Charlie 607 Odesláno 1. srpen 2024 Autor Odesláno 1. srpen 2024 Relátko vyměněné, včera jsem natřel výztuhu na černo. K autu jsem dostal zdravou, ale stříbrnou a ta by pod nárazníkem byla vidět, tak jsem jí natřel. Dneska přišli plastové držáky od Polcar, je na nich znát že jsou měkčí než originál, ale pasují dobře. Nasadil jsem na ně matice a namontoval na auto. Začal jsem strojit levou stranu, ale ještě budu muset vršek trošku vytahnout ven. Blatník vůči A-sloupku je zároveň a na druhé straně jde mírně ven. Pak to nesedí se světlem. No příští týden shodím blatník a budu to pasovat dál. Ani jsem nečekal že by to sedlo na první dobrou. Ale je to na dobré cestě. pavelu96 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. srpen 2024 Autor Odesláno 6. srpen 2024 Tak dnes složeno, na to že jsem to dělal celé na koleni to vypadá celkem dobře. Musím ještě trošku dopasovat kapotu a nandat levé nadkolí a hurá to přihlásit. Ještě mi čeká geometrie, hlavně sbíhavost, aby to nesežralo gumy. Jako jede to dobře, ale od pohledu se mi taky trochu nezdá záklon levého předního kola, možná rameno, uvidíme co ukáže geometrie, jestli je to v normě nebi ne. Možná to jen klame. Ještě chci z Breaka přehodit cd měnič a páčku tempomatu snad to rozchodím. PaKr, OK406, BubakGS a 8 další ohodnotil 11 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 U faceliftu bývá tempomat i s omezovačem-> je nutné i pedál, kvůli kick down. A teď nechci kecat, protože vycházím z předfaceliftu, ale tam bylo občas nutné i čidla sppjky a brzdy tuším. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 Před hodinou, Charlie 607 napsal: ale od pohledu se mi taky trochu nezdá záklon levého předního kola Pomyslná spojnice kulového čepu ramene a středu horního uložení tlumiče? Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. srpen 2024 Autor Odesláno 6. srpen 2024 @Hafity koukám, že jsem to špatně napsal, myslel jsem samozřejmě odklon. Citovat
Hafity Odesláno 6. srpen 2024 Odesláno 6. srpen 2024 @Charlie 607 : no proto jsem se zeptal, páč mi to bylo divný.... Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. srpen 2024 Autor Odesláno 8. srpen 2024 Dneska namontovaná páčka tempomatu, diagnostikou jsem aktivoval jen tempomat, bez limitéru a tváří se to, že to funguje. No vyzkouším až to bude jezdit. Taky jsem osadil CD měnič, aktivoval ho, ale nefunguje, v diagnostice hlásí závadu, zřejmě bude vadnej (v kombíku jsem ho bohužel nezkoušel, ale v diagnostice tam chyba určitě nebyla). Co mi ale vrtá hlavou, diagnostika se nespojí s displejem, píše něco jako že číslo dílu (nebo softwaru?) PP2000 nezná, že se teprve zavádí a vždycky mi to vymaže datum a čas. Citovat
PaKr Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 (upraveno) Mě to píše, že se zavádí u jednotky motoru. Ale švagrův facelift se mi spouští přes Diagbox ( automaticky ), tak zkus zkusit ten Jinak, máš to krásně spravený, tak ať dělá už jen radost Edit: mě vyhovuje, že mám místo měniče BT modul, který mám i jako handsfree Upraveno 8. srpen 2024 uživatelem PaKr Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 Je to poměrně normální řekl bych. Jedna 307 mi tohle hlásí u ABS, druhá u posilovače. Člověk se do ní ale dostane. Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. srpen 2024 Autor Odesláno 8. srpen 2024 No já se do toho nedostanu, píše mi přítomnost závad, ale nedostanu se do toho. No na displeji se vše zobrazuje, takže to asi řešit nebudu. Ale displej klasicky po zahřátí není čitelný. Když budu shánět jiný, musí mít stejné číslo? Nebo podle čeho hledat? Citovat
Charlie 607 Odesláno 19. srpen 2024 Autor Odesláno 19. srpen 2024 Dneska jsem zalepil zadní světla, jen tady vnější v blatnících, vnitřní ve víku kufru zatím drží dobře. Byli odlepené vnější kryty a levý jsem jen lehce vzal a zůstal mi v ruce. Pravý tak nějak držel ale taky ne všude. Tak očištěno a přilepeno transparentním mamutem. Taky dnes pojištěno u Pillow (díky @skuci ). Zítra snad stihnu evidenčku a pak přihlásit. skuci ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. srpen 2024 Autor Odesláno 24. srpen 2024 Ve středu evidenčka proběhla v klídku, pak registrace na úřadě. Paní že na to mají 30dní a blablabla, no v pátek volala že je to hotové, tak jsem hned zajel pro doklady. Ještě při podání žádosti dohadování kvůli zapsanému sníženému podvozku, že ho nezapíše, atd, no rezignoval jsem a řekl si že to nebudu řešit. Včera večer koukám v aplikaci co tam vše je napsáno, porovnávám s COC listem a hle, spletla se ve výšce auta a napsala mi ji nižší o cca 35mm, což tak nějak odpovídá tomu podvozku. Jinak už jsme se svezli bez střechy a paráda. Budu muset ale shodit přední kola a zčíhnout to na vyvažovačce, jestli jsou jen rozvážená, nebo je levé nakopnuté (což by po nehodě odpovídalo), trochu se třesou kola. Čato jsem četl že se 307cc hodně kroutí a říkal jsem si, jestli to poznám a jo, je to znát, chce si na to zvyknout. Ale zatím maximální spokojenost, jsem rád že jsem si ji dovezl. PaKr a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 30. srpen 2024 Autor Odesláno 30. srpen 2024 Trošku mě překvapil palivoměr. Když jsem auto přivezl téměř se suchou nádrží, dolil sem 12l. Něco na to pojezdil, včera se rozsvítila rezerva, tak jsem vynuloval počítadlo a ujel jsem na ní přesně 23km klidné jízdy, pak auto zdechlo (jen co jsem zaparkoval). Ručička palivoměru ale nebyla na 0, byla cca na polovině červeného pole. Zajel jsem tedy pro 11l benzínu, dolil, a palivoměr ukazuje mezi 1/4 a 1/2 nádrže. Uvidím až pojedu pro plnou kolik se tam vejde, ale zas tak malou nádrž to snad nemá. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 30. srpen 2024 Odesláno 30. srpen 2024 Občas tohle udělalo manželce na hatchbacku, i s novým čerpadlem a plovákem. Normálně po rožnutí rezervy ujela 70km, posledně blikla a auto kixlo. Mně se to stalo taky jednou. Jen co se zapla kontrolka, tak kaput. Ukazuje to divně. Nádrž 60 litrů, na první půlku ujedu 400km a na druhou 150 xD Citovat
PaKr Odesláno 30. srpen 2024 Odesláno 30. srpen 2024 Tak na tuhle vlastnost jsem si už dávno zvyknul akorát zajímavé je, že to dělá i stará 406 ( ještě bez BSI). Já si při tankování nuluju denní počítadlo a sleduju i ujeté kilometry. Citovat
Charlie 607 Odesláno 4. září 2024 Autor Odesláno 4. září 2024 Dneska udělána geometrie, jediné co bylo mimo tak pravé přední kolo bylo rozbíhavé, srovnáno a přední náprava naprosto v cajku. Měl jsem trochu strach jestli to není někde hnuté po té nehodě a není, tak mám radost. Zadní náprava má sbíhavost mimo toleranci, ale úplně minimálně. Jinak tempomat funguje perfektně, limitér jsem neaktivival (abych nemusel měnit plynový pedál). A něco mi klepe na pravé straně v interiéru, jako by uvolněný plast, ale zřejmě je to něco kolem střechy, protože když je stažená, tak je ticho. Musím dozadu někoho posadit ať to vypozoruje odkud to jde. Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. únor 2025 Autor Odesláno 3. únor 2025 Cabrio od října odpočívá pod střechou, jen mu jednou za 14 dní dobíjím baterku a těšíme se na teplo až zas vyjedem. O víkendu jsem ale přivezl druhou 307cc, stejná barva. V plné výbavě (xenony, navigace s barevným displejem, cd měnič, 17"alu kola, černá kůže, JBL audio, tempomat, a RFK motor). Motor má volnej rozvoďák (až se oteplí tak ohledám co se stalo). Jinak karoserie naprosto zdravá, na spodku není krom výfuku kapka rzi. Vzal jsem ho že z něj vysosám výbavu, přední nárazník s chrom mřížkou a zbytek pošlu dál. Ale co jsem tak obhlédl, byl by to zajímavý projekt. Má teda nějaký mouchy co by se museli pořešit a záleží co ten motor. No uvidíme. radim.1008, Pepito, OK406 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
St3fan Odesláno 7. září 2025 Odesláno 7. září 2025 (upraveno) Krásny kúsok mám tiež 307cc pred face s 1.6 NFU na váhu auto už je to celkom slabé, karoséria sa krúti minimálne, keď to porovnám so svojou 206cc ktorá sa triasla pri každej nerovnosti a z každej zákruty som mal pocit ako keby som každú chvíľu mal vyletieť, 307-mička je celkom agilná aj v zákrutách ja mám na svojej obuté 17 225/55 a drží ako prilepená, zadok ma tendenciu trošku utekať hlavne pri prudkej zmene trajektórie(kvôli váhe), v sekunde zasiahne ESP ktoré je na takéto veci veľmi citlivé a hneď vieš kto je tu pán. V porovnaní s 206cc je to oveľa lepšie auto, a hlavne bezpečnejšie ja som mnoho krát ocenil aj asistenta núdzového brzdenia. Je to jedna s najlepších funkcii tohto auta. Upraveno 7. září 2025 uživatelem pavelu96 Upraven formát vložení fotografie. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. září 2025 Autor Odesláno 9. září 2025 Jo, jsem s ním spokojený, letos s ním jezdím prakticky celé léto a každou jízdu si užívám. Těch 103kW bych řekl je tak akorát, celkem slušně to táhne a když se pustí do plnejch, tak jede pěkně. Já ho mám na 18" 225/40 a ještě celé snížené, takže sedí hezky. Jen celoroční pneu jsou trochu limitem, až se sjedou tak to hodím na nějaké lepší letní. Letos to vypadá na nájezd cca 4tis km. Spotřeba se drží kolem 10l/100km. No a o to druhé se 130kW projevil zájem kluk, za 3 roky bude dělat papíry, tak ho s ním dám postupně do kupy, bude mít do začátku pěknej povoz. OK406, VojtouNerCZ a Pepito ohodnotil 3 Citovat
St3fan Odesláno 9. září 2025 Odesláno 9. září 2025 Tak 307cc s 2.0 130kw už je celkom rarita určite bude spokojný, za týmto autom sa radi obzeraju hlavne ak idem bez strechy OK406 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.