Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 605 2,1TD - pattovo vládní vozidlo

Recommended Posts

Odesláno

Tak pokračování, komplet vyvařeno, zatřeno všechno stabilizátorem koroze, natřeno epoxidovou základovkou a dvousložkovou polyuretanovou barvou, spáry a sváry zamazaný karosářskym tmelem, následuje přelakovatelný UBS nástřik proti štěrku Dinitrol a nakonec origo zelená barva..... Když sem si nechal míchat tu zelenou, tak jsem rovnou nechal udělat víc a rovnou jsem koupil ještě stříkací tmel a nastříkám rovnou kapotu a masku....

Také jsem objednal díly na nápravu, když už to mám rozebraný a uložení ramen a spodní čep totál off... Takže komplet čepy - spodní a řízení, silenbloky ramen, silenbloky motoru, prachovky řízení, rozvodovou sadu, teleskopy kapoty, gumový spojky sání, komplet všechny okroužky na klimatizaci, opravnou sadu prahů, zadní brzdový kotouče a ten pojebanej zubatej ořech na výměnu spodního čepu :D 

Jinak mám koupenej i novej komplet vejfuk, bo je tam takový zvěstvo s jedním tlumičem a pár lešenovek :D 

Takže obvyklej muj problém se opět potvrdil, že z drobný opravy dírky v podběhu je zgenerálkvoaná půlka auta :D

PS: ještě zároveň s pežotem sem vyvařoval podběhy, lemy a prahy na transitu aby prošel STK, takže přejíždím od jendoho auta k druhýmu :D 

20240214_120735.jpg

20240214_144107.jpg

20240214_155647.jpg

37c28744-294b-46fb-8160-50fec28a654a.jpg

6557f42c-10e3-40fa-9fc7-62289bbd3f02.jpg

648d5524-e8ac-4980-8d20-d39db8cb9d2f (1).jpg

af3e5927-1003-462e-8277-64ae0548ac5f.jpg

417979708_678063004534350_6598780368705224009_n.jpg

Odesláno

@BubakGS jo no :D Ale fakt jenom jak :D 

jako myslím si, že autoklempíře co se tím živí by asi kleplo, ale tak já to tady patlám v únoru před barákem jen aby mi neteklo do auta :D 

Ono až se to zabarví a bude tam kolo a podběh, tak nic vidět nebude :D 

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak šestsetpátá je prozatím hotová Když říkám prozatím, tak před STK se budu muset pustit do dalších akcí, jako je třeba výměna komplet výfuku, oprava nějakých drobných korozí na podvozku, opravit ruční brzdu, pak nejspíš i brzdový trubky co vedou dozádu, vyměnit prachovky na řízení a rovnou i čepy řízení, snížit trochu dávky na čerpadle, neboť se do toho vrtalo víc lidí a když za to vemu, tak je vidět zamnou trochu kouřmo  :D  To by bylo nejlepší seřídit u nkoho kdo má kouřoměr a naladit to před emisema, aby mě zbytečně nevyhodily..

Jinak když už sem byl v akci, tak na rozebraný straně jsem rovnou vyměnil spodní čep a silentbloky ramene, to bylo obojí totál off... Potom jsem vyměnil olej v převodoce, chybělo skoro půl litru a už nebyl moc hezkej... Koupil jsem vosk do dutin a vystříkal komplet dutiny, i dveře, pak nastříkal kapotu s maskou, která byla natřená nějakou černou barvou a celá taková oprejskaná, takže opravit zabrousit a podle vinka jsem si nechal namíchat barvu. Nicméně je tmavší, asi ta původní je už vyšisovaná, nebo nevím...

Ze zvědavosti sundal hadici z turba a zkouknul vůli osičky, ta nebyla pocitově žádná, takže o starost méně :D a vyměnil gumové spojky na sání, jelikož dle oleje okolo nich už moc asi netěsnily... Dále mě asi bude čekat výměna intercooleru, jelikož je na jedný straně nějakej zblitej od oleje, takže nejsíš někde fučí, ale do toho se mi  zatím vubec nechce :D 

20240229_142154.jpg

20240229_172354.jpg

20240303_183951.jpg

20240305_125020.jpg

20240301_135203.jpg

Upraveno uživatelem patt
  • O 8 měsíců později...
Odesláno

Tak po delší době zas trochu údržby :D čim dál víc jsem pociťoval zvýšený hluk a vibrace, hýbání řadící páky podle zatížení motoru. Usoudil jsem, že silentbloky na motoru už nebudou úplně v kondici a jal se je vyměnit.

Vyměnil jsem komplet všechny, dole silenblok akce reakce + malej silenblůček v plechovym držáku, pak nahoře u rozvodů, ten je tam stejný jako dole u polosy + pak ještě jeden velký hlavní. Na pravé straně u převodovky taktéž. Šlo to celkem hezky, hlavně na novym hydraulickým lisu to byla ouplně profi práce! :D 

Teď po výměně všech celkem 6t silentbloků je to uplně jiný auto :D Ještě bejvá vyměnit řízení a snad tam už nebude nic mlátit, ani rachtat :D 

20241130_134847.jpg

20241130_133838.jpg

20241130_133851.jpg

20241130_141102.jpg

20241130_153920.jpg

20241130_142228.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dnes první závada na 605, jel jsem na otočku do Hlavního města! Nějaká Praha bo co je za vesnici... :D  no a praskl mi plastovej úchyt spojkového lanka, takže u nemocnice UVN jsem se jal ten plastovej zpíčinec provizorně opravit abych dojel dom :D 

Navrtal jsem pomocí šroubováku do toho plastu asi 3,5mm díru skrz a protáhnul závlačku, takhle pod palubkou u pedálu neskutečnej ojeb, ale zadařilo se dojeli jsme dom :D Rovnou jsem v autokelly pak zajel koupit nové lanko, které už nemělo samostav, ale bylo ručně štelovací. Říkám si, joo tak občas našteluju a bude to lepší. Nicméně výměna lanka na 605 2,1TD která má plnou výbavu a je tam asi dva tisíce trubek hadic, kabelů je opravdu gynekologická práce.

Chvílema sem si teda připadal jak veterinář, když krávě strká celou ruku do pr*ele :D Já klečel na motoru a na třikrát zlomenou ruku pod posilovačem brzd sem tam ladil nové lanko :D Samozřejmě když jsem ruku vytáhnul ven, tak měla  trochu tmavší barvu od kvalitního motorového oleje TOTAL :D  Takže takové žůžo labůžo :D 

Nicméně na staré lanko si vyrobím ze železa novou koncovku a budu ho vozit s sebou, protože vím, že to rádo praská, když spojka není úplně fit a jde víc ztěžka. Může mi někdo vysvětlit proč tuhle plastovou hentovinu vyráběj plastovou a ne plechovou? To je snad na všech pežotech (krom starý 309tky) stejná blbost a rádo to praská :D 

20250109_134553.jpg

20250109_161425.png

• O 4 měsíce později...
Odesláno

@Peugeot605 záleží co, spojkový lanko takhle zezhra na autě na 2.1TD je výser, to je lepší přístup zespod, ale to na silnici moc neuděláš :D  Jinak běžný opravy jsem neměl nijak extra problém s ničím

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...