Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz jaké auto mám zvolit, chci je kupovat na jaře příštího roku zvolit Peugeot 308 s naftovým motorem 1,5, ale asi bude třiválec 100 kw nebo Mazdu 3 čtyřválec 90 kw cena tak do 650 000 kč max

Odesláno
V 23. 5. 2023 at 12:51, davidse napsal:

A co motor  PureTech 1,2 96 kw 3 válec s turbem

tak co, bereš ho ??   ten Rus říká, že ti při problémech dají nový 😉👍, jinak díky za video 🤠

Odesláno (upraveno)

Tady je jeden z komentážů pod videem, a je od Petr Sedlacek:

Auto je pecka, ale pozor! Motory 1.2 puretech, průšvih.Rozvodovy řemen prochází olejovou lázní, ten pak začne praskat a jeho kousky ucpou sací koš. Výsledkem je oprava za cca 20 tis Kč. Měl jsem 308 z roku 2019 a stalo se mi to po 73 tis km. V současné chvíli vlastním 3008 ještě v záruce a ten samý problém po 67 tis km. Jedná se vlastně o konstrukční vadu. V Peugeotu to samozřejmě ví, ale nikdo o tom radši moc nemluví!!

Vypadá to že půjdu do Mazdy 3 s motorem 2.0, s manuální převodovkou se 6 kvalty, 4 válec 16 ventil 110 kw cena 700 000 kč, ale záleží to na mnoha okolnostech v mém soukromém životě, a nebo pokud skousnu cenu 740 000 kč tak 308  1.5 BlueHDi 130 Automat 8 kvalt.

Upraveno uživatelem pavelu96
Upraven formát vložení textu
Odesláno

No tak o tom že ty 1,2 PT jsou vcelku průšvihoví se ví tak nějak celkově co já vím tak málokterý ten motor dojede do 100 000 km.  A nejlepší je že podle mínění fabriky si ten motor lidi zabijou sami. Protože pořád převládá ten názor že do města benzín jenže u PT je právě největší průšvih městský provoz kdy při poskakování po městě a častém startování se motor a hlavně olejová náplň nedostávají dlouhodobě do ideální pracovní teploty která je důležitá k bezproblémovému provozu s rozvodovým řemenem máchaným v oleji. Kdy není problém to že se řemen maceruje v oleji ale v tom že při městském provozu dochází k častému startování nedostatečném ohřátí motoru a tím jak ulpívá benzín na stěnách válců a je pístními kroužky stahován do oleje tak se nadměrně ředí olejová náplň a ta směs oleje s benzínem začne leptat rozvodový řemen a ten se pak drolí a ty výdrolky když se dostanou k sacímu koši olejového čerpadla tak ho přicpou a motor pak nemá dostatečný tlak a průtok mazacího oleje a dojde k zadření takže paradoxně vetší výdrž ten motor má pokud se používá spíše pro meziměstský nebo dálkový provoz kdy dochází k pravidelnému prohřátí oleje na pracovní teplotu která je taková že se díky ní z oleje dokáže ten benzín odpařovat. 

Odesláno (upraveno)

@davidse

Tak to jsou naprosto šokující informace - úplně stejná, jako v první větě tohoto vlákna (akorát se zvýšil budget) a o motorech 1.2. Puretech škoda mluvit :roll

A opět Tě po několikáté vyzývám, aby jsi přestal používat zvětšování textu a jeho barevné zvýrazňování!

Upraveno uživatelem pavelu96
Odesláno (upraveno)

Má někdo zkušenosti s automatem od Peugeotu 8 kvalatem, nebo obecně automaty od Peugeotu spotřeba u HDi je 4,5l/100km

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno

je perfektní👍

uci se podle tvého způsobu jízdy máme ho v 3008 s 1.5HDI a manželka s tím jezdí kombinaci v pohode 4,8-5.2

ja jezdím 5,5-6,5 jezdím na režim sport převodovka motor točí kolem 2-2,5 tis😉 rádi plynule a bez problému oproti DSG

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...