Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

Koukal jsem, že mám docela orezlé brzdové potrubí.

Kolem zadních náprav je to pohoda, tam je to přístupný. Akorát bych potřeboval vědět jak složité je demontovat ty dvě trubky co vedou pod autem z přední pumpy na omezovač? Co jsem viděl odzadu, tak to mizelo někde pod nádrž.

Já jen abych věděl kolik si na to vyčlenit času a co vše bude potřeba rozebrat. Jedná se o krátkou P206 bez ABS.

Díky

Upraveno uživatelem dracekvo
  • dracekvo changed the title to Výměna brzdového potrubí dozadu
  • O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj,

přidávám se k dotazu, který nebyl zodpovězen. Řeším to samé, ale na 206cc (s ABS). Exisuje nějaká sada potrubí? Ideálně komplet na celé auto...

Předem díky za odpověď.

Odesláno

Nevím. Údajně protože u starších aut už nejsou úplně OK kostry a další nejlépe vodící prvek je právě ona měděná trubka. Takže přes ni pak jdou proudy, zahřívá to brzdovku... Ale co je na tom pravdy netuším :)

Odesláno (upraveno)

No taky jsem to někde četl, ale bylo tam napsáno že jak se ta měď zahřívá tak se časem vyžíhá a změkne, potom při krizovém brždení se trubka díky tomu vlastně nafoukne a brzdný učinek je slabý.
Nevim no, mě se to zdá přehnaný, ale pravda to být muže. Každopadně měděný trubičky jsou prostě zakázaný.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Já to kdysi dělal na 406tce. Vleže v garáži. Zadní trubky, ocelové.

Odstrojit co je třeba, sundat nádrž, trubky odpojit, vyndat, natáhnout a změřit délku. Pak jsem zašel do servisu kde mi trubky odmotali z klubka a nalisovali holendry. Už byly jednou dělané a pro snazší protažení kolem motoru byly dole za motorem spojené spojkou jako na obrázku. Ohýbal jsem je v ruce, jde to, ale musí se dát pozor aby se trubka v ohybu nesplácla.

image.png.32b75e6c839492249b824f740a72e248.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...