PredyA Odesláno 22. srpen 2023 Odesláno 22. srpen 2023 Dobrý den. Do této chvíle používám manuální převodovku ale pokukuji po automatu . Zatím jsem neměl možnost řídit Peugeot s automatem a v mém okolí ho nikdo nemá. Proto by mě zajímali vaše názory a rady. Citovat
pavelu96 Odesláno 22. srpen 2023 Odesláno 22. srpen 2023 Takto obecný dotaz už jsem dlouho neviděl. Nejdřív to bude chtít vybrat model a pak zajít do kteréhokoliv bazaru a tam si auto s automatem vyzkoušet. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. srpen 2023 Odesláno 22. srpen 2023 ahoj, musíš u prodejce vytvořit dojem, že ho chceš koupit , ať už to bude autobazar, nebo prodejce nových vozidel--ten pocit z jízdy kdy neřadíš, ti nikdo nepředá--jen ty sám musíš zkusit..., jinak se připrav na vyšší cenu auta a častější výměnu oleje v převodovce (je to i dražší, než u manuálu), ale že neřadíš není zadarmo... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. srpen 2023 Odesláno 22. srpen 2023 Za mě je automat fajn. Osobně mám teda radši manuál, prostě mi dělá dobře tam tu rychlost prásknout sám Ale ve druhé 307 máme ještě starou AL4 a paráda, hlavně na popojíždění po městě apod. A nový převodovky, kdy ani nevíš, že řadí, o tom ani nemluvím... Citovat
RichVa Odesláno 22. srpen 2023 Odesláno 22. srpen 2023 @PredyA nebo si udělej výlet do Liberce (15. - 17. 9.) nebo Pardubic (22. -24. 9.), svez se s automatickou 408 a navíc si pak dej pořádnej burger https://www.peugeotemotionday.cz/burger-street-festival pavelu96 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
PredyA Odesláno 24. srpen 2023 Autor Odesláno 24. srpen 2023 Dík za názory a rady. Moc mi to nepomohlo. Z mého okolí vím že převodovky z koncernu šlapou skvělé a když se jim dá co potřebuji tak i vydrží. Ovšem info o převodovkách od Peugeotu jsem toho moc nezjistil. Ale díky. Citovat
petrinza Odesláno 24. srpen 2023 Odesláno 24. srpen 2023 Mám dva Peugeoty s automatickou převodovkou - 307CC, r.v. 2005, najeto 167 tis., 4kvalt a 2008 1,2, r.v. 2016, najeto 140tis. 6 kvalt - převodovky bez problémů. Citovat
MJSytic Odesláno 24. srpen 2023 Odesláno 24. srpen 2023 @PredyA Ono by to chtělo trochu více specifikovat, jakého Peugeota bys rád pořídil. Protože jak šel čas, těch automatů bylo použito velké množství typů, a každý měl svoje problémy Starší auta do cca 2005 měla 4rychlostí skříně, pak se začal dávat 6-8st Aisin (případně robot) a do budoucna se bohužel chystá "dvojspojka"... Citovat
PredyA Odesláno 4. září 2023 Autor Odesláno 4. září 2023 Měl bych zájem o 3008 rok 2018 a mladší. Citovat
MJSytic Odesláno 4. září 2023 Odesláno 4. září 2023 V tom případě to bude měničová Aisin EAT6-8 dle motoru a ročníku výroby Co se týká komfortu tak tomu dle mého názoru není co vytknout. Zvlášť EAT8 je naprostá paráda. Podle mého lepší než dvojspojky u VAGu. Co se týká spolehlivosti, tak je to dost individuální. Základ je nekoupit zhuntované auto, které nemělo pravidelný servis. Určitě bych se vyvaroval auta s koulí po nějakém "tahači". Nicméně bude potřeba, aby sis to vyzkoušel. Spoustě řidičů manuálu vadí jiná logika řazení automatu a stále mají potřebu do toho převodovce blafat. Lepší je to řazení neřešit a nechat převodovku dělat svou práci. Ona se časem naučí styl řidiče a krásně to funguje pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 4. září 2023 Odesláno 4. září 2023 Aisin EAT 8 mívá ještě hlučnější 5tku a 7mičku pod zátěží a je to vlastnost. U mého auta to tak je. Není to žádná hrůza. Tahle převodovka navíc docela pěkně kompenzuje relativně malý a slabý motor... Citovat
PredyA Odesláno 8. září 2023 Autor Odesláno 8. září 2023 Děkuji pěkně. Tak snad koupím dobře. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.