Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

může se stát. Alternátor začne přebíjet, z akumulátoru se tím odpařuje voda, klesá hladina elektrolytu, odhalí se desky, zároveň se při přebíjení vytváří uvnitř vodík a pak stačí jiskřička mezi odhaleným deskama a je to. Není to časté, bude se jednat o souhru více negativních jevů v delším časovém sledu, ale vyloučit se to nedá.

Odesláno

Pokiaľ zlyhal regulátor a dobíjacie napätie bolo dlhodobo vysoké, tak to mohla byť príčina výbuchu. Ale nesvietila by celá čas kontrolka nabíjania?

Odesláno (upraveno)

v pripade prebijeni kontrolka svitit urcite nebude - protoze z principu jejiho zapojeni se rozsveci, kdyz na ni napeti od altiku neprichazi (altik nedobiji).  Prebijeni se da maximalne poznat tak, ze praskaji zarovky v aute

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

@Ferry Tak potom tá šoférka nemala ako poznať, že nabíjanie nie je v poriadku. Určite má potom význam nejaký voltmeter zastrčený počas jázd napr. v zásuvke pre zapaľovač. V mojom aute sa batéria občas "inteligentne" dobíja až 15,0 V. Je to ale počas tak max. 3/4 h a potom sa vráti na obvyklých 14 V. Neviem, aký význam má toto prebíjanie. Niekto som čítal, že elektrolyt po čase nie je homogénny - smerom ku dnu batérie hustne, a práve pri tomto krátkodobom miernom prebíjaní bublinky vodíka a kyslíka z elektrolýzy vody elektrolyt premiešajú. Či je tomu tak, alebo je iný dôvod, neviem.

Odesláno (upraveno)

Mi vybuchla baterka za jízdy v Transitu. Jsou tam 2, bouchla ta přední a kyselina mi ochrstla nohy. V Německu na dálnici, nejdříve jsem vůbec nevěděl co to jako sakra bylo. Celkem jsem si to užíl než jsem dojel na pumpu. Pak jsem hodinu prolíval to místo pod sedačkou vodou.

Naštěstí jsem s tou druhou baterkou odjel celou trasu. No ale zážitek teda silný.

20161003_225457.jpg

20161003_225500.jpg

Upraveno uživatelem David 106s16

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...