dobrý. Akorát obě auta mám "jenom" dvoulitry... Upraveno 6. květen 2024 uživatelem PaKr Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 407 má už elektrickou servo pumpu. Takže to problém není. Taky to můžeš zahřát, pak sundat řemen a pojezdit. Citovat
longstarr Odesláno 6. květen 2024 Autor Odesláno 6. květen 2024 Servo je toto ne? U mne je tedy napojene na klinovy remen, pokud se nepletu No a trochu mam strach, ze na 235 profilu by to byl masakr bez posilovace. Nicmene dobry napad. Zkusim projet a zahreju. Az to bude delat, rychle sundam klinak a startnu a uvidi se Pak hadam budu menit postupne dily od nejlevnejsiho po nejdrazsi Citovat
Ice-man Odesláno 6. květen 2024 Odesláno 6. květen 2024 Ano, to je servo. Třílitr benzín má čerpadlo posilovače hnané řemenem. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 Tak zrovna u tří litru bych čekal to elektrický. Pardon za mystifikaci. Citovat
Mirekdoda Odesláno 7. květen 2024 Odesláno 7. květen 2024 longstarr: jen budu uvažovat nahlas. Napadají mě dvě věci, které by mohly být příčinou toho zvuku. 1/ zavzdušněná hydraulika posilovače řízení 2/ pokud má alternátor v řemenici volnoběžku, je ta volnoběžka zaseknutá a nefunguje. Citovat
longstarr Odesláno 8. květen 2024 Autor Odesláno 8. květen 2024 (upraveno) Zavzdusnena hydraulika posilovace nebo volnobezka by to asi delaly i za studena, ne? Ja urcite zkusim zahrat ten motor a sundat remen, ale zatim jsem se k tomu nedostal. Nebyl cas Kdyby nefunguvala volnobezka na altiku, tak by to teoreticky melo jit nejak zmerit na baterce? Upraveno 9. květen 2024 uživatelem longstarr Citovat
longstarr Odesláno 12. květen 2024 Autor Odesláno 12. květen 2024 Tak dneska jsem sundal klinak a je to opravdu tim. vodici kladky jsem v ruce protocil a prisly mi ok. Navic jsem je uz menil, takze by delat problem nemely. Tady jsou nejake fotky, jak vypada ten ojety remen. Zase byl po zahrati na povrchu lepkavy... Klimu jsem zkousel zapnou a kompresor se tocil. Kdyz jsem vypnul, tak stal. Jen jsem nemel druheho pozorovatele, abych zjistil, jestli se volnobezka dotaci po chcipnuti motoru. Zkusim asi prvni napinak(tu pruzinu). Je to nejlevnejsi varianta a zda se mi i nejlogictejsi... Ale pri chodu motoru jde videt, ze pruzina chodi a variabilne to napina. tak treba unava materialu... Zkusim toto a uvidime dal. Hodim pozdeji i nejaky odkaz na video. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 zkus pak dát nový řemen, pokud možno nee z Indie Citovat
longstarr Odesláno 12. květen 2024 Autor Odesláno 12. květen 2024 (upraveno) To je docela vtipne. Kdybys to nenapsal, tak bych si napisu made in India ani nevsimnul Nicmene ten remen je stary pul roku a je to Bosch.... Muzem polemizovat, jetli by byl lepsi Contitech nebo tak, ale ja nikdy s Bosch nemel problem, at se to tykalo jakehokoliv dilu Upraveno 12. květen 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Nekape ti na ten řemen odněkud olej, že by ho to naleptalo? Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 @longstarr no právě--Bosch nebo Contitech je OK, o tom žádná, ale jak je tam made in india, bangladéš atd. tak mi nikdo nevymluví, že kvalita je tam konstantní a stejná jako ve vyspělých zemích, oni jsou dobří na okurky a rajčata, ale techniku by měli nechat nějaký rok ještě jiným Citovat
longstarr Odesláno 12. květen 2024 Autor Odesláno 12. květen 2024 (upraveno) před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Nekape ti na ten řemen odněkud olej, že by ho to naleptalo? Z vrchu urcite nekape. Ale nekde kolem vany to chcije dost vydatne. Uz na technicke mi borec rikal, ze priste me odtamtud vyrazi, takze na podzim pri vymene oleje pretesnim vanu a predhrev oleje. Tece bud z toho nebo onoho. Ale je dost mozne, ze pri jizde napor vzduchu ty kapky oleje haze nekde na oblast remene. Olej dokaze naleptat tu pryzovou gumu? Davalo by smysl, ze to zacne delat opravdu, az kdyz ma olej pres 100 stupnu... před 3 hodinami, ozzy56 napsal: @longstarr no právě--Bosch nebo Contitech je OK, o tom žádná, ale jak je tam made in india, bangladéš atd. tak mi nikdo nevymluví, že kvalita je tam konstantní a stejná jako ve vyspělých zemích, oni jsou dobří na okurky a rajčata, ale techniku by měli nechat nějaký rok ještě jiným Jako jo. Taky bych na tom radeji videl made in Germany, ale holt s tim clovek nic neudela. V kufru vozim novy remen, kdyby ten stary prasknul, vzhledem k okolnostem... Tak na neho kouknu. je to taky Bosch Tady davam odkaz na youtube s videem. Tady to ten zvuk nedela. Uz to bylo vychladle ted jeste koukam, ze u toho druheho videa jsem tocil klimoskou, tak to ignorujte Chtel jsem zkusit ten altik, ale tam se stejne asi nedostanu a neuvidim tam Az budu mit 2. osobu, zkusim zhasnout motor, jestli se dotaci volnobezka. Upraveno 12. květen 2024 uživatelem longstarr nepiš další příspěvky - použij "Upravit" Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Olej a tyhle řemeny si úplně nerozumí. Když jsem dělal servis dmychadel, měnily se furt. Bylo levnější vyměnit občas řemen, než rozebírat vývěvu a měnit těsnění Jestli máš nový řemen, tak ho nahoď. Očisti všechny kladky a řemenice od starého řemenu a uvidíš. Taky mohla být jen nějaká špatná směs. To má samo napínák, nebo se šponuje manuálně? Nemůže být řemen přeplý=taví se? Zažil jsem na rozvodech. Upraveno 13. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
longstarr Odesláno 13. květen 2024 Autor Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Prave, ze remen se napina sam. Je to ta pruzina na fotce, ktera tlaci vodici kladku na remen a napina ho. Muzu zkusit vymenit tu pruzinu a rovnou i novy remen a uvidime, zda to pomuze. I kdyz si osobne nemyslim, ze by na te pruzine mohla byt unava materialu. A kdyby, spis by napinala mene nez vice Takze prvni vycistim kladky a remenice a hodim novy remen a uvidim. Dam vedet. Jeste bych poprosil o radu. Uvazoval jsem a vymenim rovnou remenici na klikovce a tu napinaci kladku, at to nerozdelavam na 10x. Navic u stejneho motoru uz jsem videl, kdy se z remenice vysypala ta guma a skocila do rozvodu a pisty se potkaly s ventilama.... Takze to vezmu rovnou. Jen prosim o radu, co si myslite o firme SASIC? Nemam zkusenosti, ale dle netu je to firma, co se zabyva prave temato vecma, takze by mohlo byt okej? Mate nekdo zkusenosti? Dalsi tam je samozrejmne contitech, ale je 2x drazsi... A napinak tam maji SKF, INNA, FEBI a tak plus/minus za stejnou cenu...tak ten neresim. https://www.motora.cz/sasic/2150032.html?KTypNr=18991 https://www.motora.cz/sasic/1620043.html?KTypNr=18991 Upraveno 13. květen 2024 uživatelem longstarr Citovat
longstarr Odesláno 20. květen 2024 Autor Odesláno 20. květen 2024 (upraveno) Po nejake dobe odpovidam na toto tema. Snad nevadi, ze odpovidam a needituju svuj posledni prispevek Vymenil jsem remen(zase Bosch a zase z Indie),automaticky napinak, vycistil vsechny kladky a remenice, vymenil jsem i hlavni remenici na klice. Po kratsi projizdce to zatim vypada dobre. Nicmene jsem natocil i tu volnobezku alternatoru pri zhasnuti motoru. Podle netu by se mel alternator po zhasnuti motoru dotocit, kdyz je volnobezka ok. Prijde mi, ze u mne se zastavi hned s remenem. Muzete prosim mrknout na to video, jestli je to takto ok? na druhem videu tocim s altikem v ruce a na obe strany je jakoby spojeny napevno s remenici Ted jsem jeste brouzdal po netu a ne kazdy altik musi mit volnobezku. Podle vin na aci.cz to vypada, ze remenice alternatoru vubec neni vymenna cast. Na netu v nabidce nahradnich dilu jsem vsak podle sve motorizace volnobezku nasel od Kamoky. VIN je vf36jxfvh21491816 Takze overeno s dodavatelem dilu.Moje auto ma na alternatoru remenici napevno. Bez volnobezky. Napisu po vikendu, jestli zabrala vymena remene, napinaku a hlavni remenice na klice Upraveno 28. květen 2024 uživatelem longstarr Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.