VojtouNerCZ Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 Pokud si auto plánuješ nechat, osobně bych se úplně vybodnul na sebelepší druhošku a požadoval po servisákovi ORIGINÁLNÍ těsnění z peugeotu/citroenu. Případů, kdy tam dali neorigo, nedodrželi oficiální postup (což je u tohohle motoru stejně důležitý, jako tam nelejt G12) a do půl roka bylo tísko v kelu znova je víc než dost... A hlavně požadovat, ať tam naleje G33... Tenhle motor je fajn a držák, ale tohle je bohužel taková jeho bolest. ozzy56 a Ferry ohodnotil 2
wildo55 Odesláno 30. listopad 2023 Autor Odesláno 30. listopad 2023 auto som kupil pred pol rokom, zatial sa menila len rozvodna sada, remen lozisko a vodne cerpadlo, v servise mi vôbec nepovedali ze tam nepatri G12. Pred tyzdnom mi pretesnovali olejovu vaňu, nakolko to tam v tych miestach bolo cele zagrcane od oleja. A vcera som si vsimol zas kvapky oleja na dvore ked som isiel s autom von. Preto som to zacal riesit ze co stym, auto si schcem nechat. Len vidim ze kazdy servis je iny, nevadi im ze v motore je G12, vôbec ma na to neupozornil servis. Hlavne ze vsade maju vycapene certifikaty.
VojtouNerCZ Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 Protože 99% servisů tady si jede VW a vůbec je nezajímá, že jiný značky to maj jinak. Přece nebudou na jeden kšeft kupovat g33 když maj hektolitr g12.
dýzl Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 Osobní zkušenost s tímto ale na TU1M+ tedy na slabší jedenáctistovce ve stošestém-měnil jsem všechna těsnění od hlavy výše. Všechna těsnění jse dával od VR, výjímka bylo těsnění pod výf.svody nebo to bylo pod sání? nwn už které ,bylo od elring,. Gufírka ventilů j a otlakování hlavy (+ případné orovnání) v servisu - cca 2500kč, materiál bez nemrzky a oleje ale s rozvody (kladka vp, řemen) dalších 2500kč vše sám tedy mimo hlavy-měl jsem podezření na prasklou naštěstí byla OK. Nemrzku jsem dával G13-přimkoupi tam byla tuším takyG13 Auto potom ještě pár let jezdilo bez problému , až do koupě jiného auta.
wildo55 Odesláno 30. listopad 2023 Autor Odesláno 30. listopad 2023 Tento prispevok od pana "dýzl" uplne vedla, ....
ozzy56 Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 před 5 hodinami, wildo55 napsal: Rozvody boli menene , maju cca 80km za sebou to nikdo neviděl, že z motoru valí olej ?? kdo ty rozvody dělal, proboha
wildo55 Odesláno 30. listopad 2023 Autor Odesláno 30. listopad 2023 No tu u nas taky mechanici, co im nepovies to neopravia
Hafity Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 před 2 hodinami, wildo55 napsal: Tento prispevok od pana "dýzl" uplne vedla, .... Důvod radim.1008 a inoxing ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 Asi stejný jako s mým dobrým dnem Radek Hurvajz, inoxing a radim.1008 ohodnotil 3
dýzl Odesláno 30. listopad 2023 Odesláno 30. listopad 2023 před 5 hodinami, wildo55 napsal: Tento prispevok od pana "dýzl" uplne vedla, .... Tak sorry že jsem tě chtěl někam navést se značkou dílů včetně ceny. Jinak asi takovým nemá asi fakt cenu něco radit . Zejména když dostane radu očisti a sleduj kudy teče!!!
wildo55 Odesláno 30. listopad 2023 Autor Odesláno 30. listopad 2023 Dýzl, precitajte si vsetko od zaciatku, niekto mi uz nieco poradil, a pritom aj zostanem. Nie som sopliak, co nic nevie o motoroch, keby som nebol na invalidnom tak si ten motor opravim doma sam.
Recommended Posts