Marcel505 Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 Otázka je lehká, jak převést přední nebo zadní sklo tak, abych ho nezničil? A jak nejlépe jej vyndat (kde tlačit) abych ho nezlomil? (Sklo má okolo gumu a ten roztahovací proužek tam už není a tak je okno teď dost volné). Kámošovi se povedlo přední sklo zlomit. Takže se radši ptám. Ono u starých skel je to problém. Jedná se mi teda o vyndání skla z 505ky, ale potřeboval bych obecné informace. Napadlo mě sklo převést třeba na zahrádce, že bych dal na zahrádku zadní sedačku a pak na to sklo, ale i tak nevím nevím. Citovat
oddie Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 Zadní sklo - jakkoliv (téměř), je kalené, to hned tak nepraskne. Čelní sklo - lepené (vrstvené) = velký problém. Ad vyndavání - lepší je, když to neumíš, tu gumu rozřezat. Že by se ti povedlo ho jen tak vytlačit, na to rovnou leda zapomeň. Co se převozu týče, zásada je, že to sklo nesmíš nikdy položit naplocho - ani když jej neseš. Prostě je třeba, abys ho měl pořád skoro kolmo, pak je relativně v bezpečí. Takže převážet opřené v co nejvíc kolmé poloze, a nesmí se příčit. Když ho položíš, jeho vlastní váha zcela bohatě stačí na to, aby prasklo... Citovat
Ladis Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Několikrát jsem převážel přední skla a to na plocho (nešlo jináč). Na podlahu kufru dát dvě smuchlaný deky pro odpružení (nebo bublinková folie atd.). Zaoblené boky skla co budou trčet do prostoru se musí podložit, cirka ve 1/4 každé strany. Stačí 5 l kanystřík co je na vodu do ostřikovačů. Je dobrý, když je prázdný, nemá tak velkou chybnost při dinamice auta za jízdy. Na hrany se musý přeložit dekou, ve směru jízdy aby při akceleraci a brždění nenaráželo okno do něcěho natupo. Pozor na zavírání kufru. Je třeba nebýt zbrklý, pokud nejde dovřít (zámek kufru může sklo naťuknout a je po něm). Takhle se dá zmáknout v pohodě hafol kilometrů rozumnou jízdou. Pozor na pokládání skla na hranu. Skla do aut jsou lehčí, ale čím těžší a větší sklo, tak hrozí šokové popraskání když se postaví na zem na hranu a dosedne to na třeba i nepatrný kamínek. Skla z náklaďáků a autobusů takhle rupnou přímo v ruce i když se s nimi zachází jak se svojí drahou polovičkou (tudíž vždycky postavit na deku, nebo hadr) Citovat
Driver Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 My jsme ty skla při převozu normálně postavili na zadní sedačku na molitan z postele a opřeli o opěráky a obalili tím molitanem takže se ani nemohli překlopit při brždění. Citovat
Marcel505 Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 Díky vám všem za informace. Hned se toho převážení víc bojím. S tím vyndáním - když bych nechtěl tu gumu zničit, jak ho mám teda vyndat? Je už jen v té gumě. Takže se trošku pohybuje. Tlačit uprostřed i na stranách? Ale asi tu gumu zničím, za to mi nestojí. A s tím převážením - na plocho ho asi do kufru nedám, jak říkal Ladis. Je to moc velký. Možná by to vyšlo, ale vadí mi tam přívod benzínu do nádrže. Hold je v kufru... Každopádně s tím kolmo se mi to líbí víc. Tak to bych ho mohl dát na zadní sedačky úplně kolmo? To by možná bylo nejlepší... Citovat
oddie Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Jestli to auto už nemá palubku a platsy na sloupkách, jde někdy za pomoci několika špachtlí přehrnout postupně okraj té gumy z rantlu kastle pod to sklo - když to uděláš po celém obvodu, tak to sklo i s gumou pak už jen na kastli leží. Takže bych zkusit nejdřív to (pozor, nepáčit! ). Když to nepůjde, radši bych tu gumu uřízl, vytlačování je dost rizikové (stačí, aby to bylo v některém místě přilepené, a jsi v p...). Na zadní sedačky to můžeš dát, jestli se ti to na šířku vejde... Citovat
Marcel505 Odesláno 19. květen 2006 Autor Odesláno 19. květen 2006 Původně zaslal: oddie Když to nepůjde, radši bych tu gumu uřízl, vytlačování je dost rizikové (stačí, aby to bylo v některém místě přilepené, a jsi v p...). Na zadní sedačky to můžeš dát, jestli se ti to na šířku vejde... S tím přehrnutím to vidím dost černě, ta guma mi přijde dost široká. Já to radši uříznu, protože kdybych pak někdy sklo potřeboval na auto, tak gumu asi potřebovat nebudu, ta by byla snad v pořádku. A to zadní - to můžu vytlačit i s gumou? Bylo mi také doporučeno vzít to několika šroubováky mezi gumou a kastlí... Citovat
vix Odesláno 22. květen 2006 Odesláno 22. květen 2006 ono vozit okna na zahrádce není dobrý, bo jsem takto koupil levně hardtopa bez zadního skla, které sfoukl kamion ze zahrádky. sklo bych vozil vevnitř .... Citovat
Ladis Odesláno 23. květen 2006 Odesláno 23. květen 2006 Pokud se vrátím k vyndavání okna s gumou, tak se mi osvětčily hřebýky se širokou hlavičkou. Krásně se dají rozepřít širší hlavičkou o lem kastle a gumu, dřík pak odtlačuje lemovací část gumy skla. Takhle s menšímy odstupy a sklo v podstatě vyndáš velice elegantně a jde to i docela rychle. Postup z vnitřní strany. Citovat
Marcel505 Odesláno 23. květen 2006 Autor Odesláno 23. květen 2006 Díky za všechny rady, o víkendu jsem se chystal na to přední sklo (že odříznu gumu), ale pak se vyskytly nějaké komplikace, tak jsem se pustil do zadního. Gumu jsem zevnitř tlačil ven, takže na horní straně jsem tu gumu vytlačil (převlékl) zevnitř na kastli po celé délce a pak strany - pak už stačilo sklo jen vytáhnout nahoru a bylo to. Pak jsem ho dal na stojato na zadní sedačky, připásal a v pohodě. Takže to šlo i s gumou, ale to přední odříznu. Nebudu riskovat. Jak sklo s gumou skladovat? Stači mít ho opřené o zeď? Citovat
zoby Odesláno 24. květen 2006 Odesláno 24. květen 2006 já jsem vyndával sklo na 205. byla v něm ďupka od kamínku a málo jsem odhrnul gumu a moc tlačil a sklo prasklo. pak jsem gumu odhrnul pořádně a šlo to lehce. chce to nespěchat a jde to v poho. jinak jsem viděl při práci borce, co lepí folie a ten měl za 20 minut vyndaný a nasazený 2 přední skla. říkal, že pokud v něm není ďupka od kamínku jde to v poho, ale jakmile tam je, je tam velké pnutí a sklo většinou praskne jinak k převozu. vezli jsme moje nové sklo vzadu v dodávce na podlaze na ležato a nic se mu nestalo [upravil dne 24/5/06 zoby] Citovat
Dafe Odesláno 25. květen 2006 Odesláno 25. květen 2006 já bych do kufru lupnul babiččiny pravou peřinu a sklo dal na ní. Pěkně si to na ní lehne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.