Bohouš Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Nemá prosím někdo zkušenost s posíláním ALU prostřednictvím České pošty ??? Jde mě hlavně o to zda musí být ty kola nějak specielně zabaleny, nebo zda je dovalim na poštu a oni si je převezmou a jen vytopim sazbu (cca 500,-) Protože fakt nevim do čeho zabalim 4 elektrony.......:myslim Citovat
Kurt Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Bohušu já nevím, ale snad ani nepočítej s tím, že Ti Česká pošta, s.p. bude balit elektrony. Nejlépe sehnat pořádnej kus pěnový folie a přelepit tesa páskou. Citovat
Vertex Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Já bych to přes poštu vůbec neposílal, zkusil bych nějakou zásilkovou službu a hotovo, vyjde Tě to snad na stejno, maximálně o pár korun víc, teda aspoň myslím Citovat
Marcel505 Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Myslím si, že i zásilková služba to chce mít zabalený. Aspoň co jsem viděl PPL u nás. Ale co, vem nějakej karton a pěkně to zabal třeba dvě a dvě kola. Na poště neradi viděj dva balíky svázaný provázkem... No a když tam napíšeš cenu třeba 10 tis.Kč, tak podle toho se zvýší o něco částka poštovného (vlastně poštovné + pojistné). Citovat
Vvitty Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 posli to vlakem... hodis to na nadrazi, a na druhe strane si to adresat vyzvedne taky na nadrazi. Stejne to ceska posta nedoruci domu, teda vlastne jo, treba v 11 dopoledne kdyz jsou vsichni v praci na ceny se podivej na stranky ceskych drah. da se na to udelat i dobirka. na nadrazi ti rovnou reknou kterym vlakem to pujde, takze si dotycny muze pockat na nadrazi, pripadne to vyzvednout pozdeji ad ceska posta a udana cena - pozor, to co uvadis neni cena zasilky. to je maximalni cena zasilky. plneni v pripade ztraty je nekde mezi 0 a uvedenou cenou, dle uvazeni posty. pokud se teda za poslednich deset let neco nezmenilo... [upravil dne 22.5.06 Vvitty] Citovat
chechet Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 chechet doporucuje DPD . samozrejme zbozi by melo byt zabaleno. snad bys nechtel ALU kola posilat jen tak nezabalene??? myslis, ze si zbozi v depech zasilkovych sluzeb podavaji v rukavickach? ČD muzou byt taky vhodne, to jiz ale vyzaduje vetsi spolupraci adresata. Citovat
Driver Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Ať to budeš posílat jakkoliv tak jedině zabalený. A doporučuju ti nějakou přepravku, ušetříš si spostu keců co budou mít na poště kvůli tomu jak to máš zabalený, do čeho to máš zabalený, že máš nestandartní lepenku apod. Bráchovi posílali nový disky zabalený v kartonový krabici, já bych to asi udělal taky tak, minimálně bych je zabalil do bublinkový folie. Citovat
Medvěd Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Já mám zkušenosti s řidiči dálkových linek autobusů - a to FUNGUJE na 100 % (že jo, Péťo). Zjistíš, kdy by mohl příjemce být přítomen u autobusu, zjistíš, kdy odjíždí z Prahy autobus přímo do onoho místa, řidičovi dáš odpovídající množství zlaťáků a při nakládce před řidičem zavoláš dotyčnému číslo linky a RZ autobusu - no a za pár hodin jsou kola u majitele. Samozřejmě platba je už zase spíš na důvěře, ale opravdu tímhle posláním maximálně eliminuješ možnost poškození disků (samozřejmě velkou roli v tom hraje i ochota řidiče - nedopobručuju posílat takhle velkou zásilku v pátek, kdy tím budem pojede i spousta turistů - ale ještě jsem nebyl odmítnut). Citovat
Fusion Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 Nebo PPL. Co sem posílal PPL tak moc nedbají na to jak je to zabalený (gumy stačí svázat páskou) ale je to spíš rozumný to trochu přebalit. Ceny jsou v pohodě. Citovat
Chip Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 mě když teď přišli kola z německa tak byly dve a dve kola svázaný a po stranach byl karton tzn. vzorek koukal. bylo to proste a jednoduche ale netusim jestli to balil nemec prodejce nebo nemec kuryr, ale já bych se zeptal primo na poste nebo oslovil nejakou přepravní službu. Citovat
Citros Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 rozhodne bych to resil prepravni sluzbou... do dvou krabic po dvou elektronech. Zabalit do penove folie a vypodlozit kartonem. Tak mi prisly hliniky kdysi davno z e-shopu a v uplne v pohode. Citovat
skupko Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 No ja som vlakom stahoval PC... Zabalil som si ho do krabic zaniesol na stanicu a na druhy den som cestoval z KE do BA a v BA som si ten PC vyzdvihol. Akurat sa plati za uschovanie, pokial tam tovar nechas cez ?tri? dni alebo tak nejak je to to na Slovensku. Cena je bezkonkurencna!!!...ziadna prepravka, ziadna posta.... Citovat
Bohouš Odesláno 23. květen 2006 Autor Odesláno 23. květen 2006 děkuji všem za info. Kola nebudu posílat já, ale sehnal jsem docela pěkný ALU za pěkný peníz, ale prodejce je z Opavy - což je tak trochu z ruky na to si tam zajet se na ně jen podívat......... Citovat
Hadra Odesláno 23. květen 2006 Odesláno 23. květen 2006 Tak tam pošli nějakýho klubáka ostraváka :D ať je shlídne a podá reference. Jinak k té sběrce. Švagr provozoval sběrku vrámci spedice a bylo to super, perfektní ceny a služby. Jenže už ji neprovozujou, tak jsem zkusil TOPTRANS a tam na nějakou kulturu přepravy serou, což mělo za následek toho, že mi ze sedmi plechů přišel ten horní totálně kašovej ( byl zabalenej v kartonu a ve strečce. oni od toho dali ruce pryč, že prej se to tak stává při manipulaci a hotovo. Takže dávej i na tohle pozor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.