Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nedávno jsem měnil komplet celé brzdy kotouče / destičky vše na doporučení ATE. Všechno v pořádku no, ale teď co jsem přehodil na zimní kola tak se mi zvýšila spotřeba a dnes v místě kde se auto ještě před výměnou na zimní rozjíždělo se mi zastaví.  Tak říkám to snad brzdí tak jsem zvedl a zkusil zadním kolem otočit a horko těžko jsem s ním hnul tak jsem zkusil i druhé zadní a to samé a kola teplé. Zkusím teplotu předních taky teplé. Tak zítra chci zvednout celý a zkusit jestli se točí aspoň přední. Čím by to mohlo být, že by se po výměně minimálně zadní přibrzdily nebo dokonce kompletně všechny čtyři kola? Děkuji pěkně

Odesláno

Nemohl jsem při neděli ani dospat. Zvedl jsem auto vepředu a s kolem ani nehl. Tak, že je celé auto zabržděné. Asi pětkrát jsem ve stylu štve mě to šlápl na pedál a už to zase šlo pak zase ne. Stává se, že se nevrací pedál tím to je. Co teď? To he nějaký posilovač? Děkuji 

Odesláno (upraveno)

Pokud destičky chodí volně a lze je vyloučit z toho že se zadrhávají tak asi vadný hlavní brzdový válec, už to plyne z toho že se nevrací brzdový pedál. Ale chce to servis a kontrolu, protože tady se to tak nepozná :)

Nebo taky muže drhnout pedál brzdy, prostě těžko říct od stolu.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Už to nedělá několikrát jsem s pedálem zahýbal dolu nahoru, vyfoukal kompresorem a vynadal přítelkyni, že jela za mnou a neviděla že celou cestu brzdím. Už se normálně vrací tak snad to bude dobrý 

Odesláno

Jako nezlob se na mě ale proč nadáváš přítelkyni ?  Tak snad ty sedíš za volantem a máš auto pod zadkem tak by jsi měl poznat jestli auto jede tak jak jsi zvyklí nebo ne.  A oprava stylem nakopnutí pedálu a zahýbání s pedálem ručně pak vyfoukáním nevím čeho to je oprava za všechny prachy.  Každý auto který má jakýkoli problém s brzdama patří do servisu a kdybych chtěl být jo kór hajzl tak řeknu že každé auto které má problém s brzdama by mělo být okamžitě odstaveno na prvním bezpečném místě a do servisu by mělo být odtaženo. 

A kdo dělal tu kompletní výměnu brzd? Ty osobně nebo servis?  Ono taky je to o tom že fabrika v servisním plánu počítá s pravidelnou výměnou brzdové kapaliny a pokud je tam brzdová kapalina hodně dlouho a je plná vody jakože brzdová kapalina vodu vstřebává tak je dost možný že v těch tenkých trubičkách i přimrzla což by nemuselo být v tomto počasí tak nepravděpodobné. 

Odesláno

Tak asi jsem poznal, že je něco jinak proto jsem to začal řešit a přizvedl, abych jestli kola nebrzdí. Myslel jsem že to bude právě něco s elektro brzdou a netušil, že přibrzďuje i předek to jsem zjistil dnes protože jsem to začal řešit včera večer. Ano měnil jsem kotouče s destičkami sám a k tomu samozřejmě vyměnil i brzdovou kapalinu. A přítelkyně když vidí, že mi svítí brzdy i do kopce má na to upozornit. A za trest bude dnes bez oběda. A samozřejmě pokud by se to opět projevilo začnu to řešit přes servis. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím, tak to budu muset řesit přes servis, ale až po Novém roce teď nemají termín. Brzdový pedál jako by se někdy nevrátil cca 0.5cm ani brzdové světla to nerozsvítí. Už jsem myslel, že je pokoj, že to byla únava nějaké pružiny. Ale stojím v mírném kopci na semafor a zkusil jsem nohou přizvednout pedál a auto se začalo pomalinku rozjíždět. Tak to bude asi posilovač co neudrží pedál. Nebo nevím někdo nějaký nápad co vyzkoušet? Děkuji pěkně 

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím ahoj. Tak dnes domluvena bližší kontrola v servisu z 16 na 5.1 tak aspoň něco. Koukal jsem na to přes diagnostiku žádnou závadu to neukazuje jen to drží 2 bary po sešlápnutí a puštění se jako vrátí na 0, ale hned zas pomalu klesne na 2. Musím přizvednout pedál, aby to šlo na 0 a nesvítila brzdová světla. Možná někdo bude vědět co by to mohlo být. Názory jsou špatně odvzdušněné, hlavní válec nebo posilovač 

Obrázek WhatsApp, 2023-12-27 v 16.09.18_fc888466.jpg

Obrázek WhatsApp, 2023-12-27 v 16.09.18_5f2c67f4.jpg

Upraveno uživatelem hakavcak
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak to tady ještě jzkusím. Volali ze servisu nejsou si jistí nejraději by vyměnili válec i posilovač cca 10tis materiál :( Pokud povolí brzdový válec o 2mm tak je to úplně v pohodě, ale samozřejmě nejde posilovač. A když odpojí podtlaky tak to furt brzdí i když není v posilovači podtlak. Díky pokud by někdo věděl 

Odesláno

to se autorizák ptá tebe, co má vlastně vyměnit ?  myslel jsem, že tomu rozumí oni ... :myslim

jinak na začátku čtu , že ti to začalo přibrzďovat až po výměně kotoučů a desek--byly odpojené brzdiče od hadic ?  dělal ty kotouče a desky autorizák ?  možná je problém tam, když do té doby auto normálně odbrzdilo :myslim

Odesláno

Neptá spíš mi oznamuje nejistotu kvůli ceně. Že jsem žádal, abych se vešel do 10tis tak mi toto sdělil. Kotouče a destičky jsem měnil v září. Začalo to před měsícem nejdřív stačilo přizvednout brzdový pedál a byl nějaký den pokoj pak to začalo a dělá pořád. A takhle mi to popsal Pokud povolí brzdový válec o 2mm tak je to úplně v pohodě, ale samozřejmě nejde posilovač. A když odpojí podtlaky tak to furt brzdí i když není v posilovači podtlak a chce měnit obojí a cenově prý jen materiál 10tis 

Odesláno

to opravdu nevím to asi ne o tom vůbec nebyla řeč, ale vědí, že pokud se přizvedne a tak kola na chvíli odjistí, ale za jízdy, když jsem vezl auto do servisu a měl nohu pod pedálem a snažil se ho držet nahoře už kvůli brzdovým světlům jako bych po chvíli drhavě povolil. Když jsem to měl na diagnostice tak při sešlápnutí a puštění pedálu se vracel a zůstával na 2 bar pokud jsem ho přizvedl dostal se na 0, ale po chvilce opět začal sám klesat na 2.  

Odesláno

Na tom pedálu toho moc není ke kontrole Teda aspoň co jsem koukal. Padá jen svoji váhou stačí lehce přizvednout a brzdové světla zhasnou ale pak jako pomoci pedálu vytáhnout táhlo odbrzdit auto, ale stejně i když na pedál nešlápnu pomalu se přibrzdí. Za jízdy do servisu jsem měl nohu pod pedálem a držel a měl jsem pocit, že jsem po chvíli ještě trochu táhlo povytáhl. Jako by drhlo a tak 1cm třeba ještě šlo. A pokud jsem jen lohtal pedál při pribrždění tak to fungovalo. Jak jsem zabrzdil zase jsem musel pak přizvedávat. 

Odesláno

Pokud ho zvednu nohou a držím tak to odbrzdím. Když se to stalo poprvé tak jsem zkusil pedál přizvednout a bylo to v pořádku a chvíli vydrželo. Teď už to bylo tak, že jsem pedál musel držet za jízdy aby mi nesvítila brzdová světla. Ale jde zvednout lehce jen svoji váhou padá. A jak to má vlastně být co ho drží nahoře? Jsem měl zato že právě to táhlo od posilovače. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...