Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Určitě dám, zatím jen mohu potvrdit že to brzdí dobře. Sedlo si to poměrně rychle, zatím najeto asi 400km a rozhodně to brzdí lépe :) Ovšem co za značku tam bylo předtím netuším.. Co se týče špinění tak na to jsem sám zvědav, ale to ukáže až delší čas :D 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak máme za sebou první závadu - asi na to mám prostě štěstí (kdo si pamatuje mé problémy s topením ze 407 coupe), ale minulý víkend při návratu z Beskyd jsem ráno zjistil že vůbec nefouká větrák klimatizace, což bylo super vzhledem k teplotě 10 stupňů, vlhkosti a ještě dva psy v autě :D Fakt super jízda, musel jsem furt zastavovat a otírat okna zevnitř abych něco viděl :D Včera celý ventilátor včetně modulu vyměněn

Co se táče brzd tak si je nemohu vynachválit, brzdí to super a hlavně to fakt špiní naprosto minimálně! Takže doporučuji :) 

Odesláno (upraveno)

Já se před lety ještě s 306kou ocitl bez funkčního ventilátoru na horách v zimě mezi Vánocema a Novým rokem a byl jsem velice rád, že Pepito měl poblíž známého mechanika a tomu se nešťastného Pražáka zželelo. Jet ráno 3 km od hotelu pod sjezdovku se sklama namrzlýma zevnitř, to je fakt super zážitek.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

abych pravdu napsal, myslel jsem, že jde o větrák v masce (saharu) 😧, to názvosloví i u profíků je někdy matoucí...

ale jinak si představ, že ti v opravdové kose klekne bufík v tatře, v kabině šílená zima, nevidíš ven ani do špíglů, na sobě vaťák a beranici a dispečer ti nařídí dojezdit šichtu, bo nikoho za náhradu nemá 🙈😉

Odesláno

hele mě bohatě stačilo, když jsem ještě se 407 Coupe jel na lyžovačku a když jsem večer sedl do zmrzlého auta, zjistil jsem že se polámaly klapky v topení a hnalo to dovnitř jen vzduch z venku (tehdy něco kolem -5°C), po dvouhodinách jízdy domu jsem nebyl schopný levou rukou  pustit volant, jak jsem ji měl zmrzlou :D V Tatře to muselo bejt ještě o dost záživnější

Odesláno

to znam, sice se nezasekly klapky, ale odeslo ovladani okynek a uto sse rozhodlo, ze si pri venkovni teplote okolo nuly proste nevytrahne okenko ridice nahoru. Takze cesta z Blanska do Hradce se stazenym okynkem ridice :D :D 

• O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ve středu přezuto na zimní plechy a navlečeny nové papuče Maxxis Premitra Snow WP6 a jsem velmi mile překvapen. Váhal jsem mezi Klebrama a tímto, v testech to bylo dost vyrovnané a tady hrála pro cena a hlučnost, tak jsem si řekl proč to nezkusit.. A teď po víkendu mohu s klidem říct že jsem maximálně spokojen :D 

S 5008 jsem měl celkově premiéru na sněhu, vesměs vše v pohodě akorát teda mám trochu problém s kufrem - v tom bordelu jak se hodně chytá bordel na zadku, tak mi zamrzlo tlačítko pro otevírání kufru, pomohlo až rozmrazení v garážích obchoďáku.. Tak nevím zda to bylo jen nějaká blbá shoda náhod že mi tam povolil sníh na slunku, zateklo a zmrzlo nebo zda je to nějaký častý problém u 5008 :myslim Doufám že to byla první varianta :D 

IMG_20231202_180853.thumb.jpg.63a416cb8163ef0c1bb103bd2d2587b7.jpg

Odesláno

Ještě jsem zapomněl na jednu věc a to je baterka - zatím drží ale už mi servisák říkal ať se připravím na výměnu. On doporučuje originál, tak přemýšlím zda pak koupit tu nebo vzít nějakou Vartu, nebo prostě najít něco ideálně lepšího. Nejsem v tomhle moc znalý, ale vím že často bývá třeba zrovna od té Varty ta baterka kvalitnější než origo a přitom za lepší peníze. Druhá věc je že jsem nenašel (nebo možná jen blbě hledal) stejné parametry a hlavně aby byla stejná velikost, navíc prý musí být typově L3D jako je origo, ale opět jsem uplně nedohledal co ten typ L3D znamená.. Jsem z toho trochu jelen :D Co máte v 5008 vy ostatní? Origo či něco jiného?

Odesláno
před 2 hodinami, Rikic339 napsal:

Ještě jsem zapomněl na jednu věc a to je baterka - zatím drží ale už mi servisák říkal ať se připravím na výměnu. On doporučuje originál, tak přemýšlím zda pak koupit tu nebo vzít nějakou Vartu, nebo prostě najít něco ideálně lepšího. Co máte v 5008 vy ostatní? Origo či něco jiného?

Nyní jsem měnil (po zkušenostech s předchozí 308 2.0 HDi) ve své 3008 2.0 HDi 110kW  S&S opět za Vartu - tentokrát "lepší" pro auta se StartStopem (Varta Silver 12V/70Ah AGM  Dynamic). Vedle ve vsi (Volyně) ve https://www.fiavi.cz/  za ni chtěli 3520,- s DPH + vratnou zálohu 560,- na starou (druhý den vráceno).  Je zajímavé, že ji měli na prodejně skladem, ale na eshopu v nabídce není. Zavolal jsem tam. Na originál jsem se taky díval, ale prý je to úplně stejné.

Měnit jsem to pak nechal u mého dvorného mechanika, protože je k tomu přístup jak k penězům, ale hlavně se sundávají plasty takže jsme to nechali u něho na noc na dílně na rozehřátí. 

Odesláno

Díky moc za tipy :) Ještě si to nechám projít hlavou, vím že origo je tak nějak jistota a nebudu muset nic řešit.. Tak uvidím :) 

Jinak jsem včera auto trochu "přechválil", večer jsem do něj sedl a netočilo se pravé zadní kolo :grr nejdřív jsem si říkal že asi přimrzla ručka nebo co, ale levé kolo se točilo normálně.. Pravé nejdřív vůbec, pak když jsem chtěl zacouvat zpět na parkovací místo tak se tak pootočilo o půl otáčky a s šíleným skřípáním zase zaseklo. Protože jsem fakt potřeboval jet, tak jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem se po sněhu rozjel na kus suchého asfaltu a tam se kolo "utrhlo" a už se točilo normálně. Cestou jsem ještě 2x zastavil a kontroloval teplotu zda není trochu přidřené a netopí, ale už to bylo v pohodě. Nechápu, snad už se to nebude opakovat 

Odesláno

U baterie bych origo neřešil, ohlídej si hlavně ať má stejnou kapacitu a jestli máš start-stop, tak ať je AGM.

Tohle se mi u 308 s elektrickou ručkou stalo zatím minimálně jednou každou zimu, když jsem delší dobu stál. Takže asi běžný jev. :D Dokud do toho nemusíš bušit palicí, aby se to odtrhlo, tak asi dobrý. :D A co jinak brzdy, jak jsi spokojenej?

Odesláno

Start-stop nemám, ale co jsem tak dohledal (nevím zda tomu věřit) tak označení baterie L3D by mělo znamenat něco jako že je vhodná pro start-stop.. V tomhle prostě tápu, nevím jestli jen neumím hledat nebo co :D 

To jsi mě trochu potěšil, že vím že se to prostě děje.. Ale zároveň nepotěšil, že mám počítat že se to asi někdy zase stane :D No musel jsem to okopat, ještě teď mě bolí palec, ale zabralo to :D V tomhle mě ta elektronická ručka trochu štve, u normální jsem ji prostě v mraze nezatáhl a byl klid :P 

Brzdy super, jako neřekl bych že to brzdí líp než ty "obyčejné", ale brzdí to velmi dobře. A fakt to v podstatě vůbec nešpiní, neskutečný rozdíl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...