Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Poraďte čo to môže byť. Príklad idem do kopca a pridám v ňom plyn. Po cca 10 s. my sekne motorom a na to ss rozsvieti kontrolka oleja a hlásenie okamžite vypnúť motor. Hneď vypnem a po chvýĺe naštartujem a všetko v poho. Hladina oleja je skoro pri vrchnej ryske. Vas is das?🤣🤣🤣

Takže to hlásy Strata tlaku v motorovom systéme.
Vypnite motor.

A verzia  je CUHNNS/S.

Upraveno uživatelem Kámo 777
  • O 5 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Ahojte, prosím vás ako zistim tu verziu motora? Dnes sa mi stalo, presne toto isté. Volal som do servisu a prijmaci technik mi povedal tiež že najpravdepodobnejšia príčina bude sitko olejového čerpadla. Tak ma hneď aj objednal. Dík. 

Mám P2008 rv 2020, 1.2 Pure tech 130, najazdené 62 tis. km

Upraveno uživatelem Dark_Side
Odesláno

O droliacich sa rozvodových remeňoch v olejovom aerosole v Puretechoch je toho na internete, vč. tohto fóra popísaného mraky. V súčasnosti platí, že praskliny na remeni treba kontrolovať vizuálne cez otvor na nalievanie motorového oleja. V servisoch majú tiež mierku na zistenie, či remeň nezväčšil svoju šírku. Tieto kontroly sa robia minimálne po každých 20 000 km. V konečnom dôsledku tieto oderky z remeňa okrem nedostatočného mazania motora môžu viesť k zníženiu účinnosti bŕzd kvôli poškodeniu vákuového čerpadla.

Odesláno (upraveno)

Tak som si pozrel ten remeň a mám pocit, že už je pred smrťou. Poprosím tiež o váš názor. Ď.

IMG_20240217_1214178712.thumb.jpg.1863429a6d5eefdb7460c4c48e479a4b.jpgIMG_20240217_1214238572.thumb.jpg.c15183bd7e621d6acfb1ebd62fa7dc78.jpg

IMG_20240217_121506021~2.jpg

Upraveno uživatelem pavelu96
Upraven formát vložení textu
Odesláno (upraveno)

Skor by som povedal že v klinickej smrti. Idem do servisu v pondelok. Hádam to prežije kým tam prídem cca 25 km.

Len pre úplnosť:

1. garančka - 13 tis. km

2. garančka - 26 tis. km

3.garančka - 40 tis. km

4.garančka - 55 tis. km 

Aktuálny nájazd 62 tis. km

Odesláno

ahoj, možná to přeháním, ale zkus jim nejprve zavolat a ukázat ty fotky, nedej bože se řemen roztrhne na cestě do servisu a bude zle, ale možná to fakt přeháním :myslim

Odesláno

V tom aute by už mala byť odolnejšia verzia remeňa, než boli 2008-kách pred 2008 SUV. Napriek tomu po 62-tisíc km je ten remeň silne poškodený, hoci výmena je v súčasnosti predpísaná výrobcom na 105-tisíc km.

Pretože mám rovnaké auto, r.v. tiež 2020, ale doteraz len 32-tisíc km, môžem sa dozvedieť, ako sa tým autom jazdilo? Napr. či tam bolo veľa krátkych trás (<20 km), aký benzín sa tankoval (oktány, renomované ČS, či sa používali aditíva), či sa namiesto úbytku hladiny oleja nepozoroval skôr opak. Predpokladám, že servis tam dával olej Total Quartz Ineo First 0W-20. Ďakujem.

Odesláno (upraveno)

@Akoc Jazdím na ňom denne do práce na trase Rača - DNV  a späť. Takže zväčša trasy 20 -25 km tam a to isté nazad. Cestou z práce občas zastavenie v obchode a krátka trasa domov. Väčšinou trasy v rámci BA. Zhruba dva krát mesačne víkendova jazda mimo BA cca 30 km tam a 30 km späť. Pár krát do roka dialničné tripy Slovensko, Rakúsko, Taliansko, Chorvátsko. Až ma mrazí keď si spomeniem že pred dvoma týždňami som sa vrátil z Dolomitov, že to neprdlo niekde cestou. Jazdím s tým úplne normálne, nie som brzda premávky, ale ani žiadne prasačiny. Dialnica 130-140 kmh, max 150 kmh. Benzín tankujem zásadne na značkových pumpách OMV, Shell, sem tam Slovnaft. Žiadne no name a diskont pumpy typu Jurki, Oliva, Dalioil. To je no go pre mňa. Pozri moj spritmonitor. Vždy 95 oktánov, cca raz za pol roka premium Shell v-power, alebo OMV Maxxmotion. Aditíva nedávam vobec, to ma ani nenapadlo. Olej mením zásadne v autorizovanom servise, predpokladám že tam vedia čo majú do toho vergla nalievať. Priznám sa že medzi výmenami mrknem olej tak max. raz dva krát takže v množstve oleja som nejaké rozdiely nespozoroval. 

Podľa faktúry 1. garančka vo Final CD Ružinov olej Total 0-W30 Ineo First ,  2. garančka Final CD Lamač olej Total 0-W30 Ineo First. 3. garančka Final CD Lamač už tam dali olej Qartz Ineo 0W-20 (asi Total),  4. garančka bola robená vo France-Tech Petržalka podľa faktúry olej 0W-20 značka vo faktúre nešpecifikovaná. ale predpokladám, že keď sú autorizák tak si nedovolia tam naliať nejaký hampejz.

Na ten remeň v pondelok idem do Final CD Lamač z tých troch bratislavských mi príde ten servis najsympatickejší.

Len doplním toto je moj prvý Peugeot a asi aj posledný. Už som rozhodnutý tento vergel pojde z domu. Celý život som jazdil na Fordoch, posledných 6 rokov pred Peugeotom som mal ecoboosta 1,0. Servisný interval 20 tis.km a počet porúch 0, slovom nula. Je pravda že jazdím zásadne len benzínové motory, ale roky rokúce od mojho prvého Forda (Mondeo rv 99) počet porúch 1 slovom jedna porucha na C-maxe senzor škrtiacej klapky umrel. Takže tak.

Odesláno

@Dark_Side No tá história jazdenia nevyzerá kriticky pre rozpadanie remeňa. Prémiové benzíny už obsahujú aditíva, ktoré by mali spomaľovať karbónovanie motora (PureTech je na to náchylný ako všetky motory s priamym vstrekovaním). Zakarbónovaný motor je potom náchylnejší na detonačné horenie - čím má benzín menej oktánov, tak tým viac. Nezhorený benzín sa potom môže dostávať do oleja a riediť ho - tvrdí sa, že, okrem iného, aj benzín v oleji napomáha deštrukcii remeňa.

Čo sa týka servisu, tak ja od začiatku chodím do Final-CD Ružinov a som tam zatiaľ spokojný. V autorizovaných servisoch určite lejú len predpísaný olej. Okrem remeňa je tento predpísaný olej dôležitý aj pre životnosť turbodúchadla. V mojom prípade bol olej menený vždy po < 10 000 km. Niektorí odporúčajú meniť už po 7 000. Po dlhšej jazde pri vyšších otáčkach (diaľnice a pod.), keď je turbo rozpálené, tak po zastavení hneď nevypínať motor, ale nechať aspoň 1/2 min turbo ochladiť pri voľnobehu (hoci tieto EB2ADTS motory by mali mať dochladzovanie chladiacou kvapalinou). Zabráni sa tak rozkladu oleja v turbe. Tiež kvôli mazaniu turba vypínať start-stop funkciu.

Odesláno (upraveno)

No neviem, ale v 21. storočí meniť olej po 10 tis. km, a dokonca po 7 tis považujem za nonsens, veď takto sa menil olej na  komunistických škodovkách a žigulákoch. Ako vravím na ecobooste som najazdil za 6 rokov vyše 100 tis. km bez zničeného remeňa. Kúpil ho odomňa kolega, pri 115 tis. km vymenil rozvody a Focus bez problémov jazdí. A podotýkam jazdí krátke trasy, býva v Galante, ráno deti do školky, po obede zase deti zo školky, cestou nákup v obchode. Takéto caviky s jedným shitom od Peugeotu, že krátke trasy nie. Diesel krátke trasy nie, benzín Peugeot nie. 😡 Keby tam namiesto toho remeňa natiahli primeros tak im to vydrží dlhšie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...