Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

benefit to je mozna pro toho cloveka, co s tim jezdi. Ale pro vsechny okolo je to oser. Tuplem na sidlistich, kde je typicky malo parkovacich mist a jeste jsou mala, rozhodne ne na dlouhou dodavku. Totez plati o hromade mist po meste - proste jsou delana na osobak, ne na dlouhe... a siroke.

Norma rika, ze parkovaci misto ma mit 2.5m sirku. Tam dodavu moc nenacpes.Treba obycejny transit ma v zrcatkach 2.4m. Delka mista je pak normou alespon 5m. Opet, dodavka se nevejde. L4 ma typicky 6.5m a i vic.

Odesláno

MAZDA E 2200 ani VW T4 nezaberou reálně větší prostor než běžný osobák. Něco jinýho jsou ty L4 dodávky, ale ty zákazy zase střílí globálně do všech N1, tedy i upravený Forman může mít problém.

Odesláno

Jenze tohle je mireny primarne proti dodavkam. Ano, sveze se s tim spousta dalsich N1 vozidel. ale s tim musi pocitat, ze NAKLADNI vozidla budou v rezidencnich zonach omezeny. Kdo ma T4, T5 apod otypovanou jako osobni auto, nema problem. Dodavku holt zaparkuje jinam, mimo rezidentni zonu.

Pouze dusledek toho, ze tam neustale stoji idioti s velkejma kramama a zabiraj misto.

Odesláno (upraveno)

Zase Tvoje zkrat(k)ovité vidění světa ve smyslu "Já jsem king a všichni kolem idioti"

Majitel autodopravy, řemeslník, řidič zásobování i různých kurýrních společnosti nemá zákonem nijak specifikováno, že by nemohl mít sídlo firmy na své domácí adrese a tudíž mu nic (vyjma vyloženě specifikovaných zákazů) nebrání si v místě provozovny zaparkovat auto, pokud se tam vejde.

Mě Tvůj vztek přijde celé tohle vlákno hlavně o tom, že "jak to, že já jsem si koupil auto M1 a Ti, co byli chytřejší a koupili auto bez DPH můžou úplně totéž co já? To přece musí jít nejak ošéfovat, aby ten život nebyl tak jednoduchej...."

PPL, DHL, ZÁSILKOVNA - to všechno jsou firmy, které jsou využívané tisícovkami lidí a jsou ideální náhradou zkostnatělého molochu zvaného Česká pošta. Ti kluci často makají od nevidím do nevidím a už Tě vidím v barvách, jak na jejich místě sypeš svým autem ve čtyři ráno na parkoviště, aby ses přesunul ke skladu, pak do večera jezdíš svou trasu, abys nakonec auto zahodil někde v řiti a odtud zase svým drandil domů - vys*al by ses na to během měsíce (a to Ti možná ještě fandím).

Osobně jsem za rozvozové firmy rád, ale může to být i proto, že bydlím kde bydlím a dodávka delší než L3 nemá reálně šanci tu zaparkovat jindy než o weekendu (a to ještě musí mít štěstí). Ale máme tu několik hlídaných (placených) parkovišť, kde se to velký auto nechá nechat za dvě kila za noc a to si takovej dopravce umí v nákladech zdůvodnit.

Podle mě není reálné, aby se všechny obce kously a řekly, že N1 tam v nocí nesmí parkovat, páč ty auta na lampu nezavěsíš a práce, co odvádí, je v globále prospěšnější než nějakej nekoncepční zákaz.

P. S.

Teď jsem si uvědomil, že u nás to řeší množstvím lidí proklínané (a srovnatelným množstvím lidí propagované) Modré zóny. Bydlíš tu? O. K. Zaparkuj tu svoje auto a je jedno jestli osobák nebo dodávku (pokud se vejdeš).

Máš firemní auto? Pak ať za Tebe platí parkovné firma (netýká se podnikatelů zde bydlících, Ti platí jako za běžné auto).

No a máme tu celkem klid

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

benefit je to hlavně pro FIRMU, ta se zbaví spousty povinností , v tom je ten bordel :roker

já jezdil do práce skoro 50 let z jednoho konce města na druhý, cca 50 minut v tramvaji a autobuse s přestupem jedna cesta, v ZIMĚ v LETĚ, až poslední roky se dalo jezdit autem, dneska jsou lidi rozežraní, jak nevleze před barákem do auta, tak SOCKOU ani do práce nepojede 😯, tata vždycky říkal, že by to chtělo ,,velký bič a malý dvůr'', a měl pravdu 😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jiste sis vsiml, ze firemni parkovani je nasobne drazsi, nez rezidentni. A sorry, ale ten ttrend ze se firemni dodavky nechavaj pred barakem je z hlediska rezidentu desnej. U nas dokonce pravidelne cely vikeny parkoval v ulici kamion, "protoze si ho prece bere domu a setri mu to cas"... no. dostal tam zakazovou znacku, at parkuje na odstavce u firmy.

A ze musi mit dodavku u baraku.. nemusi. Je to jen lenost. Nic vic. Problem hnout prdeli na parkoviste. "Chudacek by musel rano popojet"... tvl ja do prace jezdim 100km cestu. A kazdymu je uplne jedno, ze musim dojet 1.5 hodiny tam, 8.5 hodiny tam byt a pak dalsi cesta domu. Nikdo se na to nepta. 

Odesláno

když jsem kdysi jezdil s nákl. autem s vlekem, nebyl by z prostorových důvodů problém--málokdo měl tehdy auto a tak bych se na parkplacu před domem i otočil 😂, samo že to za komančů nešlo, a dneska , kdy jsou parkoviště přeplněná, tak nějakou část zabírá firemní banda, co přece nepojede do garáží dvě zastávky tramvají (dneska vytopenou, nebo klimatizovanou), končím, nemá to smysl, jen by oheň víc hořel

Odesláno

Firemní parkování je násobně dražší stejně tak za osobák jako za dodávku. Jak jsem psal, chápu, že ty L4 opravdu mohou být problém, ale prostě se mi nelíbí hnát to šmahem na všechny N1čky, kór když stát umožnil zařazení do této kategorie i pro jinak běžně OA. V tom spatřuju ten zásadní problém a nechápu v čem je rozdíl jestli někdo zabere 3x5 m OA nebo N1.

Odesláno (upraveno)
před 8 minutami, ozzy56 napsal:

když jsem kdysi jezdil s nákl. autem s vlekem, nebyl by z prostorových důvodů problém--málokdo měl tehdy auto a tak bych se na parkplacu před domem i otočil 😂, samo že to za komančů nešlo, a dneska , kdy jsou parkoviště přeplněná, tak nějakou část zabírá firemní banda, co přece nepojede do garáží dvě zastávky tramvají (dneska vytopenou, nebo klimatizovanou), končím, nemá to smysl, jen by oheň víc hořel

Ozzy - můj strejda, druhdy lampasák a celoživotní komouš (budiž mu země lehká) byl po vyhození z armády za nesouhlas s okupací Rusy po roce 68 poslán z Tábora do Prahy a tam si našel job jako dispečer (nebo garážmistr) v IPSu a už na začátku 80 let se zmiňoval o tom, že občas v noci objíždí adresy řidičů, co mají povolení parkovat náklaďáky doma, jestli mají zaparkováno a nedělají nějakou černotu.

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Medvěd napsal:

PPL, DHL, ZÁSILKOVNA - to všechno jsou firmy, které jsou využívané tisícovkami lidí a jsou ideální náhradou zkostnatělého molochu zvaného Česká pošta. Ti kluci často makají od nevidím do nevidím a už Tě vidím v barvách, jak na jejich místě sypeš svým autem ve čtyři ráno na parkoviště, aby ses přesunul ke skladu, pak do večera jezdíš svou trasu, abys nakonec auto zahodil někde v řiti a odtud zase svým drandil domů

Jeste k tomuhle: vzhledem k tomu, ze KAZDY den zacina rano nakladkou na depu a konci vykladkou tamtez, tak neni jediny duvod, aby tam to auto nestalo pres noc. Zadna rozvozovka nenechava pres noc baliky v aute. Zadna.

Jinak, jde proste o omezeni nakladnich vozidel. Ja vim, ze N1 vlastnici to neradi slysi, ale proste za usporu dane maji jista omezeni. Doposud na to hromadne kaslali, tak ted holt zjevne nebudou, protoze jinak budou mit problemy. Meli na to myslet uz davno, ta omezeni plati hodne, hodne dlouho.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Pěkná diskuse 😮 Bohužel bez šance, že se dohodnete :(

Už, aby se zavedla norma, že každá bytová jednotka musí mít minimálně dvě svá parkovací místa. Pěkně na svém pozemku a za své peníze vybudované ;) :D

Odesláno (upraveno)

Asi jsem jezdil u jiných "rozvozovek"

Ano, nejezdil jsem balikovky, tam to asi funguje jak píšeš, ale já při rozvozu knih běžné měl zboží v autě i přes noc. Fasování sice bylo každý den ráno (když jsem byl pod firmou, sám na sebe jsem nakládal zásadně v pátek na celý týden), ale zboží se vozilo v množství "aby nedošlo" a prodávalo se knihkupcům přímo z auta, takže v autě zbývalo + se každodenně doplňovaly nové knihy a špatně prodejné se zase vracely. Proto bylo dobré parkovat poblíž domova, aspoň pro ten pocit, že mám auto pod očima a nikdo mi ho nevybere.

Ale nic - mě se to nijak nedotýká, jen tak nějak soucítím a chápu, že se tahle "úprava" nesetká s nadšením 

Odesláno
před 9 minutami, Péťa napsal:

.....

Už, aby se zavedla norma, že každá bytová jednotka musí mít minimálně dvě svá parkovací místa. Pěkně na svém pozemku a za své peníze vybudované ;) :D

Rád si počkám, jak toho jako chceš docílit u stávajících obytných domů 😀

Naprosto mimózní představa i požadavek 

Odesláno

ještě taková douška pro @Medvěd

tak nějak s léty na klubu odhaduju, že jsi folkař (tramp), takže tě omlouvá, že nevíš, kdo je Ozzy Osbourne-- je to zpěvák z úplně jiné kategorie hudby, než máš rád asi ty, já opravdu nejsem ten Ozzy, ale jen ozzy (možná sis toho  nevšiml), ale budu ti vděčný, když přestaneš komolit můj nick, díky 🤠, chci ti to napsat už dlouho, až dnes jsem se odvážil 😉

Odesláno (upraveno)

Jde Ti konkrétně o velký O nebo ignoraci číslovky? 

Pokud o velký písmeno, pak je důvod velkýho O zcela prozaický - ve škole už na prvním stupni mě učili, že jména VŽDY začínají velkým písmenem.  No a já  nick chápu jako jméno (pozůstatek mé trampské éry, kdy přezdívka byla rovna nebo někdy i víc než jméno vlastní). Pokud tedy bazíruješ na oslovení malým písmenem,  zkusím si na to dávat majzla, ale 100% úspěch Ti neslíbím.

Pokud Ti jde o tu číslovku, tak ta mi prostě nepřišla tak podstatná,  abych se s ní vypisoval - trváš-li na ní,  nemusel jsi hledat odvahu a stačilo jen se zmínit,  budu si dávat většího majzla než na malý písmenko místo velkýho. 

Každopádně sorry za údajné komolení  - dej vědět,  kde je chyba a zamakám na tom.

Odesláno

Hele kdysi dávno ještě když jsem jezdil na kamionu tak jsem si na národním výboru vyřídil povolení k parkování  náklaďáku v ulici u baráku je to možná že víc než 20 roků zpátky ale se starostou se to dalo za flašku šnapsu domluvit. Mimochodem na radnici se od té doby vystřídalo x starostů a žádnej si nedovolil to povolení zrušit. Bylo období že jsem opravdu tahač s návěsem parkoval u baráku ale to trvalo asi 5-6 měsíců a nebylo to každý den tak jednou max. dvakrát za týden. Od doby kdy se udělaly nové vozovky a všude se nacpaly obrubníky tak jsem byl " doma " náklaďákem 2-3x když jsem jezdil tu jednu sezonu u cestářů tak sem si bral domů 815 sypač jeden naplavenej si na výboře stěžoval ale měl smůlu protože já sem projel s radlicí všechny ulice kam jsem se vešel takže obecní multikára neměla tolik práce.  Ale proč to píšu tady ve vsi dnes a denně parkuje x velkých náklaďáků a x dodávek a nikdo z těch šoférů nemá v sobě ani kousek slušnosti se na výboře zeptat jestli to nevadí že tu parkuje. Takže jedinej kdo má povolení jsem já a nevyužívám ho. 

Odesláno

A protoze se to zneuzivalo a kamionaci apod. si parkovali jak chteli a prekazeli, tak treba u nas je na zacatku obce znacka zony, ze nad 3.5t, autobusy a traktory maj 21-7 a o vikendu cely den zakaz stani... 

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, Péťa napsal:

Pěkná diskuse 😮 Bohužel bez šance, že se dohodnete :(

To se to kecá, viď? Ale já už mám za své taky pro tři venku,z toho dva pod střechou a dva v garáži,ale stále je to málo.😆😀 A na svém.

Upraveno uživatelem Milan+

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...