Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 3 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

jj je tam od novoty auta , tedy od 9/2023, vlastne kecam , sel tam trosku pozdeji ale je tam faaakt uz dlouho 😁

Upraveno uživatelem Pe.Tr
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

dva roky fuč , letí to . Kupodivu i má najeto , na to že jezdím na kdečem :D  aktuálně 23500km .

Přemýšlím jestli ho vůbec dám na zimáky, když tu mám ještě plonkovou i10 :D 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dle mého není úbytek cca 2,5 mm dezénu pneu za ujetých cca 25.000 km tak hrozný. U nové byl vzorek 8 mm? Pak na zbytku 5,5 mm ještě ujedeš cca 35.000 km. Předpokládám výměnu pneu cca při 2 mm dezénu.

Moje zkušenost je, že když je dezén již málo hluboký tak se ojíždí o dost pomaleji než na nové pneu. Já to přičítám tomu, že se už nižší dezén méně deformuje vlivem působení sil v zatáčkách. Možná to je, ale jen domněnka podpořená mojí víc než padesátiletou řidičskou praxí.          

Odesláno

Přiznávám tak na to, že si něco najel na zimních mne při psaní odpovědi vůbec, ale vůbec nenapadlo. 😧  

Na druhou stranu je, podle mého názoru, lepší dobrá přilnavost měkčí pneumatiky než jezdit na puku s dlouhou kilometrovou životností, ale v každou druhou zatáčku jet pomalu a smykem.

Odesláno

no ja jsem namlsany z předchozí generace santy tam sem mel Kumha a ty pneu najeli pres 50000km  😁 a vyhazoval sem je s 5,5 mm vzorkem po 6 letech protoze uz byli tvrde a vzatackach to bylo uz neprijemne do volantu. 

Odesláno (upraveno)

Já bral continetaly nějaké ecocontakt s nižším valivým odporem a ty potvory měly jako nové 6,5 mm vzorku takže pozor na to😉

Upraveno uživatelem Kloub
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Pe.Tr napsal:

tak nakonec sem to přezul , letní Continentaly teda zklamání, auto mam dva roky najeto celkem 25000km a vsechny pneu maji 5,5mm  . 

Tak jsi to tu vypsal i za našeho Tucsona, je to mizerné. Jsem to řešil s @Pe.Tr po founu je to jen zase ,aby se muselo kupovat nové, naše nejezdí žádnou kudlu.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Chápu tě. Jen něco z mé řidičské minulosti. Moje první "západní" auto po revoluci byl WV Golf 1.6 nafta. Letní kola DUNLOP dezén si už nepamatuji hloubka vzorku cca 3mm. Ojet se mi je víc než dva roky nedařilo. Na sněhu ale hrůza. Jeden podzim první dopolední sníh a cesta z práce dlouhá 5 km a při ní třikrát v hodinách. Přitom jsem po prvních hodinách jel hodně pomalu. Doma rychlé přezutí na připravené zimní pneu Hakkapeliitta dnes je to Nokain. Už nikdy jsem neměl tak dobré zimáky. Letní Dunlop měly ještě na jaře dalšího roku dezén vyleštěný skoro jako když jsme na vojně leštili bočnice pneumatik na Praga V3S černým krémem na boty. 

Odesláno

na 3008 mane Micheliny nove měli vzorek cca 6mm měřil jsem to a zdálo se mi to strašně málo , říkal jsem si to bude hned sjetý , teď je na nich po 28000 km ujetých v lete cca 5-5.2 mm vzorku neskutečný vůbec neubývají l….

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...