Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, před nedávnem jsem sundával volant a ovladače pod ním a od té doby přestal jet klakson. Pojistka se zdá být ok, trumpetky jsem mel vytažené a na zdroji mimo auto troubí, pod  volantem je všechno zapojené, spínače ve volantu pod airbagem spínají, ale napětí jsem žádné nenaměřil a při mačkání airbagu vládne ticho... máte někdo nějaký tip, co by mohlo být špatně? Nebo nemáte schema, jak to je vlastně zapojené? Nejde to přes nějaké relé? Díky moc...

2.2HDI 2006-2007

Odesláno (upraveno)

ahoj, do elektriky moc nejsem, ale klakson spíná zem (ukostření)  :myslim, takže do klaksonu jde PLUS přes pojistku a druhý kablík je MINUS--ten se spíná na volantu...

EDIT :  tak jsem napsal asi blbost 😢

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No tak to opravdu ne. U 807 spíná klakson relé v BSM. Takže k trumpetě jde spínané + odsud, druhý konec je standardní kostra. Pokud sundaval volant, problém bude tam - osobně tipuju utržený převodní pásek v páčkách. Jinak se to dá krásně zkouknout v diag - jestli se povel od volantu dostává dál nebo ne. 

Odesláno

Nenajdeš a budeš ho hledat úplně zbytečně. Sám píšeš, že problém vznikl tím, že jsi sundával volant a ovladače pod ním a od té doby přestal jet klakson - tzn. závada je tam. Relátko je jinak pravděpodobně v BSM zalité a samostatně vyměnit nejde (podle verze, ale 2006-7 už to tak pravděpodobně mít bude).

Odesláno (upraveno)

Nezapomnel. Schvalnĕ jsem znovu zhodil aibag, všechno je pod ním zapojené. Kontroloval jsem i kabeláž do ovladačů, všechno se zdá zapojené a vše funguje - blinkry, stěrače, tempomat, radio, jen ten klakson...

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek
Odesláno

Je možné, že je přerušené vedení od spínače na volantu do vedení v autě. Může být přerušený tzv. šnek v COMu (blok spínačů pod volantem). Je v něm plochý svinutý vodič, který právě umožňuje el. propojení mezi volantem a el. instalací v autě. Občas se stane, že se tento vodič přeláme. Často při nesprávné montáži COMu do vozidla.

Odesláno

Jednou jsem se vyvztekal nad klaksonem, koupil jsem auto s už nefunkčním a rozhodl se ho zprovoznit, závad tam bylo několik. COM jsem vyndaval snad 3x, pásek jsem musel připájet na obou stranách.

Jinak mám pocit, že pásek nebo část s ním se dá kdyžtak koupit na Ali.

Odesláno

Díky všem za zprávy, volant tedy znovu celý rozeberu a zkusím proměřit vodivost. Docela by pomohlo, kdybych věděl, na který pin kterého konektoru bloku ovladačů je přiveden okruh od relé, které má spínat klakson. Je jasné, že na volantu se už spíná na kostru. Jak už jsem psal, trumpetky jsem měl venku, jsou obě funkční, tak předpokládám problém někde na tom okruhu + / relé / blok ovladačů / kostra na volantu.

Odesláno

Tak jsem z hecu začal zkoumat klason, který nefunguje už od minulé STK. Napětí jde až ke společnému konektoru klaksonů. Tak sem je oddělal a zkusil bokem a nic. Vypadaly celkem v pohodě. Vydloubnul jsem krytu na klaksonech, kde jsou "nanejtovaný" dráty k vzájemnýmu propojení a celý ty spoje jsou zoxidovaný/shnilý. Ojednal jsem náhrady s obyč. fastonama, tak uvidíme.. :)

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Pěkná práce ale rozhodně bych nepoužil krimpovací fastony který si použil ty. Za dva roky Ti vyhnijou. Mluvím z vlastní zkušenosti. A to sem do nich nacpal vazelínu. Sežeň si fastony s teplem smrštitelnou bužírkou ty vydrží věky. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...