Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den. Do této chvíle používám manuální převodovku ale pokukuji po automatu . Zatím jsem neměl možnost řídit Peugeot s automatem a v mém okolí ho nikdo nemá. Proto by mě zajímali vaše názory a rady. 

Odesláno

Takto obecný dotaz už jsem dlouho neviděl. 

Nejdřív to bude chtít vybrat model a pak zajít do kteréhokoliv bazaru a tam si auto s automatem vyzkoušet. 

Odesláno

ahoj, musíš u prodejce vytvořit dojem, že ho chceš koupit 😉, ať už to bude autobazar, nebo prodejce nových vozidel--ten pocit z jízdy kdy neřadíš, ti nikdo nepředá--jen ty sám musíš zkusit..., jinak se připrav na vyšší cenu auta a častější výměnu oleje v převodovce (je to i dražší, než u manuálu), ale že neřadíš není zadarmo...

Odesláno

Za mě je automat fajn. Osobně mám teda radši manuál, prostě mi dělá dobře tam tu rychlost prásknout sám :D Ale ve druhé 307 máme ještě starou AL4 a paráda, hlavně na popojíždění po městě apod. A nový převodovky, kdy ani nevíš, že řadí, o tom ani nemluvím...

Odesláno

Dík za názory a rady. Moc mi to nepomohlo. Z mého okolí vím že převodovky z koncernu šlapou skvělé a když se jim dá co potřebuji tak i vydrží. Ovšem info o převodovkách od Peugeotu jsem toho moc nezjistil. Ale díky.

Odesláno

Mám dva Peugeoty s automatickou převodovkou - 307CC, r.v. 2005, najeto 167 tis., 4kvalt a 2008 1,2, r.v. 2016, najeto 140tis. 6 kvalt - převodovky bez problémů.

Odesláno

@PredyA Ono by to chtělo trochu více specifikovat, jakého Peugeota bys rád pořídil. Protože jak šel čas, těch automatů bylo použito velké množství typů, a každý měl svoje problémy :myslim  Starší auta do cca 2005 měla 4rychlostí skříně, pak se začal dávat 6-8st Aisin (případně robot) a do budoucna se bohužel chystá "dvojspojka"...

• O 2 týdny později...
Odesláno

V tom případě to bude měničová Aisin EAT6-8 dle motoru a ročníku výroby ;) Co se týká komfortu tak tomu dle mého názoru není co vytknout. Zvlášť EAT8 je naprostá paráda. Podle mého lepší než dvojspojky u VAGu.
Co se týká spolehlivosti, tak je to dost individuální. Základ je nekoupit zhuntované auto, které nemělo pravidelný servis. Určitě bych se vyvaroval auta s koulí po nějakém "tahači". Nicméně bude potřeba, aby sis to vyzkoušel. Spoustě řidičů manuálu vadí jiná logika řazení automatu a stále mají potřebu do toho převodovce blafat. Lepší je to řazení neřešit a nechat převodovku dělat svou práci. Ona se časem naučí styl řidiče a krásně to funguje ;) 

Odesláno

Aisin EAT 8 mívá ještě hlučnější 5tku a 7mičku pod zátěží a je to vlastnost. U mého auta to tak je. Není to žádná hrůza. Tahle převodovka navíc docela pěkně kompenzuje relativně malý a slabý motor...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...