ozzy56 Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 (upraveno) nevím přesně, jak je to u tvého auta, ale normálně je na pedálu brzdy pružina, která ho zvedá do základní polohy (nahoru), jenže do Servis boxu se už nedostanu... proto píšu, dej na pedál nějakou gumu, která ho bude zvedat tak, aby nesvítila brzdová světla a pak auto vyzkoušej jízdou, zda stále brzdí ... Upraveno 7. leden 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 Pokud pedál držím nohou tak to odbrzdím tak jsem jel i do servisu s nohou pod pedálem, abych to odbrzdil. Ale bral jsem to tak že tahám táhlo od posilovače a dokonce jsem ucítil i takové drhnuté povolení. Me přijde že ho posilovač nevrací tam kam by až měl cca 1-2 cm. Jinak pedál samotný je volný padá jen svou váhou 00.nic. Ale zase to dělá i s bez potlaku bez motoru. A pokud povolili hlavní valec cca 2 mm tak se to odbrzdilo. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 tak podle obrázku tam pružina není, obvykle tam bývá zkrutná pružina a ta by měla svoje obj. číslo Citovat
jarokare Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 Nebo je součástí celý pedálový skupiny a nejde samostatně objednat ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 taky mě to napadlo a dnes ani nepřekvapilo, že kvůli pružině musíš koupit celou pedálovou skupinu, i když ty pružiny praskají málo..., proto píšu, ať zkusí zvednout ten pedál gumou, co to pak udělá... Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 Pokud pedál zvednu tak to odbrzdím, ale to nevypadá, že by to bylo proto, že svou vahou pedál brzdí. Ale, že zvednutím povytáhnu táhlo od posilovače, které se asi úplně nevrací. Citovat
Hafity Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 Rozpoj soustavu pedál - táhlo a zkus je samostatně.... Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 To je pravda taky mě to teď napadlo. Zítra jedu do servisu tak uvidíme. A nemůže to být ještě úplně něco jiného? Mě jako napadá, že prostě posilovač se nevrací úplně, když 2mm povolí od něho hlavní valec a auto odbrzdi tak by valec nemusel byt rozbitý. Ale zase že by to dělal posilovač i při odpojeném podtlaku? Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 zkusil bych jim navrhnout kontrolu pedálové skupiny, nejde mi do hlavy, že musíš držet nohou pedál nahoře aby zhasla brzd. světla--brzd. pedál má horní doraz a tam ho drží právě ta pružina, takže brzd. světla nemohou svítit, právě tak pružina zvedne pedál a vysune tyčku z posilovače..., je to dost silná pružina, pokud tam má být a je zlomená, tak problém může být v tom , takže ať se na to podívají Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 Právě myslím, že ten pedál drží to táhlo z posilovače. A tím, že ho přizvednu táhlo popotáhnu a povolí brzdu. Je pedál na konci volný cca 1cm, že má vůli, nebo je pevný bez vůle? Můj má ten 1cm vůli. Citovat
oddie Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 Tam se bude něco přidírat, pedálovou skupinu je třeba vyndat ven a zkontrolovat jak tu skupinu, tak napojení a táhlo k posilovači. Bez rozebrání na tom není nic k vidění. hakavcak ohodnotil 1 Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 Tady odkaz na pedál. To by bylo úplně nejvíc, kdyby to bylo jen pedálem https://www.globaleu.sk/product/10021373799-peugeot-508-10-pedal-brzdy-automat-9666871680 Citovat
P607Olda Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 Byl jsem se podívat na svoji 5008 aut. Pedál brzdy nemá vlastní pružinu. Táhlo mizí v gumové manžetě, nevidím tam. Vůli nemá žádnou. OK406 a hakavcak ohodnotil 2 Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 Tak já tam vůli mám sice nepatrnou tak 1cm normálně přizvednout jde. Každopádně pokud pedál sundaji a brzdy zůstanou odbržděné tak je to v tom. A to by nemohli být lepší. Než aby mi tam vyměnili posilovač, valec a Závada přetrvávala. Jak by to potom vůbec bylo, kdyby mi vyměnili víc jak za 10tis díly a zjistilo se, že to dělá pedál? Hlavně když povolili valec 2mm od posilovače brzdy se odbrzdily. Tak prostě podle mě posilovač tlačí na valec a vakec podle toho funguje. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 no jsem zvědavý, čím to nakonec bude hakavcak ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 Upřímně jsem teda čekal, že tahle demontáž a kontrola pedálové skupiny a jejího napojení na posilovač už proběhla, když navrhli výměnu posilovače a válce... Takhle bych podle popisu spíš tipnul, že by mohl být problém v napojení nebo táhle, ale jak říkám, je třeba to nejdřív vyndat, aby to šlo zkontrolovat. Citovat
hakavcak Odesláno 7. leden 2024 Autor Odesláno 7. leden 2024 tak snad to zítra nějak dopadne, abych věděl víc než že si nejsou jistý. A co znamená, že pokud válec povolí 2mm od posilovače tak se kola odbrzdí? To mi přijde, že válec je v pořádku? Že na něj tlačí posilovač. No jsem zvědav Citovat
Hafity Odesláno 7. leden 2024 Odesláno 7. leden 2024 Mezi tlačnou tyčkou, která vychází z posilovače a pístem brzdového válce MUSÍ být vůle! Kdysi byly tlačné tyčky posilovačů seřizovací a ta vůle šla nastavit. Ale 2mm je už zase moc si myslím.... Citovat
hakavcak Odesláno 17. leden 2024 Autor Odesláno 17. leden 2024 Tak jsem přijel s autem domů. A dá se říct, že díky tomu, že nebyl k sehnaní brzdový válec tak se měnil jen posilovač a už je to hotové. No mám radost. Posilovač mám v autě tak se na to v práci podívám co to bylo za příčinu ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.