Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych pomoc už nevím jak dál. Měsíc jsem měl mou 308sw 2015, 1,6 nafta v servisu s chybou závada antiemisního systému. Byla provedena výměna nádržky adblue, nádržky aditiva pro FAP, vstřikovač adblue, Nox čidlo, oba katalyzátory prostě vše co se toho týká a po vyjetí že servisu auto drželo 20 km bez chyby a pak opět chyba motoru, závada antiemisního systému. Auto nebylo v autorizovaném servisu a tak i diagnostika nebyla přímo pro Peugeot. Neměl by někdo nápad co by to ještě mohlo být a zda někdo nemá možnost originální diagnostiky v Praze a okolí. 

VF3LCBHZHGS123843

Odesláno

Tak chyba P20E8. Nízký tlak.

Jelikož je vše po výměně tak zbývá již jen hadice co vede od nádrže adblue ke vstřikovači. Chtěl bych poprosit neví někdo kde by se dala sehnat, klidně i starší z nějaké bouračky/vrakace? Nikde jsme nenašli žádné číslo. VIN VF3LCBHZHGS123843

Peugeot 308 sw, rok2015

1.6 nafta, 88kw

Díky za každou radu

Odesláno

Nádrž je repase od Turbo Tec. Nic jiného tam snad už netěsné být nemůže ne? Takže ve finále jsou tam dvě potrubí než ten sajrajt z nádržky projede až ke vstřikovači? Takže musím objednat obě?

Odesláno (upraveno)

No je pravda že jednu nádrž jsem jim poslal už zpět. Přeci neudělají špatně dva repase za sebou. Ještě co teď koukám tak tam byla jedna chyba a to P204E. Ještě mě napadá nemůže být špatné třeba víčko nádrže a tam to utíkat?

Upraveno uživatelem kamza
Odesláno

Takže myslíš podruhé vrátit a koupit novou? Myslíš že je tedy blbost ta výhřevná hadice? Co ukazuje diagnostika tak je P20E8 a P204E a pak výpis z testu "Problem encountered during performaing test; Incorrect pressurization of ADBlue/DEF gauge-pump module Confirm to go back to the menu"

Díky 

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

taky už se asi 3 týdny trápím se závadou AdBlue P20E8 na Peugeot 308SW T9, 1,6 HDi, 88 kW, 2017, 130000km.

Najezdil jsem od první signalizace závady již asi cca 1000 km. 

Závada několikrát zahájila odpočet k "zablokování možnosti nastartovat po 1100km" a pak se opakovaně po cca 100 až 500 km sama dočasně "vyléčila".
Většinou při nebo krátce po delších jízdách (po dálnici) ...

Asi měsíc před první signalizací závady AdBlue, jsem si při předchozí / nedávné výměně oleje v převodovce všiml, že na objímce výfuku před vlnovcem, která je cca 15cm za vstřikovačem AdBlue, se vytváří bílý sajrajt a hromadí se také na plastu pod motorem.

Dnes jsem demontoval plast pod motorem a bylo toho to tam možná ještě víc.

Můžete mi prosím poradit, kde se tam ten sajrajt bere?

Může to souviset se závadou AdBlue P20E8?

Dostává se to na tu objímku zevnitř nebo zvenku?

Pokud zevnitř - znamená to, že docházelo k špatnému rozstřiku a místo kapiček stékala močovina jako kapalina až k té cca 15cm vzdálené objímce, a tam unikala ven a zkrystalizovala?

Pokud zvenku - mám hledat nějaku prasklou trubičku nebo vadnou spojku?

Je ta trubička v celé délce z plastu?

Jak hledat vadné místo, když je té trubičky vidět jen kousek od toho vstřikovače?

Na převodovce ani jinde v blízkosti toho vstřikovače jsem nic dalšího "bílého" nepozoroval.

Nebo to s tím vůbec nesouvisí?

Vstřikovač byl na pohled suchý a relativně čistý.

Rozdělal jsem ho a vyčistil. 

Čistil jsem ho nejprve ručně - hadříkem s nějakým čističem. Pak jsem to zkoušel s ultrazvukem, ale měl jsem povolen pouze přístup do oddělené lázně, tak se mi zdálo, že to moc nepomohlo.

Dotaz k čištění: pomohlo by k lepšímu výsledku aktivovat v ultrazvukové čističce elekrické otevření trysky? Můžete doporučit nějakou optimální lázeň?

Děkuji a zdravím

Vilém

IMG_20260603_075406.jpg

IMG_20260415_180015.jpg

IMG_20260603_080337.jpg

IMG_20260603_082525.jpg

IMG_20260603_093731.jpg

IMG_20260603_105611.jpg

Upraveno uživatelem vkolo11
Upřesnění

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...