Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den nefunguje mi zadní blinkr za řidičem. Konektor do světla jsem vyměnila ale kabeláž je tak pochmurná ze nevím zda není někde povolena nebo špatně zapojena. Jeden kabel je na volno a nemůžu dohledat jsme je správně zapojeni poradíte mi ? Dekuji

Odesláno (upraveno)

V konektoru světla uhnilý kontakt, obvykle země. Je třeba vzít páječku a kablíky a konektor proklemovat, překlenout. Uvnitř světla je třeba pájet na pozinkované plechy, jde to těžko, ale jde. Kablíky vyvést ven dírkou, vyvrtat.

Nespleť vodiče, koho kam.

Dej fotku konektoru světla, pohled na piny.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Nepomůže, bo je to shořelý v konektoru, co je ve světle. Respektive, je ti facelift? Vyfoť ty světla z venku. Šedý koberce se dávaly snad jen do předfaceliftu :myslim

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)
V 25. 2. 2024 at 20:50, P607Olda napsal:

Dej fotku konektoru světla, pohled na piny.

Vyfotit z druhé strany, ty konektory. A taky konektor na světle.

Tak jako je to v tomto vlákně. Stačilo použít hledání a odpověď by byla hned.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
  • Radek Hurvajz changed the title to Nefunkční zadní blinkr
Odesláno

Ta kabeláž vypadá fakt zážitkově :(

Tam jsou senzory i tažné?

Ten bílý " čtvercový" konektor není originál, takže těžko říct, jestli se dá koupit. Ale pokud by byl problém tam, tak se to dá třeba vytáhnout z toho konektoru a spojit jinak. 

Ještě můžeš nouzově rozpojit ten konektor, který držíš na první fotce a zapojit přímo do světa.

Odesláno

Konektor ke světlu je nový vyměněny. Ještě si říkám ze na této fotce ten konektor byl mokrý jestli v něm něco jeden drát tam je na volno a jeden drát tam drží na oko me přijde. Taky jsem říkala ze ty kabely dělal nějaký inženýr🙈

Odesláno
před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Ještě jsem neviděl vyhořelý konektor na před face. Spíš tipuji tu zprasenou kabeláž, příp špatný kontakt ve světle (patice x žárovka) 

V druhem světle normálně funguji. Připojila jsem schválně na druhou stranu a tam to sbiti

Odesláno (upraveno)

Upřímně, tohle je na někoho, kdo ví kde hledat :) Jestli to máš poblíž Kolínu, můžeme se domluvit, lampy v 307 jsem řešil kolikrát... 

Najít chybu, učesat to... Třeba je někde jen blbý kontakt. Úplně nechápu tu zaizolovanou kostru co nikam nevede. I ta to může dělat. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Pohl napsal:

Připojila jsem schválně na druhou stranu a tam to sbiti

Tak je to světlem. Klidně i ty piny v konektoru světla, nebo vadný kontakt žárovky

před 1 hodinou, Pohl napsal:

jeden drát tam je na volno a jeden drát tam drží

Tak pokud není konektor zapojený tak se tam ty samičí piny hýbou, to je normální.

Jo, a jestli mužu poprosit z pozice moderátora, uprav si prosím v profilu ty překlepy, v příjmení a město. Děkuji

Odesláno (upraveno)

Omlouvám se za profil ale bylo to na rychlo mě to nedá prostě spát. S vámi jsem tu vyřešila i problém předních blinkrů. Tak me napadlo ze pomoct při tomto problému me poradíte taky. Diky

Necituj těsně předcházející příspěvky!!!
Odesláno
před 5 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Upřímně, tohle je na někoho, kdo ví kde hledat :) Jestli to máš poblíž Kolínu, můžeme se domluvit, lampy v 307 jsem řešil kolikrát... 

Najít chybu, učesat to... Třeba je někde jen blbý kontakt. Úplně nechápu tu zaizolovanou kostru co nikam nevede. I ta to může dělat. 

Bohužel Trutnov. Jsi hodnej díky. Zkusím ještě ty kontakty . A ten konektor se dá koupit někde co jsem krouzkovala? Ze bych nove vše napojila. Děkuji za rady 

Odesláno (upraveno)

ooo, podařilo se napsat název města.

Nezlob se, ale napsat odkud jsi, je základ, a napsat naschvál nesmysl je ........ Celou snahu jsme si mohli ušetřit, kdybys zajela za @Hugo Boss, Kocbeře

776 605 devět nula pět  a za pár minut máš vyřešeno.

Elektrika se asi nedá opravovat radami. Buďto ji hovíš, anebo rady nepomůžou. Psal jsem, abys vyfotila konektor ve světle, tzn. vzít celou zadní svítilnu a foťák namířit do konektoru (tedy od předu auta). Nevyfotila.

Tak jak je odkaz od Radka Hurvajze, Blbne světlo, tak tam jsou fotky zřejmě i tvého problému.

Odesláno (upraveno)

Jak jsem psala ani jsem si nevšimla ze jsem napsala blbost do kolonky odkud jsem. Děkuji za upozornění opravila jsem bylo to psané v rychlosti. 

Dekuji zkusím se spojit.

Dobre myslet znamená h.... vědět ale aspoň vím víc možnosti. Jednu konverzaci se špatnými blinkry jsem si tu u vás našla a pomohlo tak jsem myslela .

Fotky jsem špatně pochopila .

Děkuji všem za ochotu.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno (upraveno)

Zkusíme to. Už jsem radil mockrát o elektrice, ale bez úspěchu.

Dávám fotku konektoru, který (zřejmě) jde do světla. Červeným kroužkem jsem označil divný pin, vypadá jako vysunutý. Pin vytáhni a on má na sobě takový výstupek proti vysunutí. Ten výstupek je zřejmě zatlačený, takže neblokuje proti vysunutí. Vyhni jehlou ten výstupek, asi o necelý milimetr, a pak zasuň do tělesa konektoru, správně otočený. Pak už nejde vytáhnout ven, OK. Pro zajímavost, zkontroluj pohledem na tělese světla, zda právě tento pin nese signál blinkrů, tzn vede k té žárovce blinkrů.

Většinou se vypálí některý pin - spoj. Když má špatný kontakt, vznikne teplo, spoj se opálí a mosaz zkřehne. To by bylo vidět, když se podíváš na konektory, podobně jako na fotce od Radka. V takovém případě je třeba ten spoj přeskočit kablíkem, tedy proklemovat. Jak proklemovat zkusíme najít fotky. Máš páječku a voltmetr?

obrazek.png.e43f7fc4ef29db7adf334064c8a19037.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...